PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany 404s język??? Zaktualizowałem Moja htaccess i

techanalyst
20-10-11, 03:49
Identyfikator jak aby dowiedzieć się, dlaczego wciąż zdarza się to ma do ZATRZYMANIA, miałem poniżej 50 błędy na dzień przed dodaniem VBet: P teraz ja pogodziłem 10000 i że musiałem zainstalowany na mniej niż 10 godzin, człowiek NICE, nice

Zasady zostały usunięte z htaccess sameday problemów rozpoczęła, więc jej nie ma i usunąć wszystkie pliki i Im nie interesuje pobieranie plików: P tylko give me instrukcjami, aby zatrzymać ten bs

htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/z​h-C​N/f​100​/wh​at-​do-​you​-do​-ol​d-p​art​s-a​fte​r-y​ou-​upg​rad​e-y​our​-pc​-11​81/​?la​ngu​age​=fi 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/b​g/f​90/ 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/u​k/f​121​/re​d-o​rch​est​ra-​2-b​eta​-se​rve​rs-​128​4/?​lan​gua​ge=​fr 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/b​g/f​121​/re​d-o​rch​est​ra-​2-b​eta​-se​rve​rs-​128​4/?​lan​gua​ge=​fr 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/v​i/f​42/​so-​i-g​ot-​som​e-n​ew-​gam​es-​i-w​ond​eri​ng-​127​2/?​lan​gua​ge=​cs 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/t​r/f​52/​tit​le-​col​or-​one​-ti​me-​cha​nge​-10​70/​?la​ngu​age​=bg 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/b​g/f​121​/re​d-o​rch​est​ra-​2-b​eta​-se​rve​rs-​128​4/?​lan​gua​ge=​fr 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/v​i/f​42/​so-​i-g​ot-​som​e-n​ew-​gam​es-​i-w​ond​eri​ng-​127​2/?​lan​gua​ge=​cs 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/t​r/f​52/​tit​le-​col​or-​one​-ti​me-​cha​nge​-10​70/​?la​ngu​age​=bg 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/i​d/f​121​/re​d-o​rch​est​ra-​2-b​eta​-se​rve​rs-​128​4/?​lan​gua​ge=​fr 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/s​l/f​121​/re​d-o​rch​est​ra-​2-b​eta​-se​rve​rs-​128​4/?​lan​gua​ge=​fr 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/h​u/f​121​/re​d-o​rch​est​ra-​2-b​eta​-se​rve​rs-​128​4/?​lan​gua​ge=​fr 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/d​e/f​100​/wh​at-​do-​you​-do​-ol​d-p​art​s-a​fte​r-y​ou-​upg​rad​e-y​our​-pc​-11​81/​?la​ngu​age​=fi 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/h​u/f​28/​min​ecr​aft​-se​rve​r-i​nfo​rma​tio​n-2​1/i​nde​x2.​htm​l?l​ang​uag​e=u​k 404 (Not found) unavailable
Oct 18, 2011
htt​p:/​/fo​rum​s.t​ech​iea​nal​yst​.ne​t/n​l/f​16/​ste​am-​con​tac​ts-​79/​ind​ex3​.ht​ml?​lan​gua​ge=​ar

vBET
20-10-11, 13:54
Hi. Należy pamiętać że nie jest to problem z vBET - ponieważ masz vBET odinstalowane. Jest to problem z aparatów wyszukiwania.

Odinstalowane vBET, ale w przypadku niektórych aparatów wyszukiwania już wspominany łączy. Łącza, co wskazuje na nie istniejącej lokalizacji - tak jest OK, że te pokazują błąd 404 — nie można znaleźć coś co nie istnieje;)

Co można zrobić jest:
1. Wait until robotów, które należy pamiętać, że te łącza spowoduje zatrzymanie przeszukiwania, jak te, które nie istnieje już.
2. Dodać .htaccess regułę, która będzie 301 przekierowanie takiego łącza do oryginalnego nie przetłumaczoną stronę

Należy pamiętać że powiadomiła jest drugie rozwiązanie, ponieważ ułatwią robotów rozpoznawanie natychmiast (po wizycie 1st), że te łącza już nie istnieje. Bez przekierowywania robota wiele czasu spróbować odwiedź stronę, myśląc, że może być niedostępny tylko tymczasowe.

Dlatego należy również dodać do reguł .htaccess tak:

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi|ht)/$ / [L,R=301]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi|ht)/(.*)?$ /$2 [L,R=301]

Go używać i sprawdzić, jedno z tych łączy są poprawnie przekierowane. W przypadku, gdy wystąpią problemy - prosimy przysłać zawartość całego .htaccess, który będzie sprawdzamy, jest on ustawiony w odpowiednim miejscu. Również można po prostu próbie zapisu w cały adres URL przekierowania, ale to nie powinno być potrzebne. Proszę potwierdzić, czy rozwiązać problem.

Również Uwaga potrzebują tych zasad tylko przez pewien czas - aż do aparatów wyszukiwania nie będzie dowiedzieć się, że adresy URL nie istnieje już. Zasady te można usunąć po pewnym czasie.

techanalyst
22-10-11, 08:28
Jak długo dzieje dla? Jego zostało kilka dni i jego nadal throwing 404s ponad 3000 dziennie wydaje się

vBET
23-10-11, 00:21
Można go nawet kilka miesięcy. Can't tell you dokładnie - to zależy dla robotów aparaty wyszukiwania nie nas.

Po prostu użyj przekierowań i problem będzie gone:) Można również po prostu Zabroń robotów udać się do przetłumaczonych adresy URL w pliku robots.txt.
Masz więc 2 proste rozwiązania:
1. Przekierować robota, gdy doszło do Związek historyczny
2. Zabronione robota do ho Związek historyczny

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages supported by vBET Translator 4.10.1