Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Tłumaczenia przestał działać.
Hi. I uaktualnieniu moje forum do 4.15 miesiąc temu, wszystko działa, w tym tłumaczenia, jednak tłumaczenia tygodni przestał działać, gdy próbuje tłumaczyć, pokazuje, page up, bez żadnych znaków.
Nie dokonano żadnych zmian, to po prostu przestał działać bez wyraźnego powodu. Proszę o poradę.
url: rabroad.com
i poszedł do przodu i sprawdzone z google, aby upewnić się domeną nie jest zabronione.
rabroad.com/google2.php
r.dziadusz
24-09-11, 07:35
Hi,
Proszę ponownie sprawdzić konfigurację vBET, należy zwrócić uwagę na język forum Domyślnie, jeśli jest on ustawiony
i przeszedł przez wszystko, co w kółko. Nic nie pomaga.
ale znów działać przez wyłączenie memcached
r.dziadusz
25-09-11, 17:21
Podczas korzystania z pamięci podręcznej był Pan również przy wykorzystaniu gości cache? Jeśli nie, spróbuj włączyć ich obu na
Mam ten sam problem, ale nie mają memcache włączony. Strony w innych językach po prostu okazać się pusty.
mój problem powrócił. Wygląda na to oprogramowanie może stać się absolete, jeśli admin nie będzie wymyślić rozwiązanie wkrótce.
Google zmienił ustawienia. To naprawdę jest do bani jak kupiłem 2 kopie tłumacz i teraz nie może z nich korzystać.
r.dziadusz
30-09-11, 09:36
Jakie API używasz? Istnieje problem z wszystkich z nich, również zachęcamy do uaktualniania sieci vbet do ostatniej wersji
jest to ostatnia wersja. Próbowałem zarówno API. google v1, v2, ms. Nic jednak nie działa teraz.
Po zainstalowaniu najnowszej wersji 4.4.2. Mam następujące ustawienia:
Użyj Google API v2 - Nie
Użyj Google tylko - nie
Wprowadzone identyfikator aplikacji dostarczonych przez Microsoft
Obecnie osoby odwiedzające są znajdowane są strony bez tekstu w językach innych niż mój język głównym forum. Nie jest wszystkich stron i językach jak niektóre jeszcze tłumaczenia, ale jest większość z nich. Przykład strony głównej CMS: http://saabworld.net/de/content/
Muszę mieć wkrótce zadecydują o podjęciu VBET w dół, jeśli ma nie być poprawka rozwiązująca ten problem. Rozumiem, you guys Can't help obecną sytuację z bezpłatne tłumaczenie Google będzie płatna wersja, ale mamy nadzieję, że znajdziesz można utworzyć ponownie funkcjonuje jak to było VBET.
Google daje:
Starting translation test
Test result: {"responseData": null, "responseDetails": "Suspected Terms of Service Abuse. Please see http://code.google.com/apis/errors", "responseStatus": 403}
Test error:
użył tego przetestować MS:
<?php
require_once('./global.php');
echo "Starting translation test<br/>\n";
$connection = curl_init();
curl_setopt($connection, CURLOPT_URL, 'http://api.microsofttranslator.com/V2/Ajax.svc/Translate?appId='.$vbulletin->options['vbenterprisetranslator_microsoftappid'].'fake&from=pl&to=en&options={%22ContentType%22:%22text/html%22}&text=witaj');
curl_setopt($connection, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624 Netscape/7.1 (ax)');
//curl_setopt($connection, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
curl_setopt($connection, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$time = microtime(true) * 1000;
$result = curl_exec($connection);
$time = microtime(true) * 1000 - $time;
echo 'Test result: '.$result."<br/>\n";
echo 'Test error: '.curl_error($connection)."<br/>\n";
curl_close($connection);
echo 'Connection time (ms): '.$time;
?>
dostałem taki komunikat:
Starting translation test
Test result: "InvalidOperationException: : ID=3643.V2_Json.Translate.35944BF8"
Test error:
Connection time (ms): 61.6999511719
Mój test Google wydaje się być wporządku
Rozpoczynanie testu tłumaczenie
Wynik testu: {"responseData": {"translatedText": "Powitanie"}, "responseDetails": null, "responseStatus": 200}
Błąd testu:
Czas połączenia (ms): 628.73828125
Admini ... możesz pomóc z tym problemem jak produkt stał się bezużyteczny, a jeśli nie ma uchwały, chciałbym odzyskać moje pieniądze.
r.dziadusz
01-10-11, 09:47
samm1129: są blokowane przez google ze względu na wiele wniosek na sekundę, również osiągnąć swoje limity w programie microsoft, upewnij się że wszystkie Twoje bufor jest włączona, będziesz wykorzystania google api v1 (becouse warunki użytkowania) może zwiększyć buforowania ttl, akceptowania odczytać ten faq, wskazówki: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-general-discussions/408-vbet-performance.html i płac uwagę na nim:
1. Dodaj do vBET ignorowane stron, jak wiele treści, jak myślisz, nie jest ważne dla tłumaczeń
2. Skorzystaj z bezpłatnych usług tłumaczeniowych first
3. Aby uniknąć osiągnięcia darmowe tłumaczenie ograniczyć zbyt szybko - limit obsługiwanych języków. Dodaj nowe od czasu do czasu, gdy bufor jest pełny.
4. Nawet jeśli korzystasz z płatnych tłumaczenia - ograniczenie obsługiwanych języków do tych, które uważasz za najważniejsze dla forum. A nawet wtedy ograniczyć go więcej - po chwili można dodać więcej języków, jeśli okaże się, że koszty są OK dla Ciebie.
5. Jeśli nie używasz Google Translation API v1 - nie wyczyszczenie pamięci podręcznej bazy danych i wyłączenie automatycznego czyszczenia, lub co najmniej raz cache zmiany żyją znacznie dłużej (uniknąć płacenia za samego tłumaczenia)
6. Unikaj tłumaczenia SPAM, poprzez weryfikację postów do tych publikacji.
Jedna rzecz, jaką można użyć tego ustawienia, aby zmniejszyć żądanie:
admincp -> vBET -> Opcje tłumaczenie - Opóźnienie> pomiędzy tłumaczeniami
samm1129: są blokowane przez google ze względu na wiele wniosek na sekundę, również osiągnąć swoje limity w programie microsoft, upewnij się że wszystkie Twoje bufor jest włączona, będziesz wykorzystania google api v1 (becouse warunki użytkowania) może zwiększyć buforowania ttl, akceptowania odczytać ten faq, wskazówki: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-general-discussions/408-vbet-performance.html i płac uwagę na nim:
1. Dodaj do vBET ignorowane stron, jak wiele treści, jak myślisz, nie jest ważne dla tłumaczeń
Witam, do niedawna nie miałem do ograniczenia tłumaczenia w ogóle.
Wszystkie strony są ważne ... I naprawdę nie rozumiem wyciągu tam ...
2. Skorzystaj z bezpłatnych usług tłumaczeniowych first
I zostały z wykorzystaniem darmowych usług, ale zakazane przez google i ms.
3. Aby uniknąć osiągnięcia darmowe tłumaczenie ograniczyć zbyt szybko - limit obsługiwanych języków. Dodaj nowe od czasu do czasu, gdy bufor jest pełny.
Kupiłem oprogramowania, ponieważ reklamować "Automatyczne tłumaczenia na 52 języków", jeśli ograniczenie obsługiwanych języków, jaki jest sens posiadania oprogramowania?
4. Nawet jeśli korzystasz z płatnych tłumaczenia - ograniczenie obsługiwanych języków do tych, które uważasz za najważniejsze dla forum. A nawet wtedy ograniczyć go więcej - po chwili można dodać więcej języków, jeśli okaże się, że koszty są OK dla Ciebie.
I nie było planowanie korzystasz z płatnych usług. Po prostu chcieli, aby to nie jest coś po mojej stronie.
5. Jeśli nie używasz Google Translation API v1 - nie wyczyszczenie pamięci podręcznej bazy danych i wyłączenie automatycznego czyszczenia, lub co najmniej raz cache zmiany żyją znacznie dłużej (uniknąć płacenia za samego tłumaczenia)
Gdy używam cache, moja DB rośnie do unmanageble rozmiar i wypadków. Tak stało się na kilka occations i to było powodem i wyłączone cache. Moje forum ma blisko postów 4million więc można sobie wyobrazić, jak duży cache dostanie.
6. Unikaj tłumaczenia SPAM, poprzez weryfikację postów do tych publikacji.
Mam anty spam systemy zainstalowane, więc nie mam spamu w boad.
Jedna rzecz, jaką można użyć tego ustawienia, aby zmniejszyć żądanie:
Mam już ustawione, że do 100 - nie robi pomóc.
harleyforum.se
02-10-11, 16:39
Po zainstalowaniu najnowszej wersji 4.4.2. Mam następujące ustawienia:
Użyj Google API v2 - Nie
Użyj Google tylko - nie
Wprowadzone identyfikator aplikacji dostarczonych przez Microsoft
Obecnie osoby odwiedzające są znajdowane są strony bez tekstu w językach innych niż mój język głównym forum. Nie jest wszystkich stron i językach jak niektóre jeszcze tłumaczenia, ale jest większość z nich. Przykład strony głównej CMS: http: / / saabworld.net/de/content/
Muszę mieć wkrótce zadecydują o podjęciu VBET w dół, jeśli ma nie być poprawka rozwiązująca ten problem. Rozumiem, you guys Can't help obecną sytuację z bezpłatne tłumaczenie Google będzie płatna wersja, ale mamy nadzieję, że znajdziesz można utworzyć ponownie funkcjonuje jak to było VBET.
Let. ten sam problem tutaj. :(
Proszę zwrócić uwagę, to wszystko się zaczęło pod koniec września! Każdy ma ten sam problem od tej daty. v 4.xxx lub przeciwko 2.xxx
Admini: Odinstalowałem produktu nie działa. Jest to oficjalny wniosek o zwrot.
Hi.
Twoja sprawa została poparta przez Radek, ale dlatego, że PM mnie bezpośrednio jestem sekretarką. Należy pamiętać, że są blokowane przez Google v1. W swoim 2-gie postu napisałeś, że używany do badań Google. Sprawdziłem adres (rabroad.com/google2.php) i to jest twój wynik:
Rozpoczynanie testu tłumaczenie
Wynik testu: {"responseData": null, "responseDetails": "Podejrzenie Warunki nadużycie usług Zapoznaj http://code.google.com/apis/errors.", "ResponseStatus": 403}
Błąd testu:
Tak roztwór jest nie na naszej stronie, ale własnej stronie i już pobrałeś adres URL Dokąd pójść do szczegółów. Znajdziesz stanowią skontaktować się z Google i dowiedzieć się, dlaczego została zablokowana. Również należy pamiętać, że Google v1 przygotowuje się do zamknięcia tak wstawiają więcej ograniczenia dotyczące użycia interfejsu API. Najnowsza wersja vBET pozwala na używanie Google v2 i Microsoft tłumaczenie API. I w przypadku, gdy zaburzeń udostępniamy badań dla tych interfejsów API - można znaleźć tutaj Szczegóły: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html#post1729
Również należy pamiętać, że w przypadku wystąpienia Google v2 i Microsoft tłumaczenie API trzeba ustawić odpowiednie klucze API w Admin PK - inaczej te nie dostarczy możesz wyników. Microsoft ma również limity wewnętrznego użytkowania. Google v2 ma również limity użytkowania, ale można skonfigurować go samodzielnie — jest tylko do zarządzania wydatków, ponieważ Google v2 jest wypłacana. Wszystkie informacje wymagane klucze, które zostały uwzględnione w vBET konfiguracji opis i dostępne w PK Admin.
Jeśli chcesz użyć tylko wolna API, a następnie teraz masz Google v1 i Microsoft tłumaczenie API - stoisko mają limitów. Można skonfigurować vBET do nie tłumaczyć niepotrzebnych rzeczy - można zablokować stron do tłumaczenia. Można również wyłączyć niepotrzebne języków. Tak więc limity nie będzie osiągnąć tak szybko. Radek przygotowuje artykuł o sposobach ograniczyć koszty tłumaczeń gdzie te i inne wskazówki zostaną uwzględnione. W tym artykule będzie znaleźć wkrótce w FAQ. Radek już dostarczył więcej wskazówek tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/2407-translations-stopped-working-2.html#post10351
Odpowiedzi na uwagi o wskazówki:
Witam, do niedawna nie miałem do ograniczenia tłumaczenia w ogóle.
Tak. Google nie ustawić limity do niedawna. Proszę złożyć skargę do Google, bo nie może nic zrobić z tym. To oni, nie stawia ograniczeń na was z nami.
Wszystkie strony są ważne ... I naprawdę nie rozumiem wyciągu tam ...
Można rozważyć kilka ważnych 0 nie jest do Ciebie. Przykład niektórych stron, które mogą być uznane za nie ważne do tłumaczenia przez niektórych właścicieli forum: strony członków, kalendarz, galerie zdjęć. To naprawdę zależy od ciebie - co myślisz musisz mieć przetłumaczone co nie.
I zostały z wykorzystaniem darmowych usług, ale zakazane przez google i ms.
Limity Microsoft są razem, tak więc w następnym przedziale powinieneś być w stanie przełożyć aż do granicy znowu - i tak dalej. W przypadku Google masz formie instrukcji Google, co zrobić - proszę daniele tych.
Kupiłem oprogramowania, ponieważ reklamować "Automatyczne tłumaczenia na 52 języków", jeśli ograniczenie obsługiwanych języków, jaki jest sens posiadania oprogramowania?
Jest wskazówka. Można go użyć, lub nie. Oczywiście, którą można tylko po prostu użyć Google v2, zapłacić za tłumaczenia i nie dbają o wszelkich ograniczeniach. Myślę, że błędnie interpretowane jakie dla tych wskazówek. Jeśli chcesz można używać wszystkich obsługiwanych języków. Wskazówki są o sposobach nie osiągnięcia ograniczenia w swobodnym tłumaczenia interfejsów API. I pytanie co punkt wiele naszych użytkowników zadawane naprzeciwko pytanie, co jest punktem o językach 53, gdy około 8 daje najwięcej dochodów i ruchu. Po prostu możemy zapewnić obsługę 53 tłumaczenia języków przy użyciu tłumaczeń zewnętrznych dostawców. Jest do naszych użytkowników do ustalenia, jak wiele języków chcą obsługiwać. Więc musisz odpowiedzi na to pytanie samodzielnie, ponieważ każdy ma różnych opinii o:) Zobaczyłem naszych użytkowników strony w przypadku, gdy został włączony na przykład tylko 4 języków (i było Google nie nawet zaplanować limity lub wypłacone API)
I nie było planowanie korzystasz z płatnych usług. Po prostu chcieli, aby to nie jest coś po mojej stronie.
Co najmniej do 2012 r. w marcu nie trzeba. Po tym Microsoft będzie wypłacana również. Mamy nadzieję, że w aż do tej chwili będziemy mieli również inne wybory:) Dla nas jest również duże niedogodności, że tłumaczenie dostawców ich API wypłacona.
Gdy używam cache, moja DB rośnie do unmanageble rozmiar i wypadków. Tak stało się na kilka occations i to było powodem i wyłączone cache. Moje forum ma blisko postów 4million więc można sobie wyobrazić, jak duży cache dostanie.
Należy pamiętać, że baza danych awarie znajdujące się MySQL poziomu więc możesz poprosić o pomoc. Nadal vBET jest przygotowany do dużych buforów - mamy różnych pamięci podręcznej wyczyszczenie strategii. Także jeśli nie używasz Google v1 można wyłączyć czyszczenia pamięci podręcznej (v2 Microsoft i Google pozwala buforować forewer). Za pomocą vBET bez pamięci podręcznej jest głównie unadvised.
Mam już ustawione, że do 100 - nie robi pomóc.
Pomaga uniknąć wielu zapytań na sekundę. Jeszcze dotrzeć inne ograniczenia - zbyt wiele znaków dziennie. Bez pamięci podręcznej będziesz miał problem przez cały czas. Po cache pełne, to tylko nowe wiadomości są tłumaczone i to nie jest tak łatwe do osiągnięcia limitów. Microsoft ma limitu 4 mln znaków na miesiąc (odpowiedź firmy Microsoft na temat tej nadano około miesiąca temu).
Problem z Microsoft API jest, ponieważ już osiągnąć swoich limitów - patrz opis problemu i opis rozwiązanie tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/2425-major-translation-issues-4.html#post10396
Należy pamiętać, że vBET jest całkowicie stabilne tutaj - nadal nie samo - prosi o tłumaczeń do zewnętrznych dostawców i przedstawia wyniki. Jego dostawcy, który zablokowane zostanie - vBET przedstawia, co on got - żadnego wyniku. I vBET ma nie odpowiedzialność wcale za to - jest maksymalnie vBET użytkownika do zapewnienia jego kanalizacja jest możliwość korzystania z tłumaczeń zewnętrznych. To jest nasza Umowa licencyjna - co to zgadzają się:
ZAKŁAD korzysta z usług tłumaczenia zewnętrznego (tłumaczenie API). Ponieważ wersja wersji 4.4.0 i 3.5.0 vBET jest możliwość korzystania z wielu tłumaczenie API (popierana: API Google i tłumaczenia firmy Microsoft). Użytkownik musi mieć możliwość wykorzystania obsługiwane tłumaczenie interfejsów API, które można skonfigurować do przez vBET. PROSTE Podbielski Michał daje refundacji w przypadku jeśli Twój forum jest zablokowana/zakazane lub ograniczone w inny sposób do wszelkich używanych usług tłumaczeniowych, nawet w przypadku jeśli niektóre/wszystkie obsługiwane tłumaczenia, które usługi zostanie zamknięte. Jeśli chcesz, możesz sprawdzić na naszych vBET 2.x darmowa wersja, nie usługi tłumaczenia Google jest dostępna dla użytkownika forum przed zakup vBET 3.x/4.x, ale nadal będzie nie ma prawa do żadnych refundacji jeśli forum dostęp do wszelkich tłumaczeń będzie ograniczony w żadnym czasie korzystania z vBET 3.x/4.x. proste Podbieski Michał to nie odpowiadają w jakikolwiek sposób dla każdego z używanych usług tłumaczenia wyników lub jego wydajność i dostępność.
Pełna licencja umowy można znaleźć tutaj: vBulletin Enterprise tłumacz Plugin (vBET) - Umowy licencyjnej (http://www.vbenterprisetranslator.com/license.php)
Nie przejmujemy odpowiedzialność i po prostu nie przejmujemy odpowiedzialność za tłumaczenia działania dostawców od tych, które są stronami 3. Tak, jak chcesz przejąć odpowiedzialność za ktoś inny bank który rob;) Jestesmy otwarci na dodać nowe tłumaczenie API - Jeśli masz sugestie prosimy napisz:)
Mimo to - nie istnieje żadna podstawa dla żadnych refundacji. Jest maksymalnie do zapewnienia serwera można użyć dostawcy tłumaczenia. I użytkownik zgadza się na to. Także odinstalowanie produktu nie stanowi podstawę dla refundacji - jest do Ciebie chcesz używać vBET, czy nie. Licencja przypomina swoje skoczek - decydujesz, co chcesz zrobić z nim. Nadanie closet bądź go używać. Możemy nie dają refundacji, ponieważ po pół roku jego użytkowanie, postanowiła nie służy już vBET. Jest licencja i wybór co robisz z nim.
Jeśli uważasz, że vBET ma jakiś błąd - Proszę otworzyć nowy wątek w sekcji Bug Report i możemy sprawdzi. Nadal błędów również nie jest podstawą zwrotu - błędów jest rzeczą normalną w cyklu oprogramowania i potwierdzają również, że takie rzeczy może się zdarzyć.
Tak swój wniosek o zwrot zawiera żadnych podstaw i jest zabroniony. Naprawdę Niestety, Twoje problemy, ale te są po stronie użytkownika vBET konfiguracji i 3 strony i możemy nie ponosi odpowiedzialności za który - co to jest również częścią naszego zobowiązania. Dlatego prosimy o przestrzeganie naszych umowy licencyjnej.
Powiedz, potrzebujesz więcej pomocy w tej dziedzinie? Jeśli vBET jest już odinstalowane zakładam, że problem nie istnieje już. Czy jest prawo?
Wulf, harleyforum.se - powszechnie używany wskazówki zawarte w tym miejscu. Aby sprawdzić, co się dzieje na - już wyjaśnienie dotyczące potencjalnego problemu to stanowisko Użyj Microsoft badania. Również należy pamiętać, że jesteśmy teraz dochodzenia dotyczące innych tłumaczenia API. Już teraz jest łatwe dodawanie w vBET o obsługę dodatkowych tłumaczenie interfejsów API.
Wulf - ja zobaczyłem badania Google - w tłumaczeniu angielskim do Polski. Należy PAMIĘTAĆ, że inne tłumaczenia API dopuszczenia do bycia pozywanym, i w takim przypadku Microsoft tłumaczenie API jest używany zawsze, gdy jest on obsługiwany (można skonfigurować dla każdej pary językowej - przeczytaj opis użycia Google tylko parametr). Tak może mieć Google OK i nie tłumaczenia, kiedy poprosisz tych do firmy Microsoft.
Ok. Zapomnij o refundacji, może masz rację co do faktu, że rzeczywiście dostał do korzystania z oprogramowania przez 3 miesiące, zanim przestał działać.
Zauważyłem, schludny drobiazg ale odkąd odinstalować, mój ruch wzrósł o 30% minut po deinstalacji. To musi być związane z oprogramowaniem. Warto przyjrzeć się, że dla przyszłych wydaniach. I zostały monitorowania miejscu od i co godzinę, przez ruch godzin pozostaje 30% więcej niż kiedy oprogramowanie zostało uruchomione.
Po prostu FYI.
Widzimy żadnej relacji między tymi 2. Nawet nie szczególnie że 24 godzin, ponieważ usunięto vBET. Tak nie jest powiązany. Ruch nie jest liniowa i masz tylko niektóre skoku tymczasowe ruchu.
Aparaty wyszukiwania będą powiadamiać w jego indeksów, usunięte vBET w około 3 miesięcy. Nawet robotów najprawdopodobniej nie zaobserwował on i nadal próby przeszukiwania przetłumaczonych stron (użytkownik może pomóc im i ustawić odpowiednie wpisy w pliku robots.txt). Tak dzięki sieci informacji, ale nie ma nic do wyszukiwania - po prostu zbieżność. Mimo to dzięki informacje o:)
Zapewniamy samm1129 - Moje forum ruchu znacznie zwiększyła się dzięki vbet. vbet zdecydowanie pomogło w ciągnięcie członków Międzynarodowej Moje forum i pomogło wielu z nich pozwalając im przeglądanie stron w ich własnym języku. Tłumaczenia nie jest doskonała, ale wystarczy nam zrozumieć, i to było, co mogę patrzył. Jest doskonałym rozszerzenia na forum.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):