Hi,
Mój zestaw znaków: ISO-8859-1
Wysłałem PM do was z linkiem do wiadomości, wyświetlają jej problem.
Hi,
Mój zestaw znaków: ISO-8859-1
Wysłałem PM do was z linkiem do wiadomości, wyświetlają jej problem.
Ostatnio edytowane przez norku; 11-03-11 W 12:31.
masz rację. Jest to błąd kodowania. Mogę go odtworzyć na moim forum.
To jest tworzona tylko wtedy, gdy ktoś mógłby po z przetłumaczoną stronę.
(Pamiętaj - jeśli chcesz do postu w języku francuskim - powinieneś mieć w swoim usercp ustawić język francuski.
Próbowałem naprawić ten błąd z wczoraj - w ogólnie nie utf na forum vBulletin problem z kodowaniem znaków w kodzie ASCII pod 256.
Zrobiłem nowy wątek w dziale błąd na forum vBulletin i postaram się znaleźć rozwiązanie tego błędu.
W ogólnie, gdybyś postu w języku francuskim (i mieć w usercp języka francuskiego) od normalnych (nie przetłumaczona strona) wszystko będzie ok. Dzieje się tak tylko podczas próby post z przetłumaczoną stronę.
Ach, dobrze. Tak, kopiowane z francuskiej sekcji Wiki i wklejony.
Jednak, kiedy wybrany mój język forum jako niemiecki, a następnie pisał w języku niemieckim, znaków pokazuje sie jako html numerów podczas montażu, że wiadomość lub kliknij na strzałkę w przetłumaczonym po ....?
tak masz rację. patrzeć na moje dwa posty - jeden fisrt wykonana jest z nie przetłumaczone na stronę (po angielsku) - nie ma problemu, gdy chcesz edytować.
druga wykonana jest z tłumaczone (polski) strony i tu jest problem - litery z kodu ASCII pod 256 - kodowanie źle - zgłosiłem ten błąd do vBulletin i postaram się to naprawić na.
Pracuję na nim zespół vBulletin:
Forum ASCII problem znaków
Teraz mamy weekend. jeśli jest ok dla można zacząć ten temat po weekendzie?
W weekend będę pracował z zespołem vBulletin.
Ostatnio edytowane przez kamilkurczak; 11-03-11 W 13:25.
Tak, oczywiście Ale mogę zostawić Vbet aktywny na moje forum?
tak, można go pozostawić aktywne. Jak wiadomo po w języku angielskim są tłumaczone dobry
Zauważyłem na moim forum test na UTF-8 forum nie ten problem istnieje.
Proszę sprawdzić w bazie danych, jak wiadomości są przechowywane (można wkleić tu przykład rosyjski wiadomość)
Ostatnio edytowane przez kamilkurczak; 11-03-11 W 13:31.
Mam dobre informacje.
Znalazłem konflikt z vBSEO global_complete hak
Jeśli ty uczynić kaleką ten hak global_complete - post przetłumaczony dobre ale nie Linki SEO. Muszę rozwiązać ten konflikt, ale po weekendzie
Możesz to sprawdzić?
Ostatnio edytowane przez kamilkurczak; 11-03-11 W 13:54.
Jak mogę to sprawdzić?
admincp-> plugins produktów i -> Plugin Manager -> global_complete hak vBSEO -> Wyłącz.
Ale jak pisałem -> nie linki seo, jeśli wyłączyć. Trzeba sprawdzić kod vBSEO i zintegrować go.
Do zobaczenia po weekendzie