Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 8 на 8

Тема: Боја на текст?

Сениор
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    257

Question Боја на текст?

Каде што може да се промени бојата на текстот за знамиња опаѓачкото мени ве молам? На некои од моите кожи тоа е сосема прочите. Види прилог:

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Тоа најверојатно ќе треба некои промени во кодот. Јас ќе провери на неа и јас ќе ви даде малку повеќе поим утре

Сениор
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    257

OK благодарение, јас ќе ги провери назад редовно.

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Добро јас го најдов:
    За да го поставите бојата на оваа опаѓачкото мени треба да се уреди на датотеката:
    форум корен -> вклучува -> vbenterprisetranslator_functions_url.php

и уредување на линија:
    PHP Code:
    $menu .= '<td class="vbmenu_option"><a rel="novbseo"  style="color: black;" '
    Промена вредноста на боја:

Во пример, ако сакате да имате зелен текст:
    PHP Code:
    $menu .= '<td class="vbmenu_option"><a rel="novbseo"  style="color: green;" '

Сениор
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    257

Имам околу 20 различни кожи на мојот форум. Значи со ова уреди ќе ја смените бојата на глобално ниво за сите кожи. Дека нема да го стори. Ми треба начин да се промени бојата на текстот за различни форум кожи. Благодарам.

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Токму сега ние не поддржуваат dinamically менување на бојата на текстот за паѓачкото мени, тоа е hardcoded вредност во нашата скрипта. Ќе побарам Michał дали тоа ќе биде уредување во нашата следното издание

Сениор
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    257

Quote Напишано од r.dziadusz View Post
    Токму сега ние не поддржуваат dinamically менување на бојата на текстот за паѓачкото мени, тоа е hardcoded вредност во нашата скрипта. Ќе побарам Michał дали тоа ќе биде уредување во нашата следното издание
    Јас веќе го поправив себе благодарност. Јас само додаде stylevars кодот во тој дел што ми го даде. Значи тоа повлекува од Stylevars. Која работи многу подобро за секоја кожа користи различни бои. Благодарам.

Член
    Зачленет
    Јуни 2010 година
    Мислења
    31

Quote Напишано од Taurus View Post
    Јас веќе го поправив себе благодарност. Јас само додаде stylevars кодот во тој дел што ми го даде. Значи тоа повлекува од Stylevars. Која работи многу подобро за секоја кожа користи различни бои. Благодарам.
    Здраво!

Можете да ги споделите вашите решение за другите, ве молам?

Ви благодариме!

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •