I rëndësishëm: Kjo faqe është duke përdorur cookies (cookies). Duke përdorur këtë faqe interneti pa turning off cookies në shfletuesin, do të thotë se jeni dakord për të përdorur atë.
Unë aktualisht kam konfiguruar sistemin tim të qartë të gjithë cache çdo javë. Me një cache të zbrazët, database im është rreth 1.1Gb, ndërsa me një sasi të plotë, është rreth 4.5Gb.
Unë kam vënë re se më të mëdha cache, ngarkesën më të lartë mesatare e mia merr server. Në çdo kohë të dhënë forumi im ka në mes të 650 dhe 1300 users online, por kjo nuk duket të ndikojnë në ngarkesën sa më shumë që madhësia cache.
Me një sasi të madhe, ngarkesën në server është 3,3-3,8, ndërsa me një bosh, ajo qëndron në varg 2,0-2,5. Kjo nuk është e keqe në të gjitha, siç e kam një server 16-core, por unë isha vetëm pyesin nëse një sjellje e tillë është që të pritet me madhësinë e bazës së të dhënave luhatshme!
vBET ka indekseve për tavolina cache dhe përdor engine të shpejtë MySQL për hat - MyISAM. Pra, ne kemi zgjidhjet më të mira për cache DB. Dallim të gjithë që ju njoftim nuk është në anën e vBET, por në anën e MySQL që ekzekuton queries. Indexes ju jep përgjigje të shpejtë dhe siguron që koha e përgjigjes nuk është duke shkuar në mënyrë dramatike me sasi më të madhe të të dhënave. MySQL ende duhet të kërkoni indekseve më të mëdha dhe si unë mendoj se merr më shumë burime. Kjo është arsyeja pse ju njoftim të mëdha të ngarkesës server.
Gjithashtu - kur përkthimi është në cache atëherë ajo është marrë nga atje. Nëse jo atëherë Google kërkohet për përkthim. Kjo merr më shumë kohë atëherë, por me siguri e merr edhe burimet më pak të serverit tuaj. Kjo merr kohë më shumë, sepse nuk është komunikimi me server Google i cili kërkon kohë, nuk është përkthimi i cili kërkon kohë dhe nuk ka dërgimin e rezultateve nga Google në serverin tuaj e cila edhe merr kohë. Ajo merr më pak burime, për shkak server është duke pritur për përgjigje pasive dhe kur ajo merr ajo nuk është vetëm e thjeshtë Unpacking e përgjigjes. Getting përkthim nga cache është shumë, shumë më e shpejtë - përkthimi është bërë tashmë dhe kjo është në serverin tuaj, ende duhet të merren nga database, pyetje duhet të ekzekutohen, MySQL merr disa CPU dhe kujtesës për këtë.
Duke supozuar - duke përdorur cache është ide shumë e mirë. Nëse ju do të ndjeni se ka probleme me server se ju mund të eksperimentojnë për të çaktivizuar cache për disa gjuhë dhe krahasimin e performancës server. Ne nuk këshillojnë për të hequr cache plotësisht.
Ne jemi duke planifikuar për të shtuar edhe cache file për të vBET. Sepse tani prioritet tona dhe përpjekjet më të janë në vBET4.0 ne nuk kemi asnjë plan për funksionalitetin cache file. Ju lutem mos harroni se ju mund ta rregulloje e cila gjuhë do të punojnë me cache. Pra, nëse ju dëshironi, ju mund të përdorni cache vetëm për disa e përkthimit të cilat ju do të vërë në dispozicion. Gjithashtu ju lutem vini re se versioni i paguar i vBET kanë përmirësuar cache bazës së të dhënave, kështu që është më e shpejtë se në versionin e lirë. Ka edhe përmirësime të tjera në versionin e paguar - në përgjithësi kjo është më e shpejtë dhe duke marrë më pak memorie. Ne tashmë kemi klientët të cilët janë me sukses duke e përdorur atë në bordet e madhe.
Ne nuk e bëri punën e testeve me nginx përshpejtues kështu që nuk mund të krahasohen.
Ju lutem vini re se blerja e quajtur licencës lirë nuk është i detyrueshëm dhe ju gjithmonë mund të përmirësuar licencës tuaj më vonë.
Në këtë moment, ne jemi shumë afër për të vBET4.0 lirimin dhe ne kemi punuar shumë me këtë. Nëse ju dëshironi të na test vBET nën nginx, atëherë ju lutemi të hapur të reja rubrikë në Funksion të Kërkesës. Nëse nginx shkon php pastaj vBET do të punojnë aty. Një çështje, në qoftë se ju doni të përdorni përkthimi SEO lidhjet pastaj rishkruaj rregullat do të jenë të nevojshme. Ne kemi ata që janë të përgatitur vetëm për apache .htaccess file në këtë moment, por në qoftë se ju nuk jeni në gjendje ta rishkruaj nga apache për të nginx atëherë ju gjithmonë mund të përdorni lidhjet me gjuhë atribut - kjo është shumë e lehtë. Ju mund të eksperimentojnë me versionin e lirë për të shmangur ndonjë çështje të papritur para se të blej një të paguar.