PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Po instalacji problemy z tłumaczeniem

samm1129
22-05-11, 04:13
Witam, mam po instrukcje i był w stanie zainstalować mod. Ilekroć jestem przeglądanie w języku angielskim, nie ma problemów, po przełączeniu na inny język w katalogu głównym forum, nie ma problemów, jak również. Jeśli jednak jestem kliknij na ten temat, lub po ukośniku, że musi być tak / forum / IW / temat pojawia się tak / forum / / iwtopic
Odinstalowałem go kilka razy, próbowałem 3,36 oraz 3,4 i odbieranie sam problem. Czy ktoś widział tego i wie, przez przypadek, jak go rozwiązać?

dzięki,
Sam.

vBET
22-05-11, 15:52
Hello. Myślę, że masz problem konfiguracji. Proszę przyjrzeć się dokładnie od konfiguracji do katalogu Forum parametru. Jakie wartości masz na to? Proszę pamiętać, opis parametrów:

Zestaw z "/" na początku i bez '/' na końcu, czyli "/ forum"
Jeśli masz to skonfigurowane tak, proszę go zmienić na właściwą. Jeśli ten ok, to zbadamy go więcej. Ponadto należy pamiętać, że nie musisz go odinstalować. Możesz po prostu wyłączyć vBET jest problem nadal istnieje - musimy go zainstalowanego na jego zbadanie.

Proszę napisać czy to pomoże?

samm1129
22-05-11, 20:02
thats dokładnie tak, jak skonfigurować program, i jak wspomniałem to działa dobrze, jeśli i obciążenia h0ld.com/forum / a następnie kliknij przycisk przetłumaczyć na dowolny język jeśli jednak i głębiej wniknąć w rzeczywiste temat, na przykład: h0ld.com/forum / / zh-CNmazda / zamiast:
h0ld.com/forum/zh-CN/mazda /

samm1129
22-05-11, 20:03
. mój htaccess wygląda tak:

# Komentarz następujący wiersz (dodaj "#" na początku)

# W celu wyłączenia funkcji mod_rewrite.

# Uwaga: trzeba jeszcze wyłączyć hack w

# Panelu sterowania vBSEO zatrzymać url przepisuje.

RewriteEngine On

# Niektóre serwery wymagają dyrektywy RewriteBase być

# Włączony (usuń "#" na początku w celu aktywacji)

# Uwaga: po włączeniu, należy podać ścieżkę

# Do głównego folderu vB (tj. RewriteBase / forum /)

RewriteBase / forum /

% {HTTP_HOST}! ^ Www \\. H0ld \\. Com

RewriteRule (.*) http://www.h0ld.com/forum/ $ 1 [L, R = 301]

RewriteRule ^ ((urllist | sitemap_) .* \\ (xml |..? Txt) (\\ gz))? $ Forum / vbseo_sitemap / vbseo_getsitemap.php sitemap = $ 1 [L]

# ZASADY za linki SEO tłumaczenie z vBSEO (muszą być zawarte przed wszystkimi zasadami vbseo.php)

RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & przekierowany = / forum / index.php [L, QSA]

RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & przekierowany = / forum / $ 2 [L, QSA]

RewriteCond% {REQUEST_URI}! (Admincp / | modcp / | vbseo_sitemap / | cron)

RewriteRule ^ ((archiwum /)?(.* \\. Php (/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L, QSA]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}!-F

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}!-D

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} ^! (Admincp | modcp | clientScript | cpstyles | zdjęcia) /

RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L, QSA]

RewriteCond% {REQUEST_URI}! (Admincp / | modcp / | cron | vbseo_sitemap |. Api \\ php)

RewriteRule ^ ((archiwum /)?(.* \\. Php (/.*)?))$ vbseo.php [L, QSA]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}!-F

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}!-D

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} /! (Admincp | modcp | clientScript | cpstyles | zdjęcia) /

RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L, QSA]

vBET
22-05-11, 21:38
W tej chwili nie masz vBET aktywny na forum, więc nie jestem w stanie to sprawdzić. Jeżeli adresy URL są generowane źle, to nie jest. Htaccess problem. Jeżeli te są generowane prawo i przekierowania dzieje to jest. Htaccess problem. Proszę zainstalować i skonfigurować vBET na forum (można wyłączyć) i szczegóły PM dostęp do forum (Admin CP i FTP), sprawdzamy, co się dzieje. Jeśli nie jest to kwestia konfiguracji, wtedy musimy zmienić przez dzienniki, dlaczego zachowuje się jak ten na serwerze. Sprawdzimy to i będzie go rozwiązać:)

samm1129
22-05-11, 21:40
jest aktywny.

samm1129
22-05-11, 21:48
PM wysłane **********..

vBET
24-05-11, 17:12
Rozwiązany. Trzeba było złej konfiguracji vBulletin! Ustawić '/' na końcu adresu URL Forum parametr, który jest jasno określone:

Adres URL swojego forum.
Uwaga: nie dodać slash. ('/')

Proszę skonfigurować forum dokładnie:)

samm1129
24-05-11, 20:11
Jesteście niesamowici :-) Dzięki za szybkie poprawki. Wielkie wsparcie.

kamilkurczak
24-05-11, 22:29
dzięki za potwierdzenie:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Languages translations delivered by vBET 4.10.1