Należy ustawić odpowiednią opcję w Admin CP i zmienić / utworzyć. Htaccess (UWAGA: można użyć SEO tłumaczenia linki nawet bez vBSEO!)
dla użytkowników vBSEO zobacz tutaj
dla użytkowników bez vBSEO
-. Jeśli nie masz htaccess a następnie za pomocą jednego z do-not-upload katalogu w pakiecie mod - wystarczy przesłać go do katalogu forum
-Jeśli masz plik .htaccess, następnie dodać jeden tych dwóch przepisów (jeśli są przy użyciu vB 'Mod Rewrite przyjacielski URLs' a następnie umieścić te reguły tuż przed vB zasady):
-ZASADY FILM KRÓTKOMETRAŻOWY
Szybsze i efektywniejsze niż można używać tylko wtedy, gdy jesteś NIE przy użyciu łącza z 2-znaki część 46–59: yourforum.com/xy/
Code:
RewriteRule ^/?(..|zh-CN|zh-TW)/archive/index.php/(.*)?$ archive/index.php?/$2&language=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(..|zh-CN|zh-TW)/$ index.php?language=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(..|zh-CN|zh-TW)/(.*)?$ $2?language=$1 [QSA]
-DŁUGI ZASADY
Można przez używane zawsze
Code:
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|sq|ca|et|tl|gl|hi|id|lv|lt|mt|sl|uk|vi|cy|yi)/archive/index.php/(.*)?$ archive/index.php?/$2&language=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1 [QSA]