Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 13

Тема: URL-то не работи правилно кога апостроф во насловот

Хибрид Видите

Претходниот Пост Previous Post   Next Post Следниот Пост
    Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Default URL-то не работи правилно кога апостроф во насловот

Види пример тука: V'mail проблеми w / отклучен V3 на *********

Знамето линкови на дното се случува да / ******** / t194603-V "

Сè по "се отсечени

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

океј, нешто чудно се случува. Бидејќи зборот м otorola (без простор) се филтрира на овој сајт, URL е пренасочен. На пренасочување на "се претвора во% 27. Со% 27 во URL-то работи работат добро. Ако замените% 27 со 'што ќе види она што јас го зборувам. Истата не се случи на овој форум, јас сум Сомневајќи бидејќи рачно поставувања за имала не им дозволуваат на специјални знаци.

Банирани
    Зачленет
    Август 2012 година
    Мислења
    481

имала треба да се намали или да го замени специјални карактери. Не најдов линк на вашиот сајт со специјални карактери. Дали имала не се заменети некаде специјални знаци во врската?

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Quote Напишано од Marcin Kalak View Post
    имала треба да се намали или да го замени специјални карактери. Не најдов линк на вашиот сајт со специјални карактери. Дали имала не се заменети некаде специјални знаци во врската?
    Не, тоа не е замена специјални карактери. Дали знаете како да се постави работите така го прави тоа?

Банирани
    Зачленет
    Август 2012 година
    Мислења
    481

Не Ние ја поддржуваме конфигурацијата на vBET, не имала.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Quote Напишано од Marcin Kalak View Post
    Не Ние ја поддржуваме конфигурацијата на vBET, не имала.

Банирани
    Зачленет
    Август 2012 година
    Мислења
    481

Дали врските со " ќе се појави на сајтот? Дали тоа предизвика проблем треба да влезат " рачно?
    Може да се обидете да вметнете правило во AdminCP->vBSEO->Control Panel->Општи Setings->Карактер Замена.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Замена ликот не работи освен ако се отстрани / Замени не-англиски ликови во URL е. Ако е уклучен тогаш природно не-англиски ликови потоа отстранета / заменет

Банирани
    Зачленет
    Август 2012 година
    Мислења
    481

Дали сте се обиделе да додадете правило да Се дефинира вашиот сопствен карактер замена во AdminCP->vBSEO->Control Panel->Општи Setings->Карактер Замена?

Се врските со 'ќе се појави на сајтот? Дали тоа предизвика проблем треба да се внеси 'рачно?

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Да, јас додадени ова правило:'' '=>'' но тоа нема ефект. Јас исто така се обидел да се менува "Оневозможи" urlencoding "во URL-и?" но тоа не функционира правилно.

Единствената причина зошто јас забележав ова е поради тоа што Google сакал да ја искористам кодирани URL-то е и промена на кодирање на ликот. Во примерот погоре% 27 се менува за да ", а потоа на Google индекси на различни јазици со" во URL-то. Но, во овој случај на URL-то се биде исклучување. Ако го промените% 27 да се "рачно тоа не се пренасочува кон% 27.

Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •