Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 2 z 2 FirstPierwszy 12
Wyniki 11 do 15 z 15

Wątek: Więcej problemów obciążenia

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Quote Napisał Snake View Post
    I zostały budowach 10 lat, jestem w pełni świadomy 10x obciążenia nie oznacza 10x zasobów, przestać traktować mnie jak idiotę i łyżka karmienia mnie śmieci. Zimne fakty są z tym mod vs inne mod darmo swój ładunek jest mega. A w godzinach szczytu mojej stronie jest teraz powoli i nie odpowiadać. Tak, strony przetłumaczyć szybko poza szczytem, ale kosztem wolnego serwera w ciągu dnia. Mam czterordzeniowe, rajdy 15k SAS serwera, który jest zoptymalizowany dobrze, to uruchomić 0,50 cały dzień na długo przed tym z dużym ruchem. Jest to vBET kod, który dodaje obciążenia i sprawia, że serwer wolno w godzinach szczytu, to fakt, nie jest wzrostu ruchu, i miały ten sam ruch i boty przed i serwer poradził sobie dobrze, to jest produkt tłumaczenie. Okresie. Pospiesz się i go naprawić, i naprawdę nie chcesz płacić innym £ 300 miesięcznie za aktualizacji serwera tylko do uruchomienia MOD lol.
    Rozumiem, że był już zaznajomiony z informacjami o obciążenie serwera, które dałem wam. Należy pamiętać, że nie mam wiedzy na temat zaawansowanych każdego z tysięcy naszych użytkowników i za każdym razem dam dupy pełnej informacji, ponieważ może być pomocne. To nie oznacza, że jestem traktują cię jak idiota - to znaczy, że zależy mi daje informacje, które mogą być przydatne dla Ciebie i oceny stanu serwera. Proszę wskazać mi inne wolne mod co mówisz I chętnie poczynić pewne porównania Również w dowolnym momencie mogą swobodnie wybrać najlepsze rozwiązanie dla Ciebie.

Sprawdziłem swoim forum znowu i znowu wydaje się reagować bardzo szybko. Proszę podać mi najlepsze ramy czasowe do możliwości obserwatora, co piszesz o powolny odpowiedzi w peak time.

Jeśli chcesz sprawdzić, jak ruch zmienić ze względu na vBET - proszę generować raport, który pokaże wszystkie ruch do przetłumaczonych stron - jest to, co uzyskał dzięki vBET.

Masz całkowitą rację, że tłumaczenia potrzebuje dodatkowych środków - nie ma innej drogi i nigdy nie znajdziesz produkt, który będzie tłumaczył swojej stronie bez żadnych kosztów. Jak już wspomniałem większość czasu wymaga oczekiwania na tłumaczenie Google, gdy nie są buforowane, a w tym czasie swoje wątki muszą czekać na odpowiedź, co ma największy wpływ na obciążenie serwera. Można ustawić większy czas cache żyć - to często wymagane tłumaczenia będą już w pamięci podręcznej. Ale nie buforowane tłumaczenia dowolnego produktu będzie musiał czekać na tłumaczenie. Nie ma innej drogi.

Należy pamiętać, że myśli, że muszą być podzielone, aby móc to naprawić.

Jak już napisałem do was, doskonalimy vBET wydajności. A ja już napisałem do was, że mamy gotowe wydajności, które są obecnie na etapie beta w vBET4.x. Dziś wydamy nową wersję vBET4.x z dodatkową poprawę wydajności. A gdy błędy w tych (jeśli jest) zostaną poprawione będziemy poruszać te ulepszenia vBET3.x nie jest konieczne do pchania.

Również nikt nie zmusza Cię do płatnego innego £ 300 miesięcznie za serwer - można tworzyć własne decyzje i masz dużo opcji tutaj. W tym zmniejszenie liczby obsługiwanych języków, a nawet przejście na inny produkt, który wspomniał Pan jest dużo lepiej. W pełni rozumiemy, że rozwiązania, które używasz muszą pasować do Twoich potrzeb i możliwości. Cieszymy się, aby dać naszym klientom coraz lepszych produktów. I mamy świadomość, że w sytuacji, gdy żądanie musi czekać na formularzu odpowiedzi innym serwerze swoje obciążenie serwera będzie większy bez względu na to rozwiązania, których używamy. Chętnie jeśli pobyt z naszego produktu i skonfigurować tak, aby dopasować yo swoje możliwości. I chętnie dają ci do ręki w tej dziedzinie

Należy pamiętać, że po prostu dał nowe rozwiązanie do integracji z Sitemap Generator. Jeśli są zintegrowane - zobacz nowe instrukcje integracji tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.co...tegration.html
    To znacznie zwiększa prędkość generacji mapa (na naszym forum ponad 12 razy).

To jasne jak słońce dla mnie ten mod został wydany bez odpowiednich badań i wyraźnie właściciel nie jest zainteresowany w rozwiązywaniu problemów.

Fail.
    Jeśli masz wątpliwości co do prawidłowych testów proponuję sprawdzić historię vBET-został on przetestowany przez setki prawdziwych forów zanim awansował do płatnej wersji

O zajęcie się problemem. Przykro mi. I błędnie założyć, że dając w pierwszej odpowiedzi te informacje, to było jasne, że mamy rozwiązanie tego problemu:
    Quote Napisał vBET View Post
    Należy pamiętać, że już zaplanowaliśmy obsługę innych systemów pamięci podręcznej, a nasze algorytmy tłumaczeń są natychmiast zoptymalizowane. Tzn. właśnie odkryliśmy, jak drastycznie zmniejsza wydajność PHP podczas pracy na dużych strunach i zmodyfikowaliśmy nasz algorytm. Jest on już wydany w wersji vBET 4.2.0 z dodatkowymi opcjami konfiguracyjnymi. I przeniesiemy wszystkie ulepszenia również do vBET 3.x, który jest nadal obsługiwany

...

Nasza dewiza to: " Mamy wiele do zmiany ". I właśnie dlatego eksperymentujemy, zmieniamy algorytmy, profilujemy i poświęcamy dużo czasu szukając rozwiązań, które będą wymagać mniej zasobów. Nadal nie znamy żadnego mod, który mógłby być współzawodem do vBET i istnieją inne mody tłumaczeniowe. Zrobiliśmy wiele zmian w algorytmie, które musieliśmy roztropować, ponieważ nie pomogły, w trakcie tego procesu odkryliśmy również wiele ulepszeń. Możesz mieć wrażenie bazując na swoich problemach z serwerem, ale proszę wziąć pod uwagę, czy masz lepsze rozwiązanie? Co można dać wskazówkę, że może vBET nie jest złe rozwiązanie, ponieważ pracuje na tysiącach forów, może po prostu próbujesz umieścić 20 litrów wody na wiadro 10 litrów. Nadal-mamy dużo do zmiany i świetna lista TODO w sekcji optymalizacji (około 70% do eksperymentu pomoże lub nie) I masz 100% rację - możemy to zrobić lepiej, my i robimy to cały czas Tylko czekać, aż nam przenieść wszystkie usprawnienia, które zrobiliśmy w trakcie realizacji vBET4.x

Jeśli można dać kilka wskazówek - proszę sprawdzić jak można zoptymalizować vBET: http://www.vbenterprisetranslator.co...rformance.html
    Szczególnie rozważyć wyłączenie niektórych językach i blokowanie nieodpowiednich stronach przez robots.txt
    Czuję się w pełni odpowiedzialny za to nieporozumienie. Po raz kolejny bardzo przepraszam. Proszę nam powiedzieć, w którą stronę musimy powiedzieć, że cały czas poprawiamy vBET i jak możemy jeszcze raz zapewnić, że vBET3.x będzie miał jeszcze inne ulepszenia w zakresie skuteczności działania, aby wyjaśnić, że zajmujemy się kwestią? Zawsze chętnie usprawniamy nasz sposób komunikacji z klientem
    Ostatnio edytowane przez vBET; 19-03-10 W 03:02.

Michael, jesteś w błędzie, obciążenie to nie jest spowodowane przez wzrost natężenia ruchu, jest to spowodowane przez czytanie i pisanie tłumaczenia mysql.

Jeśli zespół vBulletin może odczytywać i zapisywać do mysql z niskim obciążeniu Dlaczego nie można?

Zły kod mojego przyjaciela.
    Jesteś już zauważyć, że mamy zaplanowane wsparcie systemów pamięci podręcznej (plik i istniejących silników). Proszę zastanowić się, jakie są Twoje intencje w tej dyskusji i to idzie w kierunku poprawy stanu serwera tour - jeśli jest jeszcze punktu.

Twoje pytanie zakłada, że obciążenie jest spowodowane przez komunikację z mysql. Czy możesz podać nam źródła tej diagnozy? Chętnie ją studiować

Junior Member

Miałem ten sam problem, przesadnie przeciążenie. W końcu wyłączyłem VBET z mojego forum i wszystko jest teraz normalne.

Quote Napisał sarangan View Post
    Miałem ten sam problem, przesadnie przeciążenie. W końcu wyłączyłem VBET z mojego forum i wszystko jest teraz normalne.
    Która wersja jest używany? Prosimy o aktualizację do ostatniej wersji - zrobiliśmy wielki wzrost wydajności. Wielu użytkowników napisał podziękowania za to, widząc wielką różnicę - zwłaszcza w obszarze obciążenia serwera

EDITED:
    I tylko sprawdzeniu forum i vBET pracuje tam - proszę nie pisać nieprawdziwych oświadczeń o vBET stanie.
    Ostatnio edytowane przez vBET; 22-04-10 W 14:58.

Strona 2 z 2 FirstPierwszy 12

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •