PDA

Zobacz pełną wersję: Odrzucone Pisanie w różnych językach

Smiggy
15-10-09, 00:31
Witam Michał,

Pytasz mnie w innym wątku, aby opisać w forum Zgłoszenie błędu.

Zobacz, ponownie link: kliknij (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=154496&highlight=urdu)

Z tej sztuczki masz wybór, jeśli angielski lub urdu. Wybierz urdu i będziesz faktycznie pisania w języku urdu, a następnie można ustawić ją na angielski przełączania zostanie umieszczona z prawej do lewej.

To jest coś, co chciałbym zobaczyć włączone, ale wątpię, to się stanie.

vBET
15-10-09, 00:44
Dziękuję za życzenie.

Nie wiem co jest urdu, więc nie rozumiem problemu. Także demo na forum, które nie jestem w stanie zrozumieć w ogóle:)

Czy możesz opisać mi więcej to, co robi?

Także, jeśli piszesz w języku angielskim, należy ustawić domyślny język angielski, lub ustawić opcję, aby nie automatycznie dodać BBCode język podczas pisania nowego posta. Domyślny język mówi to, co jest domyślny język swoich postów:) Można go zmienić na całym świecie w User CP, lub dla konkretnych nową wiadomość w edytorze.

Smiggy
15-10-09, 01:40
Urdu jest językiem.

Jeśli czytasz opis podany w tym linku to powiedzieć.

To pozwala pisać lub wpisz w urdu.

vBET
15-10-09, 03:36
Ale Urdu nie jest obsługiwany przez tłumaczenia Google, więc vBET nie poradzi sobie jeszcze, bo takiego tekstu nie będą tłumaczone na inne języki ...

Smiggy
15-10-09, 18:31
To był tylko przykład.

Moja prośba funkcja jest, jeśli byłoby to możliwe dla nas do pisania w różnych językach (w czasie rzeczywistym) zamiast pisać w jednym języku, a wtedy wszystko będzie tłumaczone później.

Spójrz na kod dla tego hack co mam na myśli. :)

vBET
16-10-09, 01:54
Ale można napisać w różnych językach ... :) Przykro mi, ale naprawdę nie rozumiem twój punkt widzenia.

Kiedy piszesz coś, piszesz to w czasie rzeczywistym. A możesz napisać w każdym z obsługiwanych języków, a nawet w kilku językach w jednej wiadomości. NIE musisz pisać w jednym języku:)

Wystarczy przeczytać ten artykuł:

Smiggy
17-10-09, 01:56
Myślę, że masz na myśli z hack można wpisać polskiego za pomocą klawiatury lub angielskim w języku angielskim, a następnie hack będzie przetłumaczyć.

Czy to w jaki sposób to działa?

Albo na przykład będę mógł napisać w hindi w alfabecie hindi, a nie angielski. Hindi posiada własny alfabet w różnych znaków.

Mam nadzieję, że nie ma większego sensu.

vBET
17-10-09, 03:41
Gdy piszesz w jakimś języku pisać w tym języku. Korzystanie z tej znaków językowych. Przejdź do wiadomości testowych - są napisane w różnych językach - możesz zobaczyć oryginalny (przed tłumaczenie) - po prostu kliknij strzałkę po prawej flagi języku oryginalnym.

Albo lepiej zajrzyj tutaj. Poniższa wiadomość jest w języku japońskim - oznacza to, że jest napisana w języku japońskim - kliknij strzałkę, a zobaczysz, oryginalny tekst, który został napisany (nie wiem Japoński - jest to po prostu skopiowane z Wiki;))

Są ciasta, a nie alkohol

W badaniu wiadomości lokalnych można również zobaczyć garnki napisane w innych językach - te wszystkie został napisany przy ich znaków narodowych. SO, gdy użytkownik z jakiegoś kraju zarejestrować się do forum. On nie może zobaczyć swoje forum w jego języku - może też pisać w swoim języku! : D

Smiggy
17-10-09, 14:14
See screenprint, I selected my language Japanese from UserCP --> Edytuj swoje dane.

Więc, kiedy rozpocząć nowy wątek i rodzaj widzę tylko znaki języka angielskiego?

Smiggy
19-10-09, 22:59
Jestem pewien, że to się dla Ciebie frustrujące Michał ale patrz mój ostatni ekranie.

vBET
20-10-09, 02:24
See screenprint, I selected my language Japanese from UserCP --> Edytuj swoje dane.

Więc, kiedy rozpocząć nowy wątek i rodzaj widzę tylko znaki języka angielskiego?

Wreszcie mam swój punkt;)
Tak - oczywiście widzisz to, co piszesz. Jeśli chcesz zobaczyć inne objawy, musisz napisać inne objawy - to znaczy zmienić ustawienia klawiatury:)

vBET
20-10-09, 02:26
Jestem pewien, że to się dla Ciebie frustrujące Michał ale patrz mój ostatni ekranie.

Frustrujące - wcale. Uwielbiam słuchać jak mogę poprawić jeszcze bardziej vBET:)

Również - I o co chodzi już - patrz poprzednia odpowiedź.

Smiggy
20-10-09, 20:08
Wreszcie mam swój punkt;)
Tak - oczywiście widzisz to, co piszesz. Jeśli chcesz zobaczyć inne objawy, musisz napisać inne objawy - to znaczy zmienić ustawienia klawiatury:)

O, widzę.

Hack I związane Ci pozwala na pisanie w języku angielskim i urdu (jako przykład). To właśnie wnosił.

Może powinniśmy spojrzeć na kod i zobacz, czy jest to możliwe.

Btw, kiedy BB 3.0 będzie wydany? : D

Smiggy
22-10-09, 17:39
Co ty na to Michał? : D

vBET
22-10-09, 23:44
O, widzę.

Hack I związane Ci pozwala na pisanie w języku angielskim i urdu (jako przykład). To właśnie wnosił.

Może powinniśmy spojrzeć na kod i zobacz, czy jest to możliwe.

Btw, kiedy BB 3.0 będzie wydany? : D

Dodałem ten link wątek na mojej liście TODO:)

Data wydania - produkt jest gotowy i stabilny. Będzie on wydany w nie więcej niż 1 miesiąc:)

Smiggy
23-10-09, 00:11
Dodałem ten link wątek na mojej liście TODO:)

Data wydania - produkt jest gotowy i stabilny. Będzie on wydany w nie więcej niż 1 miesiąc:)

1 miesiąc?

Cholera!

Zostanie wydany z tej funkcji?

vBET
23-10-09, 15:18
1 miesiąc?

Cholera!

Zostanie wydany z tej funkcji?

vBET 3.0.0 jest dostępna od dzisiaj na niektórych forach, które wspiera ten projekt wcześniej (szczegóły tutaj: BB Enterprise Tłumacz - Strona 48 - vBulletin.org Forum (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?p = 1896325)):)

Na sprzedaż będą musieli poczekać trochę więcej:) Naprawdę myślę, że będzie ona dostępna w 2 tygodnie, 1 miesiąc, ale jest coś bardziej bezpieczne dla mnie znaczy:)

I ta funkcja nie będzie dostępna w 3.0.0 - bo chcę dać naprawdę dobry i dobrze przetestowany produkt. Dodawanie nowych funkcji w pośpiechu nie dobry pomysł:) Ale być spokojny - vBET ma wiele planów, które trafia do 4.0.0 już:)

Deadl
25-10-09, 18:17
dziękuję ********************....

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations supported by vBET 4.10.1