Здраво!
Имам неколку пред-продажба на прашања ... Имам vBulletin 4.0.8 форумот ... и јас сум интересно да се купат vBET ...
1. Преведете од Google Translate API в1 на Microsoft Преведете API?
Мојот форум се на хрватски јазик (многу сличен на српски или босански јазик).
Google Translate поддршка хрватски, српски и босански јазик, но на Microsoft Преведете API НЕ поддршка на било кој на овој јазици ...
Може ли да се преведе мојот форум со Google Translate API V1 од хрватски јазик на англиски јазик ... а потоа Преведете мојот форум од англиски на сите други Microsoft Преведете API поддржани јазици?
2. Ако ова не е можно ... јас Може да се направи рачно од MySQL бази на податоци ... да се преведе DB податоци табела од англиски на други јазици со MS Translate API ... Е ова е можно со vBET ?
Или ... со некои други скрипта ... или ... на некој друг начин да го направи тоа?
3. Google Translate API v2 е многу скап сервис за мене (а веројатно и за сите оние кои имаат средни и големи големи форум) .. GT_API_v2 ... 1 М карактери = 20 $ ... ?!?!? ...
Имам во vb4 базата ... само во маса "пост" ... во "pagetext" ... CHAR_LENGHT ... 330 М карактери ...
Избери сума (CHAR_LENGTH (pagetext))
Од пост
Со други ДБ маси ... како маса "тема" ... титула ... клучни зборови ... маса "маркер" ... маса "фраза" ... други VB додатоци ...
Да речеме дека мојот форум има вкупно 500 милиони карактери ... Google Translate API V2 ... да се преведе мојот форум на само еден друг јазик ... Тоа ќе ме чини ... (1 М = 20 $) ... 500 М = $ 10,000 долари
Ако Преведете мојот форум да Топ 20 јазици ... Тоа ќе ме чини ... 20 x 500 m = $ 200,000 долари
Кој ќе плати многу пари за ова? ... Знам ... Јас нема да!
Conclussion: Google мора да го промените ова да ... 1 М карактери = max $ 1 долар
Дали сум во ред?
4. Дали е можно да се преведе само некои форуми ... не сите форумот и сите форуми?
Благодарам на одговорите,
Упатство