Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 13

Тема: Преведувачки работи на CMS страница, но не и во СМС член

Хибрид Видите

Претходниот Пост Previous Post   Next Post Следниот Пост

Default Преведувачки работи на CMS страница, но не и во СМС член

Дали е ова на Google Translate прашање или vBET прашање?

На почетната страница на нашата веб-страница, имаме овој член кој е преведен успешно на шпански од англиски од Google (екранот): http://www.actuparchives.org/2011-10-06_091506.jpg но кога ќе кликнете на преведени член за да го прочитате целата приказна, само што овој се појавува (нема текст на сите, само слика од написот): http://www.actuparchives.org/2011-10-06_091722.jpg иако, кога гледа на англиски јазик, ќе видите: http://www.actuparchives.org/2011-10-06_092104.jpg. Можете да го видите ова однесување за себе со одење на actup.org и да гледа во статијата дека екран заробени тука.

Јас само треба за vBET да потврди дека ова е Google прашање што ми треба на Google да адреса или да потврди дека тоа е некој друг проблем во врска со vBulletin или vBET или некоја друга компонента. Благодарам!

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Да се биде Shure Ве молиме извршете овие тестови за сите API сте во моментов со помош на: http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post1729

Да, ние се користат тестови сте го инсталирале и открив дека Google извештаи на TOS повреда (403 грешка) и имаме поднесено извештај со нив за да се утврди она што може да се направи за да го поправат проблемот.

Треба да се повеќе јасно со моето прашање. Дали превод кој се појавува во насловната страница на CMS доаѓаат од различни кеш од целиот напис превод? Дали ова кеш "припаѓаат" на vBET или vBulletin? Дали vBET направи повик API за резимето CMS страница или не го користи vBET кеш или кеш vBulletin? Дали vBET направи повик API за на CMS целиот напис превод или не тоа го повлече од vBET кеш (претпоставувајќи дека е овозможено во конфигурација)? Јас сум само се обидува да се изолира каде vBET е вклучен и каде што не е.

Благодарам!
    Последен пат изменето од brubros; 06-10-11 на 21:06.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво. Сликите кои ги Испрати покажува дека својата квота беше надмината - тоа е зошто не гледате превод. Гледаш превод на главната страница - тоа е преведен кога се уште имаше граници. Но, кога ќе отиде на страната граница е веќе постигнат, па нема текст беше прикажана. Ве молиме погледнете последен - однесувањето се менува Сега, во случај кога давателот да не е на располагање. Имаме уште некои прашања во најновата бета верзија (на услуги се означени како недостапен почесто дека тоа е потребно), но јас сум работат на тоа токму сега.

Кешот е една и тоа е vBET кеш. Само забележи дека текстот "Пример ..." и "Пример на текст" се 2 различни жици - имате кеширани превод на кратко, но не за долго.

Значи под претпоставка дека - нема vBET прашање тука. Само ограничување постигнат за превод на услуги API. Ве молиме проверете последен. Наскоро ќе биде поправена, но достапни за користење во моментов - едноставно не оптимизиран (оневозможи услуги, дури и кога не е во ред порака Испрати - кои работат на ова право сега).

Дали ви треба повеќе помош тука?

Да, ова ви помага. Ви благодариме што одвоивте време да се објасни.

Може ли да се создаде нов сервис барање да ја имаат оваа најновите софтверски додадени на нашиот сајт од vBET?

Како што реков, јас навистина не сакам никого, освен за vBET, да се допираат нашите веб сајт, додека ние се функционира повторно. Тоа звучи како оваа најнова порака може да биде важен чекор - дури и без да биде целосно оптимизиран.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ве молиме создаде услуга барање. Ние ќе се справи со оваа

Добив вашата забелешка за потврда на услугата интеграција ажурирање (кои сакате да ги смените малку повеќе пред да го инсталирате, кои јас ги разбирам). Јас само сакам да го пријави дека синоќа конечно сфатиле што се додавање на некои дополнителни знаци во URL-то. Тоа беше социјални обележувачи подобрување наречен Апел (addthis.com) и ние го отстранет во целост, од нашиот веб сајт, така на адресите не имаат екстра карактери се појавуваат. Сепак, сакам да го пријавите дека за жал ние се уште добиваат грешки кога една приказна на насловната на CMS (каде што преводот е добар) е кликнато, ние се уште се добие "не податоците добиени" грешка од Хром (Грешка 324 (нето: ERR_EMPTY_RESPONSE) кога целиот напис би требало да се прикаже (скриншот): http://www.actuparchives.org/2011-10-07_071809.jpg или празна страница од Firefox.

Се надевам дека оваа грешка може да се елиминирани од страна на vBET надградба или дека ќе барем тест една или две СМС статии со кликнување на нив на почетната страница, по имате инсталирано надградба, да се утврди дали "нема податоци добиени" грешка е елиминиран како резултат на надградба сега имаме отстранета дека трети лица производ, кој беше воведување на дополнителни знаци во URL-то. Благодарам!

Исто така, минатата ноќ, нашите GoogleTest се врати на '200 '(сè е во ред), иако ова утро кога трчаме GoogleTest.php повторно сме назад кон '403' Грешка (TOS прашање). Јас само сакам да знам за тестирање цели.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво. Ние се најде едно прашање во бета верзија, која беше инсталирана на вашиот форум - беше нашата грешка. Јас веќе поставени обновено датотека и проверени точната тема гледам на сликата и тоа е работа сега.
    Ве молиме проверете ја и потврдете е решен

Благодарам. Но, за жал тоа што работи само кога сте најавени како администратор. Како гостин, истата грешка се појавува.

[Влез избришани од страна brubros]
    Последен пат изменето од brubros; 08-10-11 на 22:26.

Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •