Zobacz pełną wersję: Już Ustaw język domyślny domyślnie dla użytkowników, którzy nie zrobił jeszcze
Cybershaolin
17-11-09, 04:28
Jak wymieniono w post # 16 tutaj:
Być może, innej opcji, aby upewnić się użytkownicy ustawić domyślny język, czy może być opcja, że będzie wykryć, czy użytkownik zrobił to, gdy loguje się na forum? Jeśli domyślny język jest wykrywany za ustalone, użytkownik nadal zalogować się proces jak zwykle, ale jeśli jest wykrycie go jako, że nie, nie będzie komunikat z żądaniem użytkownika, aby przejść w swoim profilu (co go tam automatycznie) i prosząc go , aby wybrać domyślny język, zanim będzie mógł go nigdzie indziej na forum.
To upewnij się, że wszystkie komunikaty będą tłumaczone (w tym BBCodes) na forum, bo wszyscy użytkownicy by wybrał ich język domyślny. :)
To naprawdę wielki addon. :)
Świetny pomysł:) Akceptowane.
Cybershaolin
18-11-09, 05:16
Świetnie, cieszę się, że ci się podoba moja sugestia. W rzeczywistości, z tym wprowadzone w życie, to będzie cię unikać odpowiedzi na wiele pytań na temat "dlaczego nic nie jest tłumaczone jako" lub "nie działa" trochę jak niektórzy z moich własnych pytań w przeszłości. : D
Czy to zamierzam być realizowane w następnej wersji? 3.1.3? Widzę, że jesteś już uruchomiony 3.1.3 tutaj, ale nie jest to proponowane w obszarze pobierania jeszcze.
Sporządzono - po logowania użytkownika bez ustawić język domyślny zostanie przekierowany na stronę edycji profilu, gdzie znaleźć odpowiedni komunikat zwiększenie go ustawić. Jest konfigurowalny (włączona / wyłączona). Zostaną uwzględnione w vBET 3.1.3
Cybershaolin
20-11-09, 02:29
Wow, nie mogę się doczekać 3.1.3! lol dzięki!
Planujemy wprowadzenie w 3.1.3 Funkcja automatycznego rozpoznawania języka. Po tym będziemy gotowi do wydania. Oczywiście plany mogą ulec zmianie, jeśli jakiś inny genialny pomysł naszych klientów. Wolimy elastyczność jako klucz do produktu bardzo dobry:)
Cybershaolin
21-11-09, 06:25
Rozumiem. To tylko, że czekam na wprowadzenie hack oficjalnie na własnej witrynie i wniosków Zrobiłem to naprawdę mi pomóc, by uniknąć pewnych nieporozumień na temat języka defaut itp. to naprawdę muszę to wdrożone jak najszybciej. Czy jest możliwe, aby dokonać 3.1.3 dostępny i wdrożenie automatycznego rozpoznawania języka w przyszłej wersji? Funkcja ta jest rodzaj poważnej, nie powinny być uwzględnione w głównym zmodernizowane jak 3.2 czy coś takiego?
Tak czy inaczej, to nic nie kosztuje zapytać, ale i bardzo cenne, aby uzyskać 3.1.3 jak najszybciej, proszę.
atakansonmez
21-11-09, 15:41
Jest to również bardzo smaczne Myślę, że najlepszym sposobem, mam nadzieję, że dostał licencji byłoby korzystne.
Funkcja ta jest rodzaj poważnej, nie powinny być uwzględnione w głównym zmodernizowane jak 3.2 czy coś takiego?
Masz całkowitą rację:)
Cybershaolin
04-12-09, 04:30
OK realizacji to zrobić, ale: Rejestracja dla nowych użytkowników są OK, ale gdy użytkownik jest członkiem forum od dłuższego czasu, nie ma z tym problemu:
Dobrze sprawdza się w sposób, który podczas logowania użytkownika, który nie wyznaczono jego domyślny język, jeszcze jest automatycznie przekierowywany w ustawieniach gdzie można ustawić język. Problemem jest to, nawet jeśli niczego nie zmienia (czyli nie zmieniając jego język) informacje są zapisywane w ten sposób, a użytkownik nie będzie jeszcze jej ustawić język! Tak więc, nie powinno być komunikat informujący użytkownika, że musi on wyznaczyć język po tym, zapisuje informacje, jeśli nie to zmienić. Tak więc, co mam na myśli to, że powinien on zmusić użytkownika, aby ustawić język. Masz mi chodzi?
Teraz przekierowuje dopiero po zalogowaniu. Więc jest ktoś pominąć ustawienie zostanie przekierowany ponownie po następnym logowaniu.
Chcesz przekierować użytkownika w kółko, aż ustawić język. Więc aż zrobił to całe forum jest zablokowane dla niego. Czy mam ci chodzi?
Cybershaolin
05-12-09, 02:19
Tak, ale zamiast przekierowania, pragnę, aby się komunikat o błędzie (popup lub jakikolwiek sposób) można dodać, jeśli użytkownik nie ma na jego język, gdyby próbował uciec od tej strony. Tak, na pewno będzie on wyraźnie, że musi on ustawić się w celu kontynuowania.
Komunikat dodaje teraz w formie, w kolorze czerwonym - zobacz. "Brutal zmuszając", aby ustawić język zostanie dodany.
Cybershaolin
11-12-09, 03:16
Wiem, że na czerwono komunikat, ale użytkownicy nadal mogą tego uniknąć, jeśli nie ustawił jeszcze języka. Jeśli brutalne zmuszanie dodaje, nie ma problemu. Dzięki za dodanie go.
Cybershaolin
11-12-09, 04:45
Czy byłoby możliwe, aby uzyskać szybkie ustalenie dla aktualnej wersji oraz czy dla tego jednego to zbyt skomplikowane?
To trzeba być konfigurowalny, więc nie ma zbyt wielu zmian dać proste instrukcje.
Cybershaolin
11-12-09, 05:43
OK, rozumiem. Nie ma sprawy. Powiedz mi, czy planujecie wydanie 3.3.0 przed świętami?
Nie zaplanowaliśmy jeszcze wiele zmian do 3.3.0 w tym pliku cache i propozycji ze strony użytkowników, więc nie będzie gotowy do Bożego Narodzenia. Prawdopodobnie wydamy 3.3.0 w styczniu, ale nie może dać Ci konkretny dzień.
Po 3.3.0 zaczniemy pracę nad 4.0.0, które będą zintegrowane z vBulletin 4:)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):