Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 8 z 8

Wątek: vBET Pełna Cache Guest - ale nie dla robotów

Członek

Default vBET Pełna Cache Guest - ale nie dla robotów

Witam,
    vBET Pełna Cache gości jest dobrym pomysłem.

Ale umożliwiają wyłączenie go na roboty, bo google kocha mojego forum i strony uzyskać indeksowane szybko po wątek był opend, to nie byłoby dobre czekać 1h lub dłużej, aby ją indeksowane.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

W takim przypadku można po prostu wyłączyć cache dla gości forum i sub-forum strony. Więc te będą generowane za każdym razem dla wszystkich, a Google od razu zorientować się, że nowy wątek jest otwarty. vBET już pozwala na określenie stron, które nie będą buforowane przez cały cache gości.

Czy takie rozwiązanie jest OK?

Członek

I dont używać gości cache w tej chwili, ponieważ nie regulowane do dont używać pamięci podręcznej, gdy pająk wizyt wątku / forum.

Należy dokonać wtyczki więcej seo wygodne ->

jeśli i umożliwiają pełne cache gość może i sprawdzić [] dla wszystkich lub [], nie dla pająków

SO ...

jeżeli gość jest przeglądanie forum, które uzyskać pełny buforowane wyjście, ale kiedy pająk odwiedza stronę dostać prawdziwej strony (jeśli wizyt pająk ignorować "Time To Live Cache niepełnosprawnych")

Czy wiesz, co mam na myśli?

Tak, wiem co masz na myśli. Wciąż należy pamiętać, że pająki generują duży ruch na forum i zwykle nie sprawdzają te same strony co kilka minut. Więc to nie jest istotne, czy pająk się strona wątku z pamięci podręcznej, jeśli jest buforowane przez 1 godzinę. Możesz zapisać wiele zasobów serwera dzięki, że - szczególnie w przypadku nie znaczące stron, które są buforowane do pełnej 14 dni (w pełni konfigurowalne).

W tej chwili można wyłączyć cache dla gości forum / sub-forum dla wszystkich odwiedzających strony (w tym pająki). Pozwoli to pająki, aby zobaczyć nowe wątki natychmiast, ponieważ łączy pojawi się od razu na stronie forum.

Można także wyłączyć cache dla gości wątki dla wszystkich. Cache Guest nadal cache innych stron (np. stron członków), co nadal będzie pewną poprawę. Większość ruchu będą omijać cache gości, ale teraz wszystko idzie w ruch gości cache.

Rozpatrzymy prośbę o dodanie nowej opcji konfiguracji. Jak myślę, że powinien rozpoznać pająk na nagłówki lub pewne inne informacje. Więc zrobimy jakiś prototyp, a jeśli nie ma problemów będą widoczne będziemy umieścić go w następnym wydaniu. Będziemy informować, jeśli znajdziemy jakieś problemy w tej dziedzinie (nie powinno być - jeszcze nie poznałam pająki przed więc nie mogę powiedzieć dokładnie teraz).

Członek

Dobra, następny pomysł:
    [X] Pełna cache Guest
    [X] ignorować "Time To Live Cache Goście" dla robotów

Jeśli robot odwiedza witrynę (gwint, forum), który nie zmienił się, wtedy przedstawić pełny html.
    Jeśli robot odwiedza witrynę (gwint, forum), który zmienił następnie ignorować "Gość Czas Cache To Live" i utworzyć nowy html wyjścia dla gości.

Możesz zidentyfikować roboty przez agenta użytkownika: http://www.user-agents.org/ (Wystarczy poszukać na google, myślę, że musimy tylko poszukać "Googlebot / *.* (http://www.google.com/bot.html)", to nie jest najlepszy - ale najszybszy sposób, ale ja dont myślę, że ktoś chciał go nadużywać.

Myślę, że tylko enginge wyszukiwania, w którym może to być opłacalne byłoby google, bo innych SE nie są tak szybko, jak google w indeksowania, więc inni mogą łatwo używać starych HTML.

Czy to ma większy sens dla ciebie?
    Ostatnio edytowane przez wowglider.de; 28-04-11 W 22:11.

Świetny pomysł z orzeźwiającym cache gościnne dla gąsienicowe - jeśli mamy wygenerować widok i tak możemy również przechowywać w pamięci podręcznej Guest

OK - wniosek przyjęty. Sprawdzimy konfigurację możliwości i szczegóły fink walkę, kiedy rozpoczniemy jego realizacji. Jeśli znajdziesz coś nowego do dodania - prosimy

Junior Member

Gdzie mogę przeczytać więcej o funkcji Cache Guest House? Zakładam, że jest to opcja w zakupionej wersji vBET, prawda?

Emeryturze;)

Czytasz z tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.co...-features.html.
    Pełna pliku cache dla gości są tylko dla wersji płatnej.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •