Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 2 z 2 FirstPierwszy 12
Wyniki 11 do 18 z 18

Wątek: Linki Forum = awaria

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Quote Napisał moman View Post
    Ok dzięki! Postaram się to, ale mam jeszcze jedno pytanie.

Czy można po prostu wyłączyć tłumaczenie dla tych obszarów i link prawidłowo wskazują na url? Mam wrażenie, że część mowa, nie przełoży się to nie jest plugin vBulletin (tylko pytania DB oddzielnie).
    To nie musi być wtyczki BB - po prostu muszą być strona wygenerowana przez BB. Zobacz na naszej stronie głównej, Download lub Kup teraz sekcjach - te nie są dokonywane przez jakiekolwiek wtyczki, ale są generowane przez BB. Więc mieć odpowiedni szablon zawiera global.php i tak dalej. Więc takich stron można przetłumaczyć w sposób opisałem Ciebie.

Postaram się to z htaccess, ale pięć dolców, że nie będzie działać. Dany odcinek nie jest konieczne tłumaczenie na wszystkich, ponieważ jest bardzo techniczny, więc chcę, żeby obejść błąd w vBET który tłumaczy zewnętrznych linków, które niekoniecznie są częścią BB.
    Sprawdziłem witryny. To działa bez zarzutu - wystarczy wejść na forum, umieścić kilka tłumaczeń i zobaczyć, że śledzenia nie jest dodany do lensreviews ...

I stosowane htaccess przepisami określonymi w readme.

Code:
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true

RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]
    Podczas Nie znaleziono strony - PentaxForums.com nie zwrócił 404, strona nie została przetłumaczona (oczywiście, ponieważ nie ma vbet init tam), i, co więcej, wszystkie linki z tej strony zwrócił 404 jako vBSEO CRR przestała działać.

Dlatego też, po prostu się prostsze rozwiązanie i zapisać się na ból głowy:

Jak mogę zapobiec linki forum od tłumaczenia?

Obecnie Pentax Obiektyw recenzji i bazy danych Specyfikacja - Strona główna (Link) zostanie przepisany do http://www.pentaxforums.com/forums/pl/lensreviews/ (404).

Chcę link do pozostaną niezmienione.
    I wyraźnie napisał, że strony powinny być generowane przez vBulletin być w stanie przetłumaczyć.

Również - nie widzę co się piszą. Byłem tam i link do lensreviews nie ulega zmianie. Proszę o podanie dokładnego link do strony gdzie mogę zobaczyć ten link nie.

Senior Member

Quote Napisał vBET View Post
    Proszę o podanie dokładnego link do strony gdzie mogę zobaczyć ten link nie.
    Idź do PentaxForums.com - Pentax Fotografia Forum i kliknij Obiektyw Pentax Specyfikacja i weryfikacja Danych (Jest w 4 kategorii). Otrzymasz 404.

Jednak ten sam link jest w pasku nawigacyjnym (wejście najpierw w przycisk "Recenzje") i nie dostaniesz 404.

Dzięki za pomoc. Nadal uważam, że nie jesteśmy na tej samej stronie w miarę tego, co dokładnie jest problem, dlatego zachęcamy do daj mi znać, jeśli potrzebujesz dalszych wyjaśnień. Jeszcze raz, choć problem jest to, że

mysite.com / lensreviews / jest przepisywany do mysite.com / forum / pl / lensreviews, kiedy idzie przez łącze forum.

I z odstępami tak, że adres URL nie jest analizowany.

Senior Member

Przypuszczam, że szybkie poprawki do tego byłoby wykorzystanie vBSEO na "Zastąp" Linki Forum "z bezpośrednimi linkami do adresów docelowych". Jednakże, jak używać hit śledzenia moich linków zewnętrznych, spowoduje to przerwę tego systemu.

Tak więc, zgodnie z mojego postu powyżej, niech znaleźć odpowiednie rozwiązanie tego.

Idź do PentaxForums.com - Pentax Fotografia Forum i kliknij Obiektyw Pentax Specyfikacja i weryfikacja Danych (Jest w 4 kategorii). Otrzymasz 404.

Jednak ten sam link jest w pasku nawigacyjnym (wejście najpierw w przycisk "Recenzje") i nie dostaniesz 404.

Dzięki za pomoc. Nadal uważam, że nie jesteśmy na tej samej stronie w miarę tego, co dokładnie jest problem, dlatego zachęcamy do daj mi znać, jeśli potrzebujesz dalszych wyjaśnień. Jeszcze raz, choć problem jest to, że

mysite.com / lensreviews / jest przepisywany do mysite.com / forum / pl / lensreviews, kiedy idzie przez łącze forum.

I z odstępami tak, że adres URL nie jest analizowany.
    Teraz to widzę. Te 2 linki co piszesz o nie są takie same. Jednym z nich jest dokładnie - 2 mają przekierowań i problem jest właśnie tutaj.

To z przekierowania przechodzi przez:
    Code:
    Original:
    http://www.pentaxforums.com/forums/pl/forumdisplay.php?f=35
    Then some redirection (not vBET - probably vBSEO or .htaccess):
    http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-lens-review-specification-database/
    And next one is by vBET (added language):
    http://www.pentaxforums.com/forums/pl/pentax-lens-review-specification-database/
    Then we have next redirection (not vBET - probably vBSEO or .htaccess):
    http://www.pentaxforums.com/lensreviews/index.php
    And one more time vBET is adding language:
    http://www.pentaxforums.com/forums/pl/lensreviews/
    Więc vBET jest dodanie języka, ponieważ zaczynasz jako link do forum i masz tłumaczenie śledzenie. Następnie wykonane 2 przekierowań i każdy vBET czas dodawania śledzenia tłumaczenie.

Quick Fix dla Ciebie poniżej (nie testowane - tak wykonane kopie pliku i daj nam znać to działa). Również - należy ponownie skonfigurować forum iść tam, gdzie chcesz w pierwszej przekierowania, jeśli jest to możliwe.

Szybko naprawić. Otwórz vbenterprisetranslator_seo.php pliku znajdź linię:
    Code:
    if (isset($_COOKIE['vbet_language']) && !isset($_GET['language']) && false === strpos($_SERVER['REQUEST_URI'],'external.php')) {
    i zastąpić ją:
    Code:
    if (isset($_COOKIE['vbet_language']) && !isset($_GET['language']) && false === strpos($_SERVER['REQUEST_URI'],'external.php') && false === strpos($_SERVER['REQUEST_URI'],'lensreviews/index.php')) {
    Poszukamy również lepszego rozwiązania zawartego w vBET. W tej chwili vBET sprawdza tylko oryginalny adres URL-nie myśleliśmy o takiej sytuacji jak twoja. Ponownie otwieram tę kwestię. Zostanie zamknięte, gdy oficjalne rozwiązanie zostanie włączone do vBET
    Ostatnio edytowane przez vBET; 25-12-09 W 18:02.

Senior Member

Dziękujemy! I zmodyfikowany kod lekko, ale udało się. Początkowo musiałem umieścić "pentax obiektywami przeglądu specyfikacji-database 'dla strpos, ale dalsze zmienił go na" przeglądy ", jak również PentaxForums.com osób trzecich Pentax Baza recenzji Lens - Spis Treści , który został przekierowany w błąd.

PHP Code:
    if (isset($_COOKIE['vbet_language']) && !isset($_GET['language']) && false === strpos($_SERVER['REQUEST_URI'],'external.php') && false === strpos($_SERVER['REQUEST_URI'],'-review-')) { 
    Więc teraz zarówno / lensreviews / i / userreviews / jest przekierowany prawidłowo.

Dzięki jeszcze raz!

Dziękujemy! I zmodyfikowany kod lekko, ale udało się. Początkowo musiałem umieścić "pentax obiektywami przeglądu specyfikacji-database 'dla strpos, ale dalsze zmienił go na" przeglądy ", jak również PentaxForums.com osób trzecich Pentax Baza recenzji Lens - Spis Treści , który został przekierowany w błąd.

PHP Code:
    if (isset($_COOKIE['vbet_language']) && !isset($_GET['language']) && false === strpos($_SERVER['REQUEST_URI'],'external.php') && false === strpos($_SERVER['REQUEST_URI'],'-review-')) { 
    Więc teraz zarówno / lensreviews / i / userreviews / jest przekierowany prawidłowo.

Dzięki jeszcze raz!
    3.3.0 ma dodatkowy parametr "Ignoruj adresy URL" - będzie na bieżąco wybranych adresów URL, z śledzenia tłumaczenie. Proszę to sprawdzić

Strona 2 z 2 FirstPierwszy 12

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •