Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 2 12 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 12

Wątek: Problem cache gości

Widok hybrydowy

Poprzedni Post Previous Post   Next Post Następny Post
    Senior Member

Default Problem cache gości

Na sugestię Michael Próbowałem pamięci podręcznej gości. I ehhhh, nie mogę nawet otworzyć stronę, gdy ten jest włączony. Po prostu tak:

Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web
    Człowiek, pragnę tylko raz coś będzie pracować właśnie tutaj.

vBulletin Enterprise Tłumacz (vBET) Personel

hello,

cache gości działa teraz, ale opcja: GZIP HTML Output jest teraz wylaczona.
    Jest to problem z kodowaniem. pliki cache Gości gziped i gdy staramy się odczytać ten plików - istnieje problem kodowania.

Postaram się znaleźć ten problem z kodowaniem.

Senior Member

Można cofnąć, co właśnie zrobiłeś na moim forum. Mam teraz przysłał godzina czternasta jest na moim forum i 1 tutaj bez odpowiedzi. Moje całe forum jest pełne zawiedli się. Nie mogę zalogować się na AKP lub robić umiarem. To nie jest śmieszne ************************!!

Quote Napisał Taurus View Post
    Można cofnąć, co właśnie zrobiłeś na moim forum. Mam teraz przysłał godzina czternasta jest na moim forum i 1 tutaj bez odpowiedzi. Moje całe forum jest pełne zawiedli się. Nie mogę zalogować się na AKP lub robić umiarem. To nie jest śmieszne ************************!!
    Proszę usunąć pliki cookie.

I mam jedno pytanie:
    Można sprawdzić na serwerze przez SSH jedno?
    napisz to zapytanie przez SSH: #httpd-t-D DUMP_MODULES
    i spróbować znaleźć deflate_module. Jeśli znajdziesz to napisz tutaj.

Senior Member

Co to jest SSH?

Czy masz dostęp do serwera przez wiersz polecenia?
    tutaj możesz zmienić konfigurację serwera itp.
    Secure Shell - Wikipedia, wolna encyklopedia

Senior Member

O Jezu. Po prostu zapomnij o tym wszystkim. Nie mogę sobie z tym poradzić już. VBET jest tylko jeden duży ból głowy dla mnie. Nic nie działa.

cache dla gości pracuje normalnie - gdy gzip jest wyłączony, ale jeśli gzip jest włączony bufor gości robi dobre plików (index.zip przykład). Można to sprawdzić (fora / vbet_guestcache / pl).
    Tu jest problem z kodowaniem i czytania tego pliku. Oczywiście możemy to naprawić, ale potrzebujemy Twojej pomocy. (Można to sprawdzić przez SSH)

Jeśli nie można to sprawdzić przez SSH - postaram się to naprawić bez niego.

Senior Member

Nie mam pojęcia jak sprawdzić SSH ... przepraszam!

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Witam - Znalazłem jedną ciekawą rzecz. Wydaje się swoim forum jest missconfigurated.

Po wyłączeniu vBulleitn GZIP przez opcję AdminCP GZIP HTML Output wówczas wyjście jest jeszcze spakowany. Można je zobaczyć tutaj:
    GZip test
    UWAGA: jest to jasno opisane w opcji vBulletin:
    Jeśli już używasz mod_gzip lub mod_deflate na serwerze, nie włączyć tę opcję.
    Więc w tej chwili wydaje się, że masz jeden z tych na, bo wyjście jest spakowany tak. I to jest najprawdopodobniej przyczyną problemów z pamięci podręcznej vBET gości - jest podwójnie spakowany więc przeglądarek szaleją z nim.

Kiedy BB GZIP jest wyłączony cache Guest działa, nadal masz jakieś konflikty i widać to ten komunikat o błędzie:
    Code:
    Warning: in_array() [function.in-array.html]: Wrong datatype for second argument in [path]/global.php(400) : eval()'d code on line 796
    Ten konflikt jest o hak global_complete. Zacząłem się rozglądać, który mod jest w konflikcie, ale po prostu trzeba te zbyt wiele ... Możemy pomóc przy ustaleniu, który tworzy ten mod konfliktu. Aby to zrobić musisz sprawdzić wszystkie wtyczki do global_complete hak i używają in_array funkcji - wtedy go wyłączyć i sprawdzić czy błąd nadal występuje. Jeśli nie, to można znaleźć winnego. vBET nie ma takiej funkcji w naszym kodzie, więc inny mod jest za to odpowiedzialny. Jeśli chcesz go znaleźć - najpierw wyłączyć BB GZIP (i dostrojony go ponownie tak jak było to wcześniej). Następnie należy włączyć Guest cache i wygląd. Najlepiej jest pięść znaleźć haczyk, który może być winny - wyłączyć, włączyć Guest cache, a jeśli problem nadal istnieje, to szybko wyłączyć Guest cache (dzięki czemu użytkownicy nie będą widzieć tego problemu). Z coure masz go przetestować w przeglądarce, kiedy nie jesteś zalogowany

To wszystko co mogę zrobić. W tej chwili wydaje się, że problem jest spowodowany przez nieprawidłową konfigurację vBulletin - używasz BB GZIP i kilka innych również, co nie jest dozwolone przez dokumentację BB.
    Również problem z pamięcią podręczną Guest i wyłączyć BB GZIP jest związane pewne konfliktu mod. Nie jesteśmy odpowiedzialni za kod innych modów. Chętnie pomóc, ale najpierw należy określić, który mod jest przyczyną tego konfliktu. To również może być nie konflikt, lecz po prostu błąd w tym innym mod, ale kiedy Guest cache jest na ten błąd chodzi o wyjście zamiast pliku błędu (spekulacja). W każdym razie - to musi być określona i dlatego, że jest spowodowane przez inne mod nie jesteśmy odpowiedzialni za to. Już spędzają dużo czasu w tej sprawie, która wydaje się być tylko złej konfiguracji serwera i nadzieję, że rozumiesz, dlaczego najpierw poprosi o określenie, które mod tworzy konflikt na forum, które ma dziesiątki modów.

Rozumiem, że dla ciebie najlepiej będzie, jeśli nie zrobimy wszystkiego, ale mam nadzieję, że również zrozumieć, że nie obsługuje vBET wszystkich możliwych modów i serwer konfiguracje wsparcia. Więc jeśli chcesz korzystać Guest Cache musisz najpierw skonfigurować odpowiednio serwera (korzystanie tylko z jednego GZIP - BB lub zewnętrznym, stoisko). I dowiedzieć się, jakie mod powoduje komunikat o błędzie (vB GZIP off i Guest cache) - będziemy szukać w stanie Ci pomóc, gdy można określić, który z nich jest winny.

Proszę podać swoją opinię.
    Ostatnio edytowane przez vBET; 02-09-10 W 23:29.

Strona 1 z 2 12 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •