Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 5 z 5

Wątek: Jak wyłączyć vbet i zachować tłumaczenia?

Senior Member

Default Jak wyłączyć vbet i zachować tłumaczenia?

Hi może ktoś Powiedz, jak wyłączyć vbet, ale zachować wszystkie tłumaczenia, zamiast stanowisk powrót? Mam 2,6 Ghz 12 mb pamięci podręcznej serwera dedykowanego *** Ram i nadal obciążenia jest wysokie, a czasami zbyt dużo, robiłem optymalizacji to zostało zaksięgowane wokół, ale dokonała mała różnica, jedynym sposobem obniżać go teraz byłby do blokowania wyszukiwarek, które oczywiście oznaczałoby śmierci naszej społeczności.

Tak, co chciałem zrobić jest Wróć do tylko przy użyciu vbseo, ale zachować wszystkie tłumaczenia, które mam dotąd. Może ktoś się proszę doradzanie?

Emeryturze;)

Cześć
    vBET nie obsługuje, nie tłumaczenia nowych stanowisk. Możesz spróbować rozszerzyć gust buforowania TTL, wpłynie na mniej wykorzystania rozłożone, ale nie będzie zawartości dla Gości w dniu.
    I did badania czas odpowiedzi od WebSitePulse.com i orignal strony jest: 1.018 i dla translated(as guest) 1.151, dlatego może mogliśmy possiblie należy wziąć pod uwagę inne przyczyny, dlaczego forum działa tak wolniej.
    Ostatnio edytowane przez r.dziadusz; 15-04-12 W 12:49.

Senior Member

Hi Niestety I liczniki zostały do tego wcześniej, ale większość czasu, kiedy próbuję witryny jej w dół.

W witrynie Moja witryna nie działa powolne, co twierdzę jest obciążenie jest wysoka, zawsze kiedy mam vbet w użyciu, jeśli wrócić do vbseo jako standardowe obciążenie spadnie, i przesunięta do odszyfrowania, który ma teraz **** procesor pamięci Ram i 3,2 Ghz (czterordzeniowym).

Co prosiłem był, czy tak, aby powstrzymać wszelkie tłumaczenia już, ale zachować tłumaczenia, które są już w pamięci podręcznej bazy danych, więc ludzie mogą jeszcze odwiedzić www.mysite.com/fr/mythread_content.html i sprawdzić, że mam już dla niego tłumaczenia na francuski.

Tłumaczenie staje się zbyt kosztowne, Google i Microsoft są teraz wypłacane tłumaczenia, nie istnieje zbyt wiele Apertium i obciążenia serwera. To jest właśnie dla chciałabym teraz wyłączyć od tłumaczenia dalsze, ale nadal umożliwić użytkownikom wyświetlanie zawartości już tłumaczone, i zrozumieć, że "nie będzie się nową zawartość przetłumaczony i tłumaczeń będzie starych, ale jako zawartość każdego tłumaczenia stanowisko nie zmienia się (użytkownicy nie można edytować ich stanowisk) istnieje bez problemu.

Pozdrawiam,
    Simon

Emeryturze;)

Co prosiłem był, czy tak, aby powstrzymać wszelkie tłumaczenia już, ale zachować tłumaczenia, które są już w pamięci podręcznej bazy danych, więc ludzie mogą jeszcze odwiedzić www.mysite.com/fr/mythread_content.html i sprawdzić, że mam już dla niego tłumaczenia na francuski.
    Tam jest nie ma takiej opcji w vBET. Ale jeśli chcesz tylko do stop, tłumacząc nowe posty - bez zmiany wydajności forum - po prostu usunąć wszystkie klucze/logowania itp od Twojej adminCP -> vBET -> tłumaczenie dostawców -jeśli nie ma dostawcy nie będzie żadnych nowych tłumaczeń, ale vBET będzie używać starych tłumaczeń dla raz przetłumaczone wypowiedzi

Członek

Spróbuj, równoważenie obciążenia sieciowego...Używać dwóch serwerów. CDN może pomóc też.

Plus minify i używać buforowania programów umożliwiających pamięci podręcznej przeglądarki na tydzień.
    Opcode buforowania przez memcache jest najlepszym rozwiązaniem, ponieważ może chmura wielu serwerów razem ale APC jest kolejnym dobrym rozwiązaniem

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •