Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 5 123 ... ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 46

Тема: Повеќе грешки - Возиш ме луд.

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Default Повеќе грешки - Возиш ме луд.

Кога користење на Microsoft Преведете страници се 500 внатрешни грешка на серверот!
    Последен пат изменето од Snake; 28-09-11 на 16:56.

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Ова е итна. Google ме блокира денес.

Не можам да си дозволат да плаќаат за V2.

И кога ми треба Microsoft опција не функционира.

Мојот страници се преведување празно со Google V1.

Ми треба оваа фиксна побрзо ве молам!

Јас се 500 внатрешни грешка на серверот при преведување страници со mircosoft!

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Дали Google ќе ви го блокира?, Имам сличен проблем дека некои тема наслови се водат за исчезнати и преведениот текст е празно, но ако менува на различни јазици Наслов на тема ... и сл се појавуваат

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Изгледа се случи тоа, но јас recenly освежен целиот мој dB, па Ive се прави многу повеќе повици од нормалниот.

Нејзините веројатно 24-часовна блок, но сепак doesn't помогне на опција Мајкрософт не функционира.

Гледам ова МО умира, MS опција е ограничен и Google е преземање на услугата далеку.

Да, ако деловите се водат за исчезнати, сте се блокирани.

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Hmmmm, 24 час блок, се прашувам дали Тоа е случај со мене што е сега забранета Baidu пајакот има околу 350 на мојот сајт во секој време (изградено современи да се ослободи од нив), тие го блокира еден јазик или сите преводи ?

Постои ќе биде платена преведувачки услуги кој е поддржан во најновата верзија на vBET.

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Ако забраната пајаци на страници никогаш нема да бидат индексирани, победувајќи на точка.

LOL, јас се обидував платени, јас се користи 1.000.000 карактери во 10mins @ $ 20

Ако сакате да почнат да плаќаат $ 1000 за на сообраќајот, тогаш тоа е решение претпоставувам.
    Последен пат изменето од Snake; 28-09-11 на 17:58.

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Re: пајаци, јас ги разбирам тоа, но Baidu пајаци донесе малку сообраќај, но навистина глупости целиот вашите ресурси, па сега забрана повеќето кинески и други глупости пајаци:
    Baidu
    Ичиро Мобилни
    Soso
    Sogou
    PSbot
    Yandex (руски Yahoo)
    Yeti
    spinn3r
    .... можев да одам на

Па ако не се овие преводи враќање ќе мора да одат платени, но моите преводи .. итн веќе сметка за речиси 12 милиони адреси и многу од моите страници имаат голем број на содржини, така што може да ме види фрлање поддршка за на остатокот од светот во мојот форум, кој е вистински срам. Јас само расчисти ми кешира (гостин и база на податоци) и се 9GB на просторот назад!

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Па, јас освежен мојот кеш кој беше 6GB, верувај ми, со што многу адреси не може да си дозволи V2 API, неколку илјади.

Одг на пајакот, на страниците само што се преведени еднаш, па дали Baidu го прави тоа или пристап или Google не прави никаква разлика.

Значи блокирање пајаци, е беспредметно.

Се надевам дека MS API работи, но Ive направено некои читање и ограничена до 50 повици во минута, што јас многу се сомневам е доволно да се поддржат повеќето форуми.

Патување Обожавателите
    Последен пат изменето од Snake; 24-10-12 на 20:36.

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

50 повици во минута? Jeez!, што веројатно значи дека за останатите 59,99 секунди мојот форум нема да добие какви било преводи , Кои се нивните правила за кеширање на преводи, знаеш?, Тоа не би било премногу лошо ако можеме да ги одржуваме преводите, тоа значи пад на trnslations за неколку месеци, но eventualy ќе се израмни!

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Имам сличен проблем со преводи на англиски (стандардно) не работат. Ако се префрлиш на V2 работи за вториот, тогаш на следната страница оптоварување не е така. Нешто е со Google Translate.

Страница 1 на 5 123 ... ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •