Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 2 12 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 14

Wątek: 2 vBET Bigs problem trzeba soved jak najszybciej

Junior Member

Default 2 poważne vBET kwestie muszą być rozwiązane jak najszybciej

1. Wydajność.
    Używam wersji płatnej. [TAK]
    Mam recenzja moje ustawienia i zmieniana z wielu scenariuszy. [TAK]
    Mam zoptymalizowane mysql przy użyciu jednego http://www.day32.com/MySQL/ [TAK]
    I zwiększyły RAM [TAK]
    Używam cache vBET w + memcache VB [TAK]

ale wydaje się że nadal pozostają w tyle mojego serwera. Zobacz obciążenie procesora z rysunkiem poniżej:

[ADMIN REZYGNACJI BROKEN IMAGE]

Przekonałem się, że w mysql-slow.log, istnieje wiele powolne zapytania (776 wystąpień) pochodziła z vBET produktu. Jak pokazują z polecenia

Code:
    $grep "vbenterprisetranslator" /var/log/mysql/mysql-slow.log |wc
    776  170475 3149151

2. Przyczyna duplikaty Tag Tytuł

Przed: I za pomocą tego moda, powielony tagu tytułu miałam około 1xx-1xxx co najwyżej.
    Po: 5xxx-1x, xxx lub więcej

Jak widać z poniższym zrzucie ekranu:
    To jest naprawdę poważny problem, zamiast tworzenia witryny uzyskanie dobrej treści i rangi, google będzie karać wszelkie złe strony internetowej, która ma zbyt wiele zduplikowanych tagu tytułu. Jeśli ten problem nie może być rozwiązany. Wszystkie te wspaniałe funkcję tłumaczenia nic nie znaczą.

Pytanie wydajności:

Czy mogę ponownie skonfigurować te wartości?
    Aktualna wartość
    Rozmiar HTML: punkt cięcia = 100000
    Rozmiar HTML: cięcie start = 150000
    Ostatnio edytowane przez vBET; 01-12-10 W 21:47. Powód: usunięte pokruszonych obrazów

Zakazany

Jeśli mówimy o wydajność, w tym miejscu jest łączem, można odczytać i Dowiedz się więcej o możliwych optymalizacje vBET:

Zauważ, że jeśli używasz maksymalny potencjał vBET poprzez umożliwienie wszystkim 52 językach, będziesz miał 52 razy więcej treści i ruchu - wskazówka: ograniczenie liczby języków do tych najbardziej popularnych.

Powielane tagu tytułu - Będziemy testować i odpowiedzi z wynikami wkrótce
    Ostatnio edytowane przez mateuszr; 01-12-10 W 08:28.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Proszę podać kilka przykładów zapytań dokładnie, które są uznane za wolne te - z całego dziennika MySQL.

Odpowiadając na pytanie o rekonfiguracji wskazał parametry - to tylko jeśli możesz sprawdzić dokładny czas generacji przed i po zmianach. Można to sprawdzić poprzez dodanie zapisów logów i sprawdzenia jak to wpływa na czas generowania na serwerze. Bez analizy wyników, nie należy zmieniać tych parametrów.

Niestety nie widzę żadnych zdjęć zawartych przez Ciebie (nie ładuje). Czy możesz napisać treść tych jako tekst?

Musimy dokładne adresy URL, przykłady do stron z powielane tytuł aby zobaczyć co się tam dzieje. Zakładam, że jest ono przetłumaczone i jak tłumaczenie wynik Google daje ten sam tekst (w przykładzie jest to jakieś szczególne słowo, takie jak nazwa firmy, który nie powinien / nie może być tłumaczone), ale nie mogę potwierdzić, że bez dokładnych adresów do stron. Nie może potwierdzić, ale oczekują, że vBET działa dobrze, tu i opisaliśmy sytuację. Prosimy o podanie adresów więc będziemy mogli to sprawdzić.

Mateusz - proszę znaleźć podobne wątek gdzie opisano, jak dodać do tłumaczenia z języków w tagu tytułu więc każde tłumaczenie będzie inny, nawet jeśli wynik tłumaczenie Google zwróci samego tekstu. Znajdź go i podaj tutaj link.

Junior Member

W rezultacie tekst zostanie zamieszczona wkrótce

Dzięki. Nie muszę wyników tekst już tego problemu. I zobaczyć, co jest przyczyną. Masz duży problem z przekierowaniem adresów URL. Jak widzę na sam język mają różne adresy - to powinno zostać przekierowany na odpowiednią. Dlatego widzisz ten powielania tagi.

Proszę powiedzieć, nie dokonania zmiany kodu w vBET plików? Jeśli tak - jaki?

Upewnij się, że właściwa integracja z vBSEO!

To naprawdę powinny być rozwiązywane szybko! Więc proszę najpierw niech skupić się na tym jednym. Po to został rozwiązany, proszę podać więcej szczegółów na temat tych wolno quries.
    Ostatnio edytowane przez vBET; 01-12-10 W 21:48.

I tak było na forum i widzę, że przekierowanie działa ... Czy na pewno mamy do czynienia z istniejący problem? Jakie są daty uznania tej kwestii? Proszę pamiętać, że Webmaster Tools pokazuje danych historycznych.

Junior Member

Quote Napisał vBET View Post
    I tak było na forum i widzę, że przekierowanie działa ... Czy na pewno mamy do czynienia z istniejący problem? Jakie są daty uznania tej kwestii? Proszę pamiętać, że Webmaster Tools pokazuje danych historycznych.
    Nigdy nie dokonano żadnych zmian w vBET kod w ogóle.
    Problem ten obecnie się już teraz.
    Widziałem, co widzisz. Google może zobaczyć link różnica, czy coś.
    Naprawdę dziwne

Quote Napisał cevo View Post
    Nigdy nie dokonano żadnych zmian w vBET kod w ogóle.
    Problem ten obecnie się już teraz.
    Widziałem, co widzisz. Google może zobaczyć link różnica, czy coś.
    Naprawdę dziwne
    Być może aktualizacja vBSEO niedawno i nie w pełni integracji natychmiast. Jak napisałem już teraz przekierowania działa na forum. Więc to co widzisz nie może się zdarzyć teraz. Proszę sprawdzić to sam i zestaw 2 różnych adresów URL do tego samego wątku w tym samym języku (jedna para z listy narzędzi dla webmasterów) - powinno to zostać przekierowany na odpowiedni adres URL, więc nie ma powielania tytuł pojawi. Proszę to sprawdzić. Jeśli jest tak, jak opisują, to jest historyczne zagadnienia, które nie zdarza się już (proszę sprawdzić terminy kwestii - narzędzia dla webmasterów zawsze mówi, kiedy dowiedział się o problemie, i pokazuje kwestii historycznych). Czy to jest OK - to jest to rozwiązane. Jak napisał wam to może być spowodowane w przykład z powodu vBSEO aktualizacji bez odpowiedniej integracji. Ale nie mogę być pewien, że jeśli problem został już rozwiązany.

Jeśli tak nie jest - i widać, że tak naprawdę nadal nie przekierowania, następnie należy podać EXACT 2 adresy URL, które testowałeś - podać w tekstach. Tak więc będziemy mogli to sprawdzić i pracować nad nim.

JEŚLI rozwiązać - proszę podać te powolne zapytania logi którym pisał o - będziemy patrzeć na ten temat.

Strona 1 z 2 12 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •