Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 2 на 2 FirstПрво 12
Резултати 11 да 15 на 15

Тема: Повеќе оптоварување проблеми

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од Snake View Post
    Јас сум бил градилиштата 10 години, јас сум целосно свесен 10x оптоварување не значи 10x ресурси, да застане лекување на мене како идиот и лажица хранење ме ѓубре. Студот факти се со овој мод VS на други бесплатни МО вашиот товар е мега. И на врвот пати мојот сајт сега е бавен и ладен. Да, страници Преведете брзо евтина тарифа, туку по цена од бавен серверот во текот на денот. Имам Quad Core, RAID 15k САС сервер, која е оптимизирана само парична казна, да го стартуваш 0,50 целиот ден пред тоа со голем сообраќај. Тоа е VBET кодот кој додава оптоварување и го прави серверот бавно врв пати, тоа е факт, тоа не е се зголемува во сообраќајот, јас го имав истиот сообраќај и ботови пред и на серверот снајде во ред, тоа е превод производ. Период. Побрзајте и да ја поправите тоа, јас навистина не сакаат да плаќаат уште еден £ 300 за еден месец за сервер надградба само да се кандидира на МО lol.
    Јас разбирам дека сте веќе запознаени со информации за оптеретеноста на серверот што ви дадов. Ве молиме имајте во предвид дека немаат сознанија за тоа како напредна е секој од илјадници нашите корисници и секој пат јас ќе ти даде газ целосни информации како што може да биде корисно. Тоа не значи дека јас сум ти лекување како идиот - тоа значи дека јас се грижи за ви даваат информации кои можат да бидат корисни за вас и евалуација на вашиот сервер состојба. Ве молиме ме точка на други бесплатни МО кои се зборува за јас со задоволство ќе се направи споредба Исто така секое време можете слободно да се избере најдобро решение за вас.

Се проверува вашиот форум повторно и повторно, се чини да се одговори многу брзо. Те молам дај ми најдобра временска рамка за да можат да набљудувач она што се пишува за вашиот бавно одговори на врвот време.

Ако сакате да се провери колку вашиот сообраќај се промени поради vBET - Ве молиме произведуваат некои извештај, кој ќе ви покаже сите сообраќај кон преведени страници - тоа е она што заработил благодарение на vBET.

Вие сте апсолутно во право дека преводи потреба од дополнителни ресурси - не постои друг начин и никогаш не ќе го најдете производот кој ќе се претвори вашиот сајт без никаков трошок. Како што веќе спомнав најмногу време бара чекање за Google превод, кога тоа не се кеширани, и во ова време вашиот теми мора да почека за одговор што имаат најголемо влијание врз оптоварувањето на серверот. Можете да го поставите поголем кеш време да се живее - тогаш често се потребни преводи ќе биде веќе во кеш. Но, за не кеширани преводи секој производ ќе мора да почека за превод. Нема друг начин.

Ве молиме имајте во предвид дека мисли треба да се скршени да бидат во можност да го поправам.

Како што веќе сте го напишале, ние постојано подобрување vBET перформанси. И јас веќе го напиша, дека ние сме подготвени подобрувања во перформансите кои се сега на бета фаза во vBET4.x. Денес ние ќе го објави новиот vBET4.x верзија со дополнителни подобрувања во перформансите. И кога грешки за оние (ако има) ќе бидат корегирани ќе се движат тие подобрувања на vBET3.x Тоа не е неопходно да им помогнам.

Исто така никој не ве принудува да плаќа друг £ 300 за еден месец за сервер - ви се прави свој одлуки и имаш многу опции тука. Вклучувајќи намалувањето на бројот на поддржани јазици, па дури и префрлување на друг производ кои го спомнавте е многу подобро. Ние целосно се разбере дека решенијата кои се користат мора да одговара на вашите потреби и можности. Задоволство ни е да им дадеме на нашите клиенти подобро и подобар производ. И ние сме свесни дека во ситуација каде што барањето мора да чекаат за одговор форма друг сервер вашиот оптоварувањето на серверот ќе биде поголема, без разлика што решенија ние ќе ги искористиме. Ќе ни биде мило ако остане со нашите производи и конфигурирајте го да ги собере Ио вашите можности. И ние со задоволство ќе ви даде рака во оваа област

Ве молиме имајте предвид дека само даде ново решение да се интегрираат со Мапа на сајтот генератор. Ако се интегрирани - погледнете нови интеграција инструкции тука: http://www.vbenterprisetranslator.co...tegration.html
    Тоа драстично се зголемува брзината на Мапа на сајтот генерација (на нашиот форум над 12 пати).

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Јасно е како ден за мене овој мод е пуштен на слобода без соодветна тестирање, и јасно сопственикот не е заинтересиран за решавање на прашања.

Не успеаја.

За решавање на ова прашање. Жал ми е. Јас погрешно се претпоставува дека тоа што ви дава во првата реакција на овој информации, јас беше јасно дека ние сме решавање на прашањето:
    Quote Напишано од vBET View Post

...

И вие сте 100% во право - можеме да го направиме подобро, ќе и ние тоа го прават цело време Само почекајте додека не се движат сите подобрувања кои се направени за време vBET4.x имплементација

Ако јас може да ви даде некои совети - ве молиме проверете како може да се оптимизира vBET: http://www.vbenterprisetranslator.co...rformance.html
    Особено се разгледа оневозможување на некои јазици и блокирање ирелевантни страници од robots.txt
    Последен пат изменето од vBET; 19-03-10 на 03:02.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Мајкл, не сте во право, тој товар не е предизвикано од зголемувањето на сообраќајот, тоа е предизвикано од читање и пишување преводи за MySQL.

Ако vBulletin тим може да чита и пишува на MySQL со ниски оптоварување зошто не може да вас?

Неквалитетна кодот мојот пријател.
    Вие веќе забележаа дека имаме планирано поддршка на кеш системи (датотека и постојните мотори). Внимавај какви се вашите намери во оваа дискусија и дали се случува во вистинска насока за подобрување на турнеја серверот држава - ако се уште е на точка.

Вашето прашање подразбира дека товарот е предизвикана од комуникација со MySQL. Можете ли да ни даде извор на оваа се дијагностицира? Ние среќно ќе го учат

Помлад Член
    Зачленет
    Март 2010
    Мислења
    4

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од sarangan View Post
    Која верзија да се користи? Ве молиме ажурирање на последната верзија - што ние ги направивме голема подобрувања во перформансите. Многу корисници пишуваа своите Ви благодариме за тоа, види голема разлика - особено во областа за оптеретеноста на серверот

Уредени:
    Јас само провери вашиот форум и vBET работи таму - немојте да се напише лажни изјави во врска vBET состојба.
    Последен пат изменето од vBET; 22-04-10 на 14:58.

Страница 2 на 2 FirstПрво 12

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •