Важно: Тази страница използва бисквитки (cookies). Използването на този уеб сайт без изключване бисквитки в браузъра, означава, че сте съгласни, за да го използвате.
Купи сега! Характеристики Downloads

Спечелете с нас!

Ако искате да започнете да печелите пари с vBET присъединяване към Партньорска програма.
Резултати 1 за 7 на 7

Тема: Извършване с големи кеш

Хибридният изглед

Предишна публикация Previous Post   Next Post Следващ пост
    Senior Member
    Дата на присъединяване
    Ное 2009

Default Извършване с големи кеш

Аз в момента имам система конфигуриран, за да изчистите целия кеш всяка седмица. С празен кеш, моята база данни е около 1.1Gb, докато с пълен кеш, това е около 4.5Gb.

Забелязал съм, че колкото по-голям кеш, толкова по-висока е средната за натоварването на сървъра получава. Във всеки даден момент моят форум има между 650 и 1300 посетители, но това все още не изглежда да повлияе на натоварване, както е колкото размера на кеша.

С голям кеш, натоварването на сървъра е 3.3-3.8, а с празна, тя остава в диапазона 2.0-2.5. Това не е лошо на всички, като имам 16-ядрен сървър, но аз просто се чудех дали може да се очаква такова поведение с колебае размера на базата данни!

Благодаря,
    Адам

Michał Podbielski (vBET персонала) vBET's Avatar
    Дата на присъединяване
    Окт 2009

vBET има индекси за кеш маси и използва най-бързо MySQL двигател за шапка - MyISAM. Така че ние имаме най-добрия избор за DB кеш. Цели разлика, която забележите, не е в страна на vBET, но в страна на MySQL, който изпълнява запитвания. Индекси ви дава по-бърза реакция и уверява, че времето за отговор не е драматично с по-голямо количество на данни. Все още MySQL трябва да търсят големи индекси и както аз предполагам, че отнема повече ресурси. Ето защо забележите по-големи натоварване на сървъра.

Също така - когато преводът е в кеш след това е взета от там. Ако не, тогава Google се помоли за превод. Това отнема повече време след това, но най-вероятно и по-малко ресурси на сървъра ви. Това отнема повече време, защото има комуникация със сървъра на Google, което отнема време, не е превод, който отнема време и изпраща резултатите от Google към вашия сървър, което също отнема време. Тя отнема по-малко ресурси, защото сървърът е чака отговор пасивно и когато го получава, има само прости разопаковане на отговор. Първи превод от кеша е много, много по-бързо - превод вече е направено и е на ваш собствен сървър, все още трябва да бъдат взети от базата данни, заявката трябва да бъде изпълнена, MySQL отнема известно процесора и паметта за това.

Ако приемем, - използване на кеша е много добра идея. Ако вие ще се чувствате, че сървърът има проблеми, с които можете да експериментирате, за да забраните кеша за някои езици и сравни работата на сървъра. Ние не те съветвам да премахнете кеша напълно.

Senior Member
    Дата на присъединяване
    Ное 2009

Това е за това, което очаквах

Производителността е добре точно сега, това е просто, че никога не товара отиде много по-висока от 2.0 преди vBET. Мисля, че си заслужава, макар!

Докато, тъй като товарът е под 16,0, тогава сървърът не се облагат с данък, така че аз мисля, че ние сме добре

Junior Member
    Дата на присъединяване
    Фев 2010

Text automatically translated from: Russian to: Bulgarian
    Translated text
    Дали е възможно или необходимо да се съхранява в кеш файл - да се намали натоварването на MySQL база данни?
    Аз се използват само два езика, тъй като броят на мнения много и не искат голям размер на базата данни

Ще има по-добър сайт с vbet работа след инсталирането на Nginx, eaccelerator?
    Мислили ли сте за преработка на модула за ускоряване на работата си на големи форуми? Използвайте кеш размер на 1-2Gb в моя случай, не е решение. Може би има начини да се оптимизира работата?
    Възможно ли е да се постави модул vbet 3.3.1 форум vb3.8.4 + vbseo 3.5RC2?
    Защо толкова скъпа версия без авторски права? (220 $)
    Използвам vbet 2.4.3 и би искал да купи vbet 3.3.1. Моят форум е продажба на връзки за обмен SEO. Copyright дублирани препратка към 15 000 страници за мен право - $ 90 готови да платят но $ 220 е прекалено много

Original text
    Последната промяна е направена от Konstantin; 18-02-10 В 23:34.

Дата на присъединяване
    Окт 2009

Quote Първоначално публикувано от Konstantin View Post
    Translated text
    Дали е възможно или необходимо да се съхранява в кеш файл - да се намали натоварването на MySQL база данни?
    Ще има по-добър сайт с vbet работа след инсталирането на Nginx, eaccelerator?
    Мислили ли сте за преработка на модула за ускоряване на работата си на големи форуми? Използвайте кеш размер на 1-2Gb в моя случай, не е решение.
    Защо толкова скъпа версия без авторски права? (220 $)
    Използвам vbet 2.4.3 и би искал да купи vbet 3.3.1. Моят форум е продажба на връзки за обмен SEO. Copyright дублирани препратка към 15 000 страници за мен право - $ 90 готови да платят но $ 220 е прекалено много
    Аз се използват само два езика, тъй като броят на мнения много и не искат голям размер на базата данни
    Original text
    Ние планираме да добавим и кеш файл, за да vBET. Защото точно сега наш приоритет и повечето усилия на vBET4.0 ние нямаме график за функционалност на кеш файл. Моля, не забравяйте, че можете да персонализирате кои езици ще работи с кеш. Така че, ако искате, можете да използвате кеш само за някои от превод, който ще направи достъпни. Също така, моля, имайте предвид, че платената версия на vBET са се подобрили база данни кеш, така че е по-бързо, че в безплатната версия. Има и други подобрения в платената версия - по принцип е по-бързо и по-малко памет. Ние вече имаме клиенти, които успешно се използва върху големи плоскости.
    Ние не правят тестове за производителност с Nginx ускорител, така че да не може да се сравни.
    Моля, обърнете внимание, че купуването на брандинг свободен лиценз не е задължително и винаги можете да обновите лиценза си по-късно.

Junior Member
    Дата на присъединяване
    Фев 2010

Translated text
    Благодаря ви за вашия отговор. Nginx е сървър като Apache. Съветвам ви да прочетете - кеширане работи най-добре в PHP + Nginx + eaccelerator и си vbet може да бъде много по-бързо
    Original text
    Последната промяна е направена от Konstantin; 19-02-10 В 01:54.

Дата на присъединяване
    Окт 2009

Quote Първоначално публикувано от Konstantin View Post
    Translated text
    Благодаря ви за вашия отговор. Nginx е сървър като Apache. Съветвам ви да прочетете - кеширане работи най-добре в PHP + Nginx + eaccelerator и си vbet може да бъде много по-бързо
    Original text
    В този момент, ние сме много близо до освобождаването на vBET4.0 и ние има много работа с това. Ако искате да проверите vBET под nginx, след това отворете нов нишка в функция искат. Ако nginx стартира php тогава vBET ще работят там. Един проблем - ако искате да използвате превод SEO връзки, след което се пренапише правилата ще бъдат необходими. Разполагаме с тези, които са приготвени само за apache в .htaccess файл в този момент, но ако няма да можете да го презапишете от apache да nginx тогава можете да винаги използвате връзки с език атрибут - това е много лесно. Можете да експериментирате с безплатната версия, за да се избегне неочаквани проблеми, преди да купите платени едно.

Етикети за тази Тема

Разрешения за писане

• Ви не може да пускате нови теми
  • Ви не може да пускате мнения
  • Ви не може да публикувате прикачени файлове
  • Ви не може да редактирате вашите мнения
  •