Дали опција MS работа за вас tavenger5?
Дали опција MS работа за вас tavenger5?
Исто така, исто ми се случи кога-от за MS Преведете. На серверот не е правење на конекција и времето надвор.
Тоа е губење на време, сепак, границата МС 4 милиони карактери од еден месец.
Кога ќе овозможи V2 Google I користи 4 милиони карактери во околу 15 минути.
Дури и ако сакав да плати $ 1000 за 50 карактери (максимум месечно) од Google, проект ги користите за неколку дена.
Ова МО е мртов, освен ако VBET може да се најде бесплатен начин за таа да продолжи.
Не постои ограничување од 50 cals минута froms МСП, исто така, право сега ако не се користи Google API V1 нема кеш време да се живее граница.
За вашето прашање, Ве молиме опишете ја, вие ќе свртите на Microsoft API, и тоа не работи, Ве молиме бидете сигурни дека ќе се configurate vbet правилно, и ако сте сигурни во врска со тоа Ве молиме PM Вашиот пристап до твојот сервер / adminco, би можел да проверете го на место
Јас предлагам да го прочитате тука:
Преведувачки употреба на API граници (Ајакс)
4 милиони карактери еден месец / 400K еден час не е доволно.
Имам објаснето мојот проблем, како што tavenger5 кој истото прашање.
Кога ќе им овозможи на MS опција, да се добие 500 грешка на серверот кога ќе се преведе на страница во прелистувачот.
Не треба да PM мојот сервер детали, ако има проблем исто така треба да се појавуваат на вашиот тест форумот.
Без разлика, тоа е губење на време, овој мод не може да функционира сега Google ќе плати.
Никој не може да си дозволи да плати $ 1000'sa месец, и бесплатни опции треба да ниски лимити.
Тоа смрди, но овој е мртов, освен ако не можат да најдат решение, подобро од сегашните.
Патување Обожавателите
Последен пат изменето од Snake; 24-10-12 на 20:36.
Да, јас сум го прочита и таму е јасно кажа дека не постои ограничување од 50 cals p / m, исто така, 500 грешки прашање не се покаже на мојот тест форумот.
Но, ве молам обидете ова решение: го најдеш, ако има во вашиот форум корен таа папка
vbet_translation_options
Последен пат изменето од r.dziadusz; 29-09-11 на 10:53.
4 милиони карактери еден месец / 400K еден час - е она што се вели.
Јас се пресмета 10.000 тема форумот има околу 450 милиони карактери.
Така што ќе се 112 месеци преку MS или цена 9000 $ преку Google V2.
Мислите дека ова е во ред?
****************************-
Јас барале папка. Не постои во root или / форуми /
Последен пат изменето од Snake; 29-09-11 на 10:57.
Да, ние работиме како да ги реши граничните проблем, исто така, кеширани податоци ќе се намали износот на преводот.
Но, 500 грешки проблем, ве молиме внимателно прочитајте го овој пост: Vbet 3,5 relase
И се обрне внимание дека е потребно да испратите vbet_translation_options на вашиот форум корен, без тоа MS нема да работи, и ќе има многу недостаток е преводи
Се разбира кеширани податоци ќе се намали преводи.
Но, 10.000 тема форумот ќе се 100 + месеци целосно да кешот.
Тоа е повеќе од 8 години!
LOL.
Како што реков ние работиме на идеи кои би можеле да ни помогне да ги подобриме нашите производи секој ден, е проблемот сеуште постојат?