Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 3 123 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 30

Wątek: Ostrzeżenie Email Google: Googlebot znaleźć ogromną liczbę adresów URL w witrynie

Senior Member

Exclamation Ostrzeżenie Email Google: Googlebot znaleźć ogromną liczbę adresów URL w witrynie

Ostrzeżenie Email Google: Googlebot znaleźć ogromną liczbę adresów URL w witrynie

Dostałem ten e-mail (ostrzeżenie) z Googles Narzędzia dla webmasterów

Proszę pamiętać, że nie mam vBSEO Installed.

Chcę naprawić ten problem przed google obniża swoją rangę strony lub zakazy mnie w ogóle, mój adsense dochody spadły o połowę, Boty Google dosłownie zaatakowany mojej stronie.

W drugim przypadku taki problem z vBET opisane tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.co...ng-google.html

Wysłałem e-mail do wszystkich vBET administratorów w PM na żądanie, nie mogę publicznie po e-mail, należy wiedzieć, ponieważ jest to sprzeczne z Googles TOS z moim lokalny U. prywatności, ponieważ byłoby to, czy zakaz na moim koncie Google Adsense więc don ' pytaj.

I potrzeba natychmiastowego rozwiązania tego problemu bez dalszej zwłoki, to 3 dni, że rozmawiałem na ten temat w linku powyżej.

Pozdrawiam

Członek

Myślę, że dlatego, że włączenie wszystkich 52 językach
    Czuję, że jeśli vbe uczynić requst językach ajax przez langages kliknij i cienkie przynieść aktywne linki do innych językach mogą pomóc w tej

Senior Member

i uzyskać te same ostrzeżenia i mam tylko 12 językach włączony

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Quote Napisał yahoooh View Post
    Myślę, że dlatego, że włączenie wszystkich 52 językach
    Czuję, że jeśli vbe uczynić requst językach ajax przez langages kliknij i cienkie przynieść aktywne linki do innych językach mogą pomóc w tej
    Nie, to nie powód. Nasze i wiele innych forach obejmowały wszystkich językach i jest dobrze. Więc można użyć tak wielu językach, jak możesz. Problem jest gdzie indziej i w tej chwili wiemy, że 2 różne powody tego.

EDITED:
    Teraz wiemy więcej powodów Więc proszę otworzyć swój wątek i podać swój mail od Google
    Ostatnio edytowane przez vBET; 16-01-11 W 21:43.

Quote Napisał tavenger5 View Post
    i uzyskać te same ostrzeżenia i mam tylko 12 językach włączony
    Hi - należy utworzyć nowy wątek o isue z e-maila. Masz inne lniks a my kow 2 powodów tego problemu. Aby pomóc, musimy wiedzieć, twoja sprawa. Więc proszę otworzyć nowy wątek o tym, a my pomożemy Ci

mario06 - jestem w trakcie sprawdzania linków. I dam wam odpowiedź w krótkim czasie

Należy pamiętać, że jak pisaliśmy wcześniej - nasz personel jest dostępny do pracy nad kwestią, kiedy nowy zaznaczone pojawia się w postaci nowego wątku o tym problemie. W przeciwnym razie nie jesteśmy w stanie nim zarządzać i informujemy naszych klientów, że musi otworzyć własną nowy wątek na temat jego wydania. Tak jak to właśnie zrobiłeś, a teraz jesteśmy w stanie pomóc
    Ostatnio edytowane przez vBET; 16-01-11 W 20:19.

Cześć

Jednym z powodów (nie będzie innych - jeszcze w trakcie dochodzenia) z problemu było to, że wolno ci indeksu takich stron jak strony użytkownika. To nie są istotne i większość jej państw stron w 99% taki sam - różni się jedynie nazwą użytkownika członka. Tak więc, gdy dodatkowo przetłumaczone dokonane 52 razy więcej takich stron, które są prawie takie same (same treści stron po przetłumaczeniu daje samego tłumaczenia treści). Oficjalnie doradza, aby zablokować niepożądane strony przez robot.txt - tutaj znajdziesz jak to zrobić: http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post1178

Należy pamiętać, że to sprawi, że te strony znikają postaci indeksu Google i to jest dobre dla SEO od Google będzie zobaczyć i indeks określonych stron z odpowiednich treści.

Także jak widać wprowadzone zmiany od Google wygenerował e-mail, bo jak widzę cię zablokowane strony członków dla gości. To także rozwiązuje tę część problemu. Jeszcze jeśli chcesz gości na stronach członkiem, ale Google nie indeksu - wystarczy użyć pliku robots.txt do tego

Widzę, że znajdują się także linki do archiwum i wątki - Idę do analizy tego teraz

Witam ponownie

Myślę, że wiem, co może być inna przyczyna - jak szukam na flagi linki nie ma związku bez = języka na wszystkich ... Proszę powiedzieć, co jest domyślny język forum - na ten link języka powinna być bez language = bo teraz na każdej stronie trzeba powtórzyć w odniesieniu do Google. Gdy do normalnego URL i po raz drugi z language = YOUR_DEFAULT_LANGUAGE.

Także proszę powiedz pan zmienił nasz szablon o nazwie vbenterprisetranslator_flag? Musimy wiedzieć, jest to vBET błąd lub generowane przez zmiany klienta.

Dlatego myślę, że może być również (nie może to sprawdzić, ale teraz mamy już TODO zadanie, które pozwoli sprawdzić w przyszłości), że po prostu musiał czyścić cache i nie było problemu z dostępem do Google - w tym stron przypadku wygenerowania bez treści ( bo tłumaczenie nie można uzyskać) i dosłownie zawartość jest taka sama dla wszystkich tłumaczeń. Ale takie rzeczy, jeśli się jest tymczasowa i jeśli nie są blokowane przez Google tych zniknie sam - to są kwestie między Google i serwera i vBET nie może nic z tego. Nie mówię, że to był powód. Myślę, że to może być. Jak patrzę teraz na linki podane przez Google nie widzę opisany problem w ogóle. Więc może to będzie.

Still - proszę odpowiedzieć na pytania o domyślny język i szablon.

Widzę tam jeszcze jedną rzecz-Twoje przetłumaczone strony archiwalne dla podforów nie działają i dają puste wyniki. Strony główne i końcowe są OK. W przypadku stron podforum archiwum występuje błąd. To również sprawia, że wiele linków idzie do tej samej treści-pustych treści, a to także może być powodem, dlaczego Google napisał to. Proszę powiedzieć, która wersja vB jest używana? Obsługiwane 3,8 lub niektóre niższe-jak pamiętam takie rzeczy dzieje się na 3.6 z powodu vB błędów. Jeśli nie jest to obsługiwana wersja i błąd vB-to znajdę wątek na ten temat i zdecydowanie polecam napisać do vB zespół o rozwiązaniu tego błędu. Niestety oczekuję, że tego nie zrobią, ponieważ nie jest to już obsługiwana wersja. Ale najpierw powiedz, która wersja jest używana, więc nie będę miał więcej słów, a twój czas na spekulacje

Witam ponownie ponownie

Tym razem sprawdziłem linki wątku i widzę 2 rzeczy tutaj
    1. Nikt nie jest winien - jak widziałem kilka z tych linków (nie wszystkie zobaczyć numer 2) wszystkich tych wątków był bardzo krótki mając tylko jedno zdanie w nim. Tak więc wszystkie te były bardzo podobne domyślnie - 99% zawartości był układ. To nie ma nic wspólnego z vBET - jest to po prostu zawartość do własnych wątków. vBET tylko tłumaczy to tak naprawdę jest więcej podobnych stron do tych, ale jeśli wyłączyć vBET nie przetłumaczonych stron nadal będą podobne do siebie, jeśli masz tylko jedno zdanie tylko post w wątku. Tak więc nie mamy nic do zrobienia.
    2. Może jesteś zabijania swoim forum się poprzez ograniczenie liczby stanowisk, aby zobaczyć przez gości. Teraz wszystkie strony mają dla mnie samej treści z komunikacji, które powinny się zarejestrować. Pamiętaj, że Google szuka swojej stronie jako gość - więc jeśli mod ograniczenie jest głupie to zabić swoim forum, bo Google będzie widział wszędzie samej treści, mówiąc mu, aby zarejestrować Upewnij się, że ograniczenie mod jest wystarczająco inteligentny, lub wyłączyć.
    Ostatnio edytowane przez vBET; 16-01-11 W 21:46.

Senior Member

Quote Napisał vBET View Post
    Witam ponownie ponownie

Tym razem sprawdziłem linki wątku i widzę 2 rzeczy tutaj
    1. Nikt nie jest winien - jak widziałem kilka z tych linków (nie wszystkie zobaczyć numer 2) wszystkich tych wątków był bardzo krótki mając tylko jedno zdanie w nim. Tak więc wszystkie te były bardzo podobne domyślnie - 99% zawartości był układ. To nie ma nic wspólnego z vBET - jest to po prostu zawartość do własnych wątków. vBET tylko tłumaczy to tak naprawdę jest więcej podobnych stron do tych, ale jeśli wyłączyć vBET nie przetłumaczonych stron nadal będą podobne do siebie, jeśli masz tylko jedno zdanie tylko post w wątku. Tak więc nie mamy nic do zrobienia.
    2. Może jesteś zabijania swoim forum się poprzez ograniczenie liczby stanowisk, aby zobaczyć przez gości. Teraz wszystkie strony mają dla mnie samej treści z komunikacji, które powinny się zarejestrować. Pamiętaj, że Google szuka swojej stronie jako gość - więc jeśli mod ograniczenie jest głupie to zabić swoim forum, bo Google będzie widział wszędzie samej treści, mówiąc mu, aby zarejestrować Upewnij się, że ograniczenie mod jest wystarczająco inteligentny, lub wyłączyć.
    1. To włoski Forum, zawartość wiadomości jest średnia i to nie ma nic wspólnego z tym, co pan powiedział.

2. Nie jestem zabijając forum, ponieważ należy się zarejestrować mod po 3 razy (jeden z najbardziej popularnych modów zainstalowany) nie ma nic wspólnego z botami jak tylko przejdą, nawet dzieci wiedzą, że ponadto używam vBET odkąd Darmowa wersja wyszła (około roku??) i nic nie zostało zmienione lub dodane od tego czasu.

Problem polega na tym, że moje forum jest uważany za medium forum z 368.000 wątki, kiedy Google wysyła boty na mojej stronie skutecznie zobaczyć 368.000 wątki ALE na www.google.52languages że widzą 1.540,000 indeksowane wątki który spowodował google bot do ataku na mojej stronie próbuje dowiedzieć się, gdzie one są. Mojej pamięci podręcznej została ustawiona na pięć dni z wszystkich języków są buforowane ale teraz (testowania) ustawiłem go na 2 dni z 4 języki są buforowane, w tym momencie można potwierdzić, że problem jest vBET bo teraz jestem w dół do 766.000 indeksowane wątki a boty Google przestali atakować mojej stronie.

Przykład: Twoja witryna zawiera 5578 wątki skuteczne ALE Google widzi 334.000 indeksowane wątki, rozumiesz, gdzie jest problem?

Bez przestępstwa trzeba dowiedzieć się, co dzieje się z google i znaleźć rozwiązanie dla problemu, ponieważ Google znalazł się 52x językach jest fałszywy | duplikat indeksowane linki co oznacza, że przetłumaczone linki fizycznie nie istnieją i nie może twierdzić, że od to prawda, to jest buforowane na naszych serwerach, to jak oszustwo.

Na małych forum nie płacą dużo uwagi, ale na średnim | dużym forum to nie przejdzie przez nie zauważony.

Należy rozpocząć inwestowanie parametr języka URL ("adres? Język= En') jest to, co jest wyzwalanie gogli boty do sprawdzenia vBET zasilany witryn. Masz vBSEO (nie) co oznacza, że używasz parametr inny język, który w tej chwili przechodzi przez uwagę gogli.

Wiele innych użytkowników vBET mają ten sam problem więc nie jest to przypadek!

PS. Oświadczenie Google Centrum pomocy: W ogóle, ten komunikat pojawia się, gdy odkrywamy stosunkowo dużej liczby adresów URL witryny.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez mario06; 17-01-11 W 16:27.

Strona 1 z 3 123 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •