I rëndësishëm: Kjo faqe është duke përdorur cookies (cookies). Duke përdorur këtë faqe interneti pa turning off cookies në shfletuesin, do të thotë se jeni dakord për të përdorur atë.
Buy Now! Features Downloads

Fito me ne!

Nëse ju do të donte për të filluar fituar para me vBET bashkohen për të Programi Filialin.
Faqe 2 e 2 FirstI parë 12
Results 11 te 19 e 19

Thread: Kostot optimization - se si të përdorin vBET lejon machine translation FALAS dhe / ose LIRË

Michał Podbielski (vBET Stafi) vBET's Avatar
    Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Default Mos përktheni kodin HTML tag

Nuk është përdorur shpesh, por disa forume mund të lejojë që të përfshijë HTML tags në mesazhet. Në rast të tillë code HTML tag mund të përdoren (HTML nuk ka BBCode). Ju lutem vini re se nuk ka kuptim për të përkthyer kodin, kjo është arsyeja pse vBET parazgjedhje nuk përkthehet përmbajtjen e BBCodes: code, php, html. Por kjo nuk përfshijnë code HTML tag.

Pra, nëse forumi juaj lejon të përdorni HTML tags në mesazhe, atëherë ajo do të ishte e mençur për ju që të kthehet në opsion:
    Admin CP -> vBET -> Translation Options -> Don't translate code html tag

Ju lutem vini re se si parazgjedhje, ky opsion është i mundshëm për performancë më të mirë - siç u përmend më parë për shumicën e forumeve nuk është e nevojshme. Pra, nuk e kthejnë atë në qoftë se forumi juaj, si shumica e të tjerët, nuk do të lejojë që të përfshijë HTML tags në mesazhet.

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Default Lejo më shumë njerëz për përkthime manual

vBET lejon për përdoruesit me Grupet e përshtatshme për të përdorur përkthime manuale. Kjo jo vetëm që do të rrisë cilësinë e përkthimeve tuaja (nga korrigjimet), por gjithashtu mund të ulur numrin e përkthimeve automatike. Nëse kuotat tuaja në ofruesit e përkthimit makinë do të jetë mbi faqe pastaj mund të jenë të përkthyera pjesërisht. Në raste të tilla vBET do të vazhdojë të lejojë për të përkthyer atë me dorë. Pra, ndoshta kjo do të përkthehet automatikisht gjithsesi kur kuota do të jenë në dispozicion përsëri, por ndoshta disa nga përdoruesit e juaj do të përkthejë atë plotësisht me dorë dhe kjo do të ju kursejnë disa karaktere të kuotave të ardhshëm (dhe të holla, nëse ju jeni duke përdorur përkthim paguar makinë).

Pra, kjo është në rregull për të lejuar përdoruesit për përkthime manual, por ende mos harroni se kjo është arena potencial për abuzim. Kjo është arsyeja pse vBET lejon atë vetëm për përdoruesit me Grupet e duhura. Ju mund të vendosni grupet lejohet në:
    Admin CP -> vBET Manual Translations -> Options -> Usergroups allowed for manual translation
    By default është e lejuar vetëm për: Super Moderatorët, administratorët dhe moderatorët. Ju lutem lexoni përshkrimin e mundësi për më shumë detaje.

Ju mund të lejojë më shumë Anëtarëve të përdorni të përkthimit manual.

Më shumë grupe të lejuara për përkthime manual do të thotë potencial më të korrigjohet dhe të lirë, përkthime, por edhe më shumë abuzimin potencial. Kjo është arsyeja pse vBET ju lejon jo vetëm për të vendosur cili është i lejuar, por edhe për të gjetur këto ndryshime, të kundërt ajo dhe madje edhe automatikisht ban përdoruesit që abuzojnë me përkthim manual. Ju do të gjeni më shumë në lidhje me atë këtu: http://www.vbenterprisetranslator.co...nslations.html

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Default Gjithmonë përdorni versionin e ri vBET

Ne jemi duke shtuar optimizations të reja, kur ne shohim mundësi të tillë.

Ai përfshin vende të reja ku vBET ndan numra, herë, datat, përdoruesve, korrigjime të mete, nganjëherë duke shtuar të tëra të përkthimit të ri makinë apo zbulimin Gjuha ofruesit dhe optimizations tjera (edhe të performancës).

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Default A nuk e përkthejnë faqet që nuk doni të jenë të përkthyera

Disa forume mund të kenë zona të veçanta të cilat nuk duhet të përkthehen në të gjitha.

Nëse keni faqe të tilla të veçanta të cilat ju nuk doni të jenë të përkthyera, atëherë thjesht nuk e përkthejnë atë. Kjo është configurable - vBET ju lejon të thjesht të bëni këtë duke opsion:
    Admin CP -> vBET -> Translation Options -> Ignore URLs

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Default Ndoshta ju nuk doni për të përkthyer temat e vjetra

Nëse jeni të filluar duke përdorur vBET, atëherë nuk mund të jetë shumë e përmbajtjes për të përkthyer në forum tuaj deri cache do të mbushet. Në rast të tillë kuotat tuaja mund të përdoret për temat e vjetra dhe ju mund të keni të mjaftueshme për ato të reja. Nuk ka asnjë kuptim temat tuaj të re për të pritur për kuotën e ardhshëm për shkak të atyre të vjetra.

Ne kemi zgjidhje për këtë rast - ju thjesht mund të vendosni se sa ditë për fije pa përgjigje e bën të vjetër një:
    Admin CP -> vBET -> Translation Options -> Don't tanslate old threads
    Kur keni vendosur atë, temat e vjetra thjesht nuk do të përkthehet.

Ju lutem vini re se si parazgjedhje ajo është me aftësi të kufizuara (Vendos 0). Ju mund të vendosni se në qoftë se keni nevojë për të. Gjithashtu ju mund të kaloni në vendosjen për numrin më të lartë nga koha në kohë dhe në fund të çaktivizoni, nëse ju shihni se cache juaj është mbushje dhe ju ende kanë kuotë të lirë (ka përkthime të pjesshme të dukshëm në faqet).

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Default Ndoshta ju doni të përktheni vetëm temat formojnë periudhë të caktuar kohore

Option nga aluzion mëparshëm mund të bëjë disa temat e cila ishte e përkthyer tashmë nuk është në dispozicion në faqet e përkthyera, sepse ato bëhen të vjetër pas përkthimit. Por kjo është në rregull, sepse opsioni i mëparshëm është për instalime të reja të cilat dëshirojnë të fokusohen në një mesazh të ri dhe më pas të mbushur cache për ato të vjetra. Kështu që mendoj të jetë me aftësi të kufizuara pas të gjithë. Ndoshta pas disa ndryshime në vlerën më të madhe, por nuk ka kuptim për të mbajtur atë përgjithmonë. Përndryshe tashmë indeksuar përmbajtje të përkthyera mund të zhduket nga indekset (por jo nga cache, kështu që kur disa përgjigjja do të vijë atëherë vetëm mesazhi i ri do të kërkojë përkthim të ri).

OK - por ajo që në rast kur ju nuk dëshironi në të gjitha për të përkthyer disa temat e vjetra. Newer - jo kur përgjigje të reja do të vijnë. Jo të humbni përmbajtjen e përkthyer tashmë nga indeksi kur pergjigje ndalet vjen ...
    Ose kur të doni për të pushuar nga përkthimet. Stop përkthimin ndonjë gjë të re, por nuk uninstall vBET dhe të humbur atë që është e përkthyer tashmë dhe të indeksuara.

Për kabinë ato raste zgjidhja juaj do të jetë për të konfiguruar opsion: Admin CP -> vBET -> Translation Options -> Translate only threads between date

Ju thjesht vendosur këtu periudhën kohore (nga të) Dhe vetëm temat e krijuara në këtë periudhë kohore do të përkthehet. Ju mund të vendosni:
    • Varg normale kohë - vetëm temat e krijuara në këtë varg kohë do të përkthehet.
    • Varg Koha me datë të vërtetë të lartë të ardhmen si "për të" - të gjitha temat nga data e përcaktuar do të përkthehen duke përfshirë edhe ato ne (sepse "për të" është në të ardhmen - si vitin 3000)
    • Varg kohë me datë shumë të ulët të kaluar si "nga" - të gjitha temat e vjetra krijuar deri në "të" data do të përkthehet (të gjithë, sepse "nga" është e kaluara e largët - si vitin 1000)

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Default Faqet anëtare Blloku për përdoruesit e ndaluar

Kjo është më e rëndësishme kur ju keni më shumë llogari spammer krijuar çdo ditë. Edhe kur ndaluar, përdorues të tillë mund të krijojnë përkthime të reja me emrin e tij të shtuar në GUI komunikon në faqen e tij anëtare. vBET ndan dhe nuk përkthehet përdoruesve, kur është e mundur - për fat të keq jo gjithmonë është e të jetë e mundur.

Pra, kjo është ide e mirë për të mos treguar faqet anëtare për përdoruesit të ndaluara në të gjitha - vetëm mesazh gabimi në vend (sidomos se ndaluar përdoruesit mund ende tregojnë të dhënat e tyre të kontaktit në faqen anëtar).
    Dhe vBET lejon për të bllokuar faqet e tilla duke krijuar një mundësi: Admin CP -> vBET -> Misc -> Block banned users member pages

Ju lutem vini re se si parazgjedhje, ky opsion është vendosur, por është configurable, sepse disa forume nuk mund të ketë çështje me spammers dhe disa faqeve të vlefshme anëtare nga anëtarët e vjetër të ndaluara (të vështirë, por është configurable, prandaj sigurohuni që askush me aftësi të kufizuara atë dhe ajo është ende në).

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Default Konsideroni kalimi vBulletin 3.x në 4.x

Nëse ju jeni akoma duke përdorur vBulletin 3.x atëherë ajo mund të jetë ide e mirë për të ndryshuar atë në 4.x

Ju lutem vini re se vBulletin 4.x është shumë më i sofistikuar. Ka më shumë grepa dhe lejon për integrim më të mirë. Dhe në fakt vBET është integruar më mirë me vBulletin 4.x se 3.x. Sepse 3.x thjesht nuk e lejon për disa gjëra.

Booth vBET versionet 3.x dhe 4.x ka të njëjtën funksionalitetit (në thelb - 4.x mbështet blogs, CMS dhe URLs miqësore të cilat nuk janë të përfshira në vBulletin 3.x kështu që nuk mund të mbështetet në vBET 3.x). Por në 4.x në më shumë vende vBET ndarë numrat, datat, kohët dhe përdoruesve nga tekstet GUI dhe kjo do të thotë më pak përkthime. Në vBulletin 3.x ka vende ku ne thjeshtë nuk kanë asnjë mënyrë për të ndarë numrat dhe përkthime të tjera mund të shfaqen.

Ende ju lutem mos harroni se kalimi nga 3.x në 4.x është një hap i madh kështu që më mirë të kënaqur me atë shumë. Ka MySQL dhe PHP kufizime të tjera për vBulletin 4.x, versione të tjera të të gjitha plugins, licenca shtesë për vBulletin dhe kështu me radhë (pa licencës shtesë për vBET).

Pra, mendoj se e vështirë, është me vlerë për të bërë këtë. Dhe, edhe kur ju mendoni se është, së pari të bllokuar forum tuaj, bëni backup të plotë dhe pastaj të fillojë përmirësimet - ka një shans që backup do të ju kursejnë në rast të trazirave.
    Por kjo është që mund të bëhet sigurisht - forum tonë shumë të ishte e para në vBulletin 3.x

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Default Shmangni ndryshimin e teksteve në GUI

Nëse ju të gjenerojnë në anën e serverit tuaj disa pjesë GUI e cila vazhdimisht ndryshimet atëherë ajo mund të ketë ndikim të madh në shpenzimet e përkthimit duke prodhuar përkthime të reja vazhdimisht.
    Sigurisht users mesazhet do të vazhdimisht në ndryshim - të reja, korrigjimet, por kjo është përmbajtje e vlefshme dhe ne duam që ajo të përkthyera.
    Ende përkthimin disa ndryshim në server tekst anë nuk mund të jetë ide e mirë.

Pra shmangur këtë:
    • A nuk e lejojnë atë në të gjitha
    • Përdorin atë në Java Script - ajo do të ndryshojë në anën e klientit dhe nuk do të përkthehet, pasi Scripts nuk mund të përkthehet
    • Përdorin atë në anën presë, por vënë në ndryshim tekst në asnjë zonë të përkthyer. Shih këtu për më shumë informacion se si të mos të të përkthyer tekstin (pjesën e fundit: zonë Notrasnlate)
    • Nëse ndryshon emrin është pjesë - pastaj ti veçuar vetëm shrytëzuesin nga pjesa tjetër e tekstit të përkthyer nga asnjë zonë nga pika e mëparshme
    • Nëse ndryshon pjesë është numri, data apo koha - pastaj ndarë atë nga pjesa tjetër e tekstit nga çdo tag HTML (si span, i, u...)

Faqe 2 e 2 FirstI parë 12

Tags për këtë Temë

Regullat e Postimit

• Ju mund të mos postoni tema të reja
  • Ju mund të mos Përgjigje pas
  • Ju mund të mos Postimi attachments
  • Ju mund të mos të ndryshoni postimet tuaja
  •