I rëndësishëm: Kjo faqe është duke përdorur cookies (cookies). Duke përdorur këtë faqe interneti pa turning off cookies në shfletuesin, do të thotë se jeni dakord për të përdorur atë.
Buy Now! Features Downloads

Fito me ne!

Nëse ju do të donte për të filluar fituar para me vBET bashkohen për të Programi Filialin.
Results 1 te 4 e 4

Thread: Site ngadalshëm pas pastrimit cache

Senior Member
    Antarësuar
    Dhjetor 2009
    Postime
    276

Default Site ngadalshëm pas pastrimit cache

Unë e kam kaluar nëpër dhe zbatuar të gjitha truket e mundshme optimization unë mund të gjeni. Kjo përfshin nginx si një proxy për apache, vbOptimize me memcached, dhe të gjitha procedurat e rregullta optimization vBulletin.

Unë jam duke punuar me dy servera quad core dual procesor me 12 dhe *** RAM, dhe të 15k drives SAS në bastisje. Pra, me fjalë të tjera, servers kanë fuqi të mjaftueshme për procesin e çdo gjë.

Faqen kryesore fillon të ngadalësohet menjëherë pas cache vBET është pastruar çdo 15 ditë. (Baza e të dhënave merr për pak më shumë *** pas kësaj periudhe 15 ditore)> 500k faqe në ditë janë duke u gjurmuar nga motorët e kërkimit.

A ka ndonjë gjë unë mund të bëj të shkulje apache të merret me këto kërkesa të mirë? Këto janë parametrat aktuale e mia apache:
    nga httpd mpm.conf-
    # Prefork MPM
    StartServers 20
    MinSpareServers 20
    MaxSpareServers 25
    MaxClients 180
    MaxRequestsPerChild 1000
    Nga httpd default.conf-:
    Timeout 150
    KeepAlive On
    MaxKeepAliveRequests 80
    KeepAliveTimeout 3
    UseCanonicalName Off

Michał Podbielski (vBET Stafi) vBET's Avatar
    Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Qëllimi është - nëse vërtetë nuk kanë për të, atëherë nuk e përdorin strategji të fundit pastrimin. Unë e di se ka në qoftë se - A e keni kontrolluar strategji të tjera pastrimin? Tjera nuk do të qartë cache tërë dhe do të marrë më shumë burime të qartë nga ana tjetër.

Next vBET lirimin 3.x mund të ju ndihmojë - ne do të shtojë parametrave të reja të avancuar të performancës për faqet e vërtetë të mëdha. Ne gjithashtu zbuloi bela me lidhje të përkthimit. Në këtë moment, ne kemi zbatuar zgjidhje për URLs vB Friendly në vBET4.x (nuk lëshuar ende) dhe ne do të përpiqemi ta miratojë atë edhe për Muslimanët. Nëse ne kemi sukses ne do të shkojë gjithashtu për të vBET 3.x Çështja është se Muslimanët kërkon për lidhjet një nga një dhe kjo prodhon dhjetra e kërkesave të Google. siç kam shkruar ne kemi zbatuar tashmë zgjidhjen për vB URLs Frinedly - kemi bërë përkthim vonuar. Problem me Muslimanët është se ai punon jashtë vB, pas përkthimit të ndodh dhe të mos i thoni nuk duhet url për të kontrolluar saktësinë e një aktuale
    ose për ta vënë atë në prodhim.
    Shumë detaje - pak ne e dimë një ngushtim i cili ndodh vetëm kur cache nuk është e mbushur dhe ne tashmë jemi duke punuar në këtë çështje.

Pra, në këtë moment unë vetëm mund të ju këshilloj për të luajtur me strategjitë e pastrimit dhe parametra të tjerë pastrimin. Për strategjitë e tjera:
    - Nëse pastrimin e një tryezë cache nuk është vrarë serverin tuaj, atëherë vendosur të mëdha 'Cache pastrimin timelap' - serveri juaj do të marrë frymë në mes të clearings
    - Analise trafikut juaj forum dhe kontrolloni, kur ajo është më pak - pastrimin të ndryshojë ekzekutimit në këtë kohë
    - Set TTL ulët cache - tavolina të vogla do të jetë pastruar në mënyrë pastrimin e vetë do të marrë më pak burime. Anën tjetër - server do të duhet të kërkojë Google më shpesh për përkthime.
    - Eksperimentale: 'Fshirje Quick lokale me tavolina zgjedh' vendosur të hapur / Përfshin / vbenterprisetranslator_functions.php dhe komente ka 3 rreshta të kodit me të "TABELA zgjedh LOKALE'. Kjo do të bëjë fshirjen e të vërtetë i shpejtë, pa indekse upgrade. SHËNIM: indekseve do të rritet, kështu që ju do të keni për të ekzekutuar query dorë - dmth kontrolloni atë një herë në javë. Nëse ajo do të punojë për ju, ne do të zbatojë strategjinë e re, ku indekset do të riorganizohet jo çdo ditë.

Senior Member
    Antarësuar
    Dhjetor 2009
    Postime
    276

Po për Muslimanët.

Unë jam duke përdorur fshirje normale në këtë moment dhe kjo nuk duket për të marrë shumë kohë për të marrë gjërat e pastruar. Me fshirjen e të shpejtë lokale janë treguesit e mbetur në takt, dhe indekseve normale fshirjen janë pastruar? Do të paturit e indekseve të vjetra të ketë ndonjë përfitim qoftë se ata nuk janë të optimizuar?

Vetëm gjërat duket se për të ngadalësuar kur ka një shumë të trafikut në vend dhe cache është duke u rindërtuar. Unë jam i sigurt kjo është për shkak procese apache nuk janë duke u mbyllur aq shpejt sa ata normalisht do të (nga të dhënat është kërkuar nga google).

Është mirë për të dëgjuar se versioni i ardhshëm do të përmirësohet në shpejtësi përsëri. Unë kam qenë vetëm duke u siguruar që nuk kishte ndonjë gjë tjetër unë mund të bëj me apache tweaking.

Michał Podbielski (vBET Stafi) vBET's Avatar
    Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Nëse jeni duke përdorur hapur normale pastaj të harruar për lë të kuptohet se e mia. Mendova se ju jeni duke përdorur strategji të fundit dhe për të hequr të gjithë cache. Na vjen keq - keqkuptim Ashtu lëre siç është.

Në mënyrë të tillë që unë mund të këshillojnë për të vendosur TTL Cache të mëdha. Më pak të dhëna do të hiqet çdo kohë, kështu që të dhënat e më pak do të jenë të shërohet.

Çfarë ju gjithashtu mund të bëni është të siguroheni që serveri juaj nuk është mbajtur kërkesa largohet. Ne kemi zbuluar se disa servera sillen si ky, nëse kërkesat e shumta që po largohet do të njëjtin server. Për shkak se 100 kërkesa mund të marrë kohë më shumë se 1000 x 1 kërkesë (teorikisht duhet të marrë kohë më shumë 100 x). Ajo mund të jenë disa, firewall server sigurisë çështje. Sigurisht kjo mund të jetë që Google i vë disa pak 'dënimin "në rast të tillë. Pra, nëse ju mund të gjeni diçka në këtë fushë - kjo mund të ndihmojë. Nëse jo, ju lutem prisni për përmirësime

Tags për këtë Temë

Regullat e Postimit

• Ju mund të mos postoni tema të reja
  • Ju mund të mos Përgjigje pas
  • Ju mund të mos Postimi attachments
  • Ju mund të mos të ndryshoni postimet tuaja
  •