Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 5 z 5

Wątek: Nadal problemy Googlebot

Członek

Default Nadal problemy z podwójnym Googlebot folderów

Wciąż się dużo:

66.249.65.7 - - [23/Jan/2010: 04:00:45 +0100] "? GET / ja / sv / showthread.php t = 6853 & page = 2 HTTP/1.1" 200 195783 "-" "Mozilla/5.0 ( compatible; Googlebot/2.1; + http://www.google.com/bot.html) "
    Widzę, Google już indeksowane takie złe linki (od czasu, kiedy vbseo kanonicznego został wyłączony, ponieważ nie działa) i być może czasami powracają niektóre z nich. Jednak tym dosent url wydaje się być w indeksie Google jest już tak się to od gdzies.

Spróbuj i przejdź do łącza ( お気に入り の 開幕 戦 - ページ 2 ) I mouseover flagi, widać źle adresów w źródle strony.

Niektóre linki na takie strony są normalne, niektóre nie (wyszukiwanie / ja / sv w źródle). Będzie podwójne łącze flaga trafi do pierwszego języka w podwójnej folder i kanonicznej link corrosponding do pierwszego folderu języka w url = języka poprawne. Tak więc błąd nie jest tak źle - mam nadzieję, że Google będzie przestrzegać adres url. Ale nadal jest trochę brudny

1. Musimy znaleźć przyczynę, jak takie linki pojawiają się i temu zapobiec.
    2. Musimy prawidłowe linki flagi raz Googlebot osiągnąć takiej strony, ponieważ już takie adresy URL w indeksie (czyli rozwiązania 1. Nie przeszkodzi 2)..

vbetflag-problem wydaje się być ok
    Ostatnio edytowane przez krisp; 23-01-10 W 05:19.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Nie vBET problem jest więcej. Jak napisał Google bierze ze środków własnych - vBET nie generuje takich linków już (jeśli okaże się to robi - proszę zauważyć, że w celu poprawienia błędów, ale jak wiemy teraz ten problem jest rozwiązany).

I flagi są poprawne - w ten link ja jest język, a reszta jest traktowana jak zwykły adres URL, więc sv jest tylko w katalogu, dlatego jest on zamieszczony tam.

Musisz iść do. Htaccess i dodać regułę, która przekieruje wszystkie takie wnioski o dopuszczenie do wniosku z jednego kodu lang. Po jakimś czasie Google będzie aktualizacji i problem zniknie.

Oto takie zasady (nie testowane, gdyż na naszym forum adresy takich nie działają):
    Code:
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ http://%{HTTP_HOST}/$1/$3 [L,R=301]
    Należy dodać, zanim przepisy vBET i przetestuj go natychmiast. Po pewnym zaś (w Google może być do kilku miesięcy) zasada ta nie będzie konieczne już tak będziesz mógł wypowiedzieć się i zobaczyć, czy problem wróci, czy nie.

Daj nam znać to działa
    Ostatnio edytowane przez vBET; 24-01-10 W 19:22.

Członek

Dzięki Przepisz przekierowania reguły:

/ Ja / showthread.php
    (Brakuje tego, co przychodzi po php)

Korzystanie z htaccess:

RewriteEngine On

RewriteRule http://% {HTTP_HOST} / $ 1 / $ 3? [L, R = 301]

RewriteRule index.php? language = $ 1 [L, QSA]

RewriteRule 2 dolary? Language = $ 1 [L, QSA]

RewriteRule ^ ((urllist | mapa) .* \\ (xml |..? Txt) (\\ gz))? $ Vbseo_sitemap / vbseo_getsitemap.php sitemap = $ 1 [L]

Członek

Działa bez "?" w końcu. Dzięki!

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Tak - to była tylko literówka - przepraszam za to i cieszę się, znalazłeś je

Będzie go poprawić w poprzednim poście, tak aby inni będą widzieć dobre rozwiązanie natychmiast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •