Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 3 на 5 FirstПрво 12345 ПоследнаLast
Резултати 21 да 30 на 50

Тема: Порака од Webmaster Tools врска со неточни обез-алтернативна тагови

Банирани
    Зачленет
    Август 2012 година
    Мислења
    481

Преведени рачно мора прво да се најде во базата на податоци кешот. Знамиња се преведени кога адреса е веќе преведена на базата на податоци кешот.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Океј - така што ќе се спречи преведени рачно од тоа да биде во базата на податоци кешот? Во примерот, јас испратени над URL-то е се преведени, но знамето врски не се, па дали тоа значи дека тие не се во базата на податоци кешот?

Банирани
    Зачленет
    Август 2012 година
    Мислења
    481

Ние немаме можност да го додадете во базата на податоци кешот само преведени рачно - кешот е овозможено или не. Ние не го поддржуваме оваа разлика. Ако рачно е преведен и знамето не ќе бидат преведени потоа рачно не е во базата на податоци кешот.
    Значи под претпоставка: се работи само за гости, со одложен барања за превод - за ефикасноста причини. Повеќе информации: http://www.vbenterprisetranslator.co...html # post13517

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Ред - Јас имам направено се што е наведено во ЧПП, како што претходно наведено, но не се преведени знаме URL-то.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Quote Напишано од tavenger5 View Post
    Океј, мислам дека нешто не е буквално добивање на изгубени во преводот овде.

Јас разбирам како се работи. Јас сум Ревидирани Како знаме адреси би требало да се преведе само кога гости ја гледаат оваа страница. Проблемот е, тие не се преведени. Ова не е затоа што јас сум надвор од квотата, тоа е затоа што нешто не е работи правилно.

Пример:
    Англиски страница: ** Спектар 2 промена APN подесувања
    URL-то знаме на таа страница за француски: http://cellphoneforums.net/ ** / fr/t36...-settings.html
    URL-то знаме за францускиот треба да биде: (Franà § ЗИС) ** спектар 2 модификација des параметри de l'APN

Имајте на ум дека знамето URL-то не се преведени рачно и покрај страници се преведени. Гостинот кеш има расчистено бидејќи се направени преводите.
    повторно, види погоре. Јас сум или не поставување нешто правилно или има грешка во софтверот спречување знамиња од покажува преведени URL-то.

Банирани
    Зачленет
    Август 2012 година
    Мислења
    481

Добро, јас тестираат ова прашање.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Quote Напишано од Marcin Kalak View Post
    Добро, јас тестираат ова прашање.
    Ви благодариме - ако тоа им помага, мојот форум charset е ISO-8859-1

Банирани
    Зачленет
    Август 2012 година
    Мислења
    481

Прашањето е дека вашата кука parse_templates се активира премногу брзо. Ве молам, Надградете ја вашата VB.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Quote Напишано од Marcin Kalak View Post
    Прашањето е дека вашата кука parse_templates се активира премногу брзо. Ве молам, Надградете ја вашата VB.
    Не сум сигурен што значи тоа. Сакаш да кажеш ажурирање на vBulletin 4.2.2? Што е разликата помеѓу 4.1.12 и 4.2.2 за тоа како parse_templates е постапува?

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

... Или мислите ажурирање на извршување цел на "Генерирање знамиња" кој се користи parse_templates кука?

Страница 3 на 5 FirstПрво 12345 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •