Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 2 12 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 15

Wątek: Więcej problemów obciążenia

Senior Member

Default Więcej problemów obciążenia

Ok, więc zrobiłem mnóstwo badań.

W ciągu 24 godzin moje obciążenie wzrasta stopniowo do 30.00 's

Ponownego uruchomienia serwera w nim poprawki dla innego 24 godzin.

Jeśli i wyłączyć mod i nie dostaniesz tego problemu.

Nie mów, że z mod niepełnosprawnych jest mniejszy ruch, jak nie jest prawdą, google nadal wysyła ten sam ruch z mod osób, według moich statystyk.

Proszę wyjaśnić, obciążenia doprowadza mnie do szału.

Senior Member

Brzmi jak boty trafiają do przetłumaczonych stron, kiedy mod jest włączony. Należy spojrzeć na optymalizację apache lub uzyskanie serwer z większą mocą procesora. Czy masz uruchomione vboptimise lub dowolnego rodzaju mechanizm buforowania, jak memcached?

Senior Member

Faktem jest, że moje forum dostaje 30.000 uników dziennie, jeśli wyłączam krople do ładowania mod błyskawicznie, a botki i użytkownicy nadal są pokazowe strony tak są nadal wymagające zasilania serwera, to jest po prostu, że pokazywanie przetłumaczonych stron używać 10x zasoby niż standardowe vb strony z normalnej bazy danych. To źle napisany kod, i musi być naprawiony! Pozostałe mody nigdy tego nie zrobili, tylko vbet, szkoda, że nigdy się nie zmieniłem, ale powrót jest już za późno.

Senior Member

To naprawdę brzmi jak używasz na słaby serwer. Jestem na 8-rdzeniowe maszyny Nehalem (tak patrzymy na 8 więcej rdzeni wirtualnych ze względu na HT, w sumie 16). Ja również w znacznym stopniu zoptymalizowane urządzenia za pomocą własnej techniki, jak również wskazówki od ludzi w vbulletin.com.

vBET budzi moje obciążenia od około 2,5 do 3,0-3,5, w zależności od liczby użytkowników, co oczywiście rośnie w zależności od wielkości pamięci podręcznej. Jednak nie sądzę, że szkoda w ogóle, jak mój jednoczesne zakresie użytkowników z 800 dość wysoko na jeszcze wyższy 1200.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Cześć Oczywiście tłumaczenie musimy podjąć jakieś środki - nie ma magii. Tłumacz oznacza strony mają wynik produkcji i jej zmiany. Ze względu, że tłumaczenie będzie zawsze trwać dłużej niż zwykle strony.

Rozumiem, że nie jesteś zbyt szczęśliwa, że większe obciążenie serwera, ale należy pamiętać, że vBET bierze zasobów tylko do tłumaczenia. W normalnych stron dodaje tylko flagi. Więc wszystko to dodatkowe obciążenie wynika z dodatkowego ruchu do przetłumaczonych stron. Jak napisał ruch nie zejść natychmiast po wyłączeniu vBET (jeśli masz go chwilę potem będzie to spadek po wyłączeniu - trust me) i obciążenia serwera jest niższy - to oczywiste - roboty są jeszcze indeksowania adresów URL do przetłumaczonych stron, użytkownicy nadal znaleźć w Google linki do przetłumaczonych stron. Więc nadal mają ten sam ruch, ale teraz pod przetłumaczone łącza jest po prostu zduplikowana treści - normalna strona która nie jest tłumaczeniem. Jeśli chcesz pozostać z niepełnosprawnymi vBET zalecamy, aby dodać reguły w pliku. Htaccess, który przekieruje wszystkie przetłumaczonych stron do normalnej, w przeciwnym razie można utracić SEO, ponieważ powielanych treści.

Należy pamiętać, że już zaplanowaliśmy obsługę innych systemów pamięci podręcznej, a nasze algorytmy tłumaczeń są natychmiast zoptymalizowane. Tzn. właśnie odkryliśmy, jak drastycznie zmniejsza wydajność PHP podczas pracy na dużych strunach i zmodyfikowaliśmy nasz algorytm. Jest on już wydany w wersji vBET 4.2.0 z dodatkowymi opcjami konfiguracyjnymi. I przeniesiemy wszystkie ulepszenia również do vBET 3.x, który jest nadal obsługiwany

Rozumiem, że Twoim zdaniem nasz kod jest słaby. Nie wiem, na co są w oparciu Twoje oczekiwania. Mamy najszybciej mod tłumaczenie dla BB - nie ma nic, co działa lepiej. Tłumaczenie zajmie trochę zasobów i modzie bierze mniej niż inne. Możesz zobaczyć, jak szybko vBET może pracować na wielu forach. Jeśli masz problemy na serwerze, a następnie należy rozważyć zmiany w konfiguracji lub dodawanie zasobów serwera. Nie wprowadzi 20 litrów wody na 10 wiadro litrów.

Nasza dewiza to: " Mamy wiele do zmiany ". I właśnie dlatego eksperymentujemy, zmieniamy algorytmy, profilujemy i poświęcamy dużo czasu szukając rozwiązań, które będą wymagać mniej zasobów. Nadal nie znamy żadnego mod, który mógłby być współzawodem do vBET i istnieją inne mody tłumaczeniowe. Zrobiliśmy wiele zmian w algorytmie, które musieliśmy roztropować, ponieważ nie pomogły, w trakcie tego procesu odkryliśmy również wiele ulepszeń. Możesz mieć wrażenie bazując na swoich problemach z serwerem, ale proszę wziąć pod uwagę, czy masz lepsze rozwiązanie? Co można dać wskazówkę, że może vBET nie jest złe rozwiązanie, ponieważ pracuje na tysiącach forów, może po prostu próbujesz umieścić 20 litrów wody na wiadro 10 litrów. Nadal-mamy dużo do zmiany i świetna lista TODO w sekcji optymalizacji (około 70% do eksperymentu pomoże lub nie) I masz 100% rację - możemy to zrobić lepiej, my i robimy to cały czas Tylko czekać, aż nam przenieść wszystkie usprawnienia, które zrobiliśmy w trakcie realizacji vBET4.x

Jeśli można dać kilka wskazówek - proszę sprawdzić jak można zoptymalizować vBET: http://www.vbenterprisetranslator.co...rformance.html
    Szczególnie rozważyć wyłączenie niektórych językach i blokowanie nieodpowiednich stronach przez robots.txt

Czym jest czas odpowiedzi dla przetłumaczonych stron? Co to jest użycie procesora? Jakie jest twoje zużycie pamięci? Jeżeli to jest dopuszczalne wtedy masz się czym martwić. Ludzie często boją się poprzez zwiększenie obciążenia serwera i nawet nie wiem, co to oznacza. 10 razy więcej obciążenie serwera nie NIE oznacza, że 10 raz więcej zasobów używane. To po prostu oznacza, że więcej wątków oczekujących w kolejce, co jest normalne, od teraz Twoje wątki trzeba czekać na odpowiedzi Google niektórych tłumaczenie nie jest jeszcze buforowane. Tak wątek oczekuje na odpowiedź Google i zajmuje nr procesora w ogóle w tym czasie. Z tego powodu obciążenia serwera będzie większe nawet jeśli vBET może podjąć żadnych zasobów w ogóle (co oczywiście jest nie możliwe).

O awarii serwera - jest to oczywiście problem serwera. Zdarza się okresowo. Miałem podobny problem na moim serwerze. Było to spowodowane przez jakiś błąd Apache tak jeden wątek Apache rośnie i rośnie z wykorzystania pamięci do całej pamięci spłonął ans serwer pamięci podręcznej. Tylko jeden wątek, który zachowuje się jak - inne wątki Apache było normalne. Grałem z konfiguracji serwera Apache i problem jest rozwiązany. Myślę, że Apache tylko miał kilka wycieków pamięci - jak pamiętam umieścić niższą wartość wniosków, które można trzymać w jednym wątku. Były też inne zmiany. Proponuję, by sprawdzić zużycie pamięci i monitorowanie go przez pewien czas. Również może być pomocne, by sprawdzić średnią ilość pamięci używanej przez jeden wątek Apache, dokonał obliczeń i ustawić odpowiednie wartości wątki max dla Apache.

Jeśli masz jakieś pytania proszę zapytać
    Ostatnio edytowane przez vBET; 17-03-10 W 00:53.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Hey - I tak było na forum to się przekłada ULTRA FAST ... Więc co się twierdząc, i dlaczego tak zły stosunek do vBET, gdy masz super szybkie usługi tłumaczenia? ...

Proszę rozważyć, co oznacza obciążenie serwera. Zrozumienie jej znaczenie może być bardzo pomocne w zrozumieniu, co dzieje się na serwerze i jak może być związane z wątków, które czekają w kolejce nie dlatego, że nie masz środków, ale czeka na odpowiedź od innego serwera (Google w tym przypadku).

Moim zdaniem masz super szybkie tłumaczenia i masz się czym martwić

Senior Member

I zostały budowach 10 lat, jestem w pełni świadomy 10x obciążenia nie oznacza 10x zasobów, przestać traktować mnie jak idiotę i łyżka karmienia mnie śmieci. Zimne fakty są z tym mod vs inne mod darmo swój ładunek jest mega. A w godzinach szczytu mojej stronie jest teraz powoli i nie odpowiadać. Tak, strony przetłumaczyć szybko poza szczytem, ale kosztem wolnego serwera w ciągu dnia. Mam czterordzeniowe, rajdy 15k SAS serwera, który jest zoptymalizowany dobrze, to uruchomić 0,50 cały dzień na długo przed tym z dużym ruchem. Jest to vBET kod, który dodaje obciążenia i sprawia, że serwer wolno w godzinach szczytu, to fakt, nie jest wzrostu ruchu, i miały ten sam ruch i boty przed i serwer poradził sobie dobrze, to jest produkt tłumaczenie. Okresie. Pospiesz się i go naprawić, i naprawdę nie chcesz płacić innym £ 300 miesięcznie za aktualizacji serwera tylko do uruchomienia MOD lol.

Senior Member

Jak wiele języków masz włączony? Ile postów masz? Czy masz vbseo i sitemap generator zainstalowany? Ile boty trafiają do strony dziennie?

Senior Member

Hi!

32 językach włączone.

100.000 postów.

vbseo i mapa zainstalowana.

mapa strony wtyczki mówi 1000.000 stron indeksowanych dziennie.

Faktem jest, że jeśli i wyłączyć mod i ponownie uruchomić serwer, bot i użytkowników nadal uderzenie mojego serwera tak samo jak wcześniej, te same strony są w dalszym ciągu w indeksie google, a tym samym i dostać ten sam ruch, włączone czy nie.

Jedyną różnicą jest to, że z modem wyłączony boty i wyszukiwarki Google się angielska strona, więc ruch jest identyczna, z tą tylko różnicą, że nie widzą przetłumaczone na stronę, co pozwala uniknąć problemów modyfikacje bazy danych.

To jasne jak słońce dla mnie ten mod został wydany bez odpowiednich badań i wyraźnie właściciel nie jest zainteresowany w rozwiązywaniu problemów.

Fail.

Senior Member

Michael, jesteś w błędzie, obciążenie to nie jest spowodowane przez wzrost natężenia ruchu, jest to spowodowane przez czytanie i pisanie tłumaczenia mysql.

Jeśli zespół vBulletin może odczytywać i zapisywać do mysql z niskim obciążeniu Dlaczego nie można?

Zły kod mojego przyjaciela.

Strona 1 z 2 12 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •