Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Cache Guest nie działa i kiedy Moderatorzy mają białe strony.
Na tym etapie po ponownej instalacji vBET i konfigurowania go dokładnie tak samo miałem przed, cache gości nie działa i kiedy mój Moderatorzy poruszają posty są one coraz białych stron. Proszę o pomoc.
kamilkurczak
02-11-10, 11:02
Witaj Taurus,
Tu masz swój temat z Guest kwestia cache. Proszę ją przeczytać.
(Około dwukrotnie GZIP).
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/967-guest-cache-issue.html
o drugiej. Postaram się go odtworzyć na moim forum.
kamilkurczak
02-11-10, 11:51
Jak pamiętam poprawiony z usługodawcą hosta, ale po aktualizacji Apache można mieć mod_deflate ponownie włączona. Więc jeśli jest edable -> masz podwójne gdziped. Proszę skontaktować się z dostawcą hosta i wyłączyć ten moduł.
Tutaj masz pełną instrukcję jak to sprawdzić (z poprzedniego wątku - napisał Michał)
Po wyłączeniu GZIP vBulleitn przez opcję GZIP AdminCP HTML Wyjście wówczas wyjście jest jeszcze spakowany. Można je zobaczyć tutaj:
GZip test
UWAGA: jest to jasno opisane w opcji vBulletin:
Jeśli już używasz mod_gzip lub mod_deflate na serwerze, nie włączyć tę opcję.
Więc w tej chwili wydaje się, że masz jeden z tych na, bo wyjście jest spakowany tak. I to jest najprawdopodobniej przyczyną problemów z pamięci podręcznej vBET gości - jest podwójnie spakowany więc przeglądarek szaleją z nim.
Mam teraz wyłączone gzip w moim AKP, ale wciąż te błędy:
Warning: filemtime () [function.filemtime]: stat failed for [path] / vbet_guestcache/en/_forums_dnp_news_php_content_3_id_8978.html w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_guestcache.php on line 53
Ostrzeżenie: Nie można zmienić informacje nagłówka - nagłówki już wysłane przez (output started at [path] / includes / class_core.php: 4598) w [path] / dnp_news.php on line 320
Warning: filemtime () [function.filemtime]: stat failed for [path] / vbet_guestcache/en/_forums_forumdisplay_php_f_8278.html w [path] / includes / vbenterprisetranslator_functions_guestcache.php on line 53
kamilkurczak
02-11-10, 12:18
Ten błąd jest rozwiązany na naszym forum. Wypróbuj:
1.Just edytować plik (proszę zrobić kopię tego pliku): includes / vbenterprisetranslator_functions_guestcache.php
Linii 2find::
if ((time() - filemtime($vbet_readGuestCacheFileName) <= $timeAllowed) && !vbet_verify_ip_ban()) {
zmienić na:
@$fileTime = filemtime($vbet_readGuestCacheFileName);
if ((time() - $fileTime <= $timeAllowed) && !vbet_verify_ip_ban()) {
Fantastyczny Kamil. To zdawało się to zrobić. Świetnie sprawdza się teraz. Dziękuję bardzo!
Poproszę moich Moderatorzy również sprawdzić teraz, czy inne kwestie z nimi ruchu posty i coraz białych stronach są nadal obecne.
Nie jestem pewien, że jest to związane z Guest Cache - jeśli moderatorzy poruszają tematy to nie są goście ... Proszę najpierw sprawdzić, czy nadal się dzieje, gdy cache gości jest wyłączony. Jeśli tak będziemy wiedzieć, by sprawdzić coś innego. Jak ja to widzę teraz najprawdopodobniej nie gości problem cache - moderatorzy nie są goście, więc gości cache nie dla nich ...
Kamil proszę sprawdzić z Taurus ma cache dla gości jest w ogóle działał. Ponadto wydaje się dzieje, gdy cache Gość jest wyłączone. Sprawdź można odtworzyć go na naszym forum.
Taurus - można zobaczyć w dziennikach serwerów komunikaty o błędach? Spodziewam się, że jakiś plik nie jest wliczony w cenę przez pomyłkę. Jeśli tak w logach serwerów będziesz miał komunikuje o nieznanej funkcji - to pozwoli nam rozwiązać ten problem bardzo szybko.
Przykro mi, ale nie znaczy to, że miało to coś wspólnego z cache gości. I tylko wymienić 2 kwestie razem, aby nie otwierać w osobnym wątku.
Pierwszy numer dotyczące cache gości jest już rozwiązany. Druga dzieje się podczas cache gości została wyłączona, więc też nie jestem pewien, czy rozwiązanie cache gości rozwiąże to. Ale powiem im spróbować teraz i tak. Będę sprawozdania na ten temat.
OK tak - mój błąd. Wziąłem ją za jeden problem. Proszę zachować jeden wątek na jednej sprawy. Pozwoli nam to się nią odpowiednio. Mój błąd - przepraszam za was i Kamil.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):