Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 8 на 8

Тема: Вклучување на гости кеш од CDN?

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Default Вклучување на гости кеш од CDN?

Сум забележал дека постојат буквално милиони на датотеки се создава во гостинската датотека кеш. Јас се прашував дали тоа ќе биде вредно служат овие фајлови исклучување на CDN да се спаси малку на пропусниот опсег на веб серверот. Дали има лесен начин да го направите тоа?

Јас сум во моментов со помош на MAX CDN кофа. Не ми треба да испратите на гости кеш датотеки во CDN, бидејќи тоа е огледало, но тоа ќе екстра убава карактеристика да, наместо само отсликувајќи сè.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ве молиме имајте во предвид дека Guest кеш служи целосна кеширани фајлови само за корисниците кои не се најавени Значи пред таква датотека е емитувана прво мора да се признае не е логиран на корисникот во реалниот систем. Исто така потребно е да бидете сигурни дека сите генерирани датотеки се доаѓа до уште еден. Ве молиме имајте во предвид дека за важни страници од стандардните кеш време да се живее само 1 час. И во случај ако се признае дека некои страница се кеширани, тогаш мора да се пренасочи таму во некои внатрешни начин (не може да биде од прелистувачот, инаку Google ќе пукнам) наместо на стриминг од реалниот форумот. па таму може да има некои прашања. Особено што vBET признава го кешот е актуелна од датотеката метаподатоци, па се претпоставува дека датотеката постои во локална датотека систем во моментов (сепак тоа би можело да биде празна датотека само да го задржи Податоците).

Не знам деталите на CDN - може да обезбеди линк до страница со дополнителни информации за тоа? Во овој момент немам доволно знаење за да се каже точно како да го направи тоа.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

На CDN јас го користам е тука: CDN - Content Delivery Network Услуги од MaxCDN

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Како гледам ова е за статична содржина. Гостин кеш не е статична:
    1. Тоа се користи само за гости
    2. Тоа се ажурира често (по дифолт еднаш на час)

Јас предлагам да им постават прашања на MaxCDN за ограничувања и можноста да се користи во таков случај.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Нивната услуга може да се користи како датотека депозитар, механизмот едноставно мора да бидат таму за да испратите и преземање од нивниот возење. Нешто како Amazon S3 може да биде подобра опција за овој, бидејќи тоа значи не треба да бидат дистрибуирани до различни сервери. Мислам дека главната работа е дека гостинот кеш зазема толку многу простор на мојот сервер кој станува се поскапо да направите резерва на сè. Само Руската папка е 23GB пред да го исчисти.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Можете да ја изостави кеш директориум за време на резерва или оневозможи Guest кеш за некои страници. Нешто за нешто - ќе го користат повеќе хард диск (што е евтин) и благодарение дека помалку меморија и процесорот. Гостин кеш кешира целосна HTML излез - тоа е зошто тоа е скапо на хард диск простор, а тоа е зошто тоа е толку голема за вашиот процесор и меморија.

За чување на тоа во надвор серверот - не го поддржуваат во моментов. Ние можеме да помогнеме дава совети за тоа како работи сега и каде да се погледне, ако сакате да направите промена.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Претпоставувам дека главната причина за кои сакаат да се сместат работи на CDN е брзината (на серверот ќе биде поблиску до корисникот), и кога фајлови како што се чуваат во мојот датотечниот систем одат на резервна копија дискови, кои може да се скапи, особено кога ќе се складирање свирки на датотеки кои не треба да ги заштите.
    Последен пат изменето од tavenger5; 22-09-11 на 23:11.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Материјал цел пред да почнам со бришење на кешот папки ми vbet_guestcache папка е над 280G. Тоа е многу простор за една апликација да биде преземањето. А да не зборуваме, ми останува само 10 преводи от.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •