Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 2 на 3 FirstПрво 123 ПоследнаLast
Резултати 11 да 20 на 21

Тема: ¿Како да го конфигурирате уредувачот копчето за производот bbcodes?

Член
    Зачленет
    Јуни 2011 година
    Мислења
    32

Ќе детали дефиниција на кодирање промена ми треба и јас би сакал да буџет што за тоа.

Тоа не е само избегнување на превод од 2 јазици: Се состои од нов гледање конфигурација достапни (не Преведете шпански и каталонски), како имплицитно режим за форумот.

Треба да биде надополнета со начин да се одбележи тековната каталонски мислења во некои автоматски начин (Google batched пребарување ¿?) Пред autodetection се реактивира.

Член
    Зачленет
    Јуни 2011 година
    Мислења
    32

Признавам Јава-оригиналната верзија гледање на владата е доста погодна за нашата двојазични контекст.

Јас не го тестираат до сега како што јас и покрај тоа што е само наменета за оптимизација на ефикасноста.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Гледам 2 мислења пред да се бара помош, но во последните оној што го напиша дека вистински решение е погодна. Значи под претпоставка - не ви треба повеќе помош тука или што е веќе добро? Id правиш - што ви е потребно?

Член
    Зачленет
    Јуни 2011 година
    Мислења
    32

Поврзани со темата на оваа тема, јас сепак мислам на едно копче во едитор да се автоматизира bbcodes вметнување членови на персоналот ќе биде одлично.

Што се однесува до мојот конкретни форум, јас ќе детали моите потреби како проект во друга тема.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Значи можеме да се разгледа овој затворен, или уште некаква помош тука е потребно?

Член
    Зачленет
    Јуни 2011 година
    Мислења
    32

Постојат можно едноставни решенија за проблемот кој го имате:
    1. Вклучување на автоматско откривање на јазик (vBET опции во Admin CP) - корисници само ќе пишуваат пораки и vBET ќе го матна во lang BBCode-от автоматски
    2. Сила на корисниците да го поставите на нивните стандардниот јазик (исто така опција во vBET) - кога корисникот има поставено својата стандардниот јазик други дека форумот јазик тогаш автоматски vBET додадете уредник BBCode-от опција (не како копче, но како и копчето - заврши во јазик или не) - може да се види како тоа функционира дури и на нашиот форум - само го поставите вашиот стандардниот јазик да се други од Англиски (употреба пристап КП).
    И двете опции не се идеални за моите потреби.
    Би како што треба, член на персоналот да имаат начин да се смени порака јазик завиткување во само еден клик.

Можеби ова не е смена на проблеми, признавам. Можете да се движите на карактеристиките предлози ако се согласувате.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Во ред, но она што ви е потребно за ова? Ми треба за да дознаете што е навистина потребно. Веќе отвори друга функција барање да се создаде едноставна алатка која ќе заврши сите веќе создадени пораки соодветно во lang BBCode-от. Значи, ако ќе има оваа тогаш сите стари пораки ќе бидат завиткани. Исто така, ако автоматско јазик откривање е вклучен, сите нови дојдовни пораки ќе бидат завиткани соодветно (со исклучоци каде што Google нема да го признае тој јазик). Значи во таков случај што за ова копче? Ве молиме да ни даде целосна сценарио како мислите дека ќе се работи. Јас разбирам дека сакате да го имаат копче, но јас навистина не разбирам потребата и не сум сигурен е тоа веќе се покриени со вашето друга функција барање. Особено што напиша сега дека ова копче е за член на персоналот, така како што јас разбирам сега тоа е за исправување на пораки кои не се обвиткани во lang BBCode-от соодветно. Ве молиме поправете ме ако разбере погрешно.

Член
    Зачленет
    Јуни 2011 година
    Мислења
    32

Дури и со autodetection от, би сакал да им обезбеди на корисниците едноставен начин да укажуваат дека тие се writting на каталонски како што пишува во двете шпански и каталонски на форумот.

Ако autodetection работи 100% не е задолжителна, но мислам дека е многу едноставна барање и е повеќе разноврсна за bilinguals од копчето за избор на: BBCode-от / не BBCode-от

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

OK, па. Бев изгубена, бидејќи во претходната порака видов дека тоа не е за членови на персоналот за сите членови. Па не бев сигурен што за тоа навистина треба да постојат.

Сега ги разбирам (Извинете ако ви се пишува пред и мораше да го повтори).

Вашето барање е премногу единствен за вашиот особено форумот да се вклучат во официјалната верзија. Значи ние не планираат да се вклучи во vBET. Особено што со автоматско откривање от тоа не е навистина потребно и како што рече Алберт Ајнштајн "работи треба да се едноставно како е можно, но не и поедноставно". Сметаме дека давање копчето само што ќе се збуни корисниците кои ќе помислат дека тие мора да кликнете на неа во случај на пишување на каталонски. И ова се намалуваат употребливоста на форумот. Поедноставно решенија - како само напиши она што го сакате и нека систем се грижат за останатите - се подобро за корисници во нашето мислење.

Но, ние може да ви помогне да додадете како копче.
    Како што напиша веќе ќе биде лесно ако користите веќе постоечките функционалности и само промена на изгледот на него. Значи vBET веќе знае како да ја заврши во lang BBCode-от, во согласност со дополнителен влез од уредник. Сите што навистина ви е потребно е да го смените изгледот на тоа (имаме копчето, сакате само копчето) и се секогаш (ние се вклучат во одредена состојба).
    Значи - веќе знаете како да додадете го копчето што покажува сликата вклучите во првиот пост. Што исто така ќе треба е:
    1. вклучуваат поле:
    Code:
    <input id="vbet_addbbcodes" type="hidden" name="vbet_postInLanguage" value="0">
    2. Вклучуваат едноставни Јава скрипта која ќе постави таму каталонски код (не тестираат):
    Code:
     <script language="javascript">
    function vbet_setCatalan(){
    document.getElementById("vbet_addbbcodes").setAttribute("value", "ca");
    return false;
    }
    </script>
    Ве молиме имајте во предвид дека може да направи повеќе комплексни за да се овозможи во собата / исклучи го копчето
    3. Извршување на писмото Јава функција кога се кликнува на копчето. Значи во вашиот копчето Додај:
    Code:
     onClick="vbet_setCatalan()"
    Ако не сакаат да заработат повеќе комплексни функции (кои ќе бидат во можност и да го исклучи вредност), тогаш само може да се постави функција тело во onClick атрибут и не вклучува Java Script како функционира.
    Исто така, имајте на ум дека ако сакате да биде лесен мислите да го додадете ова копче како вклучите копчето така што корисникот ќе знае тоа е веќе вклучен или не. Ова ќе биде многу поедноставно, ако сакате да додадете таму квадратчето наместо копче, но со копчето исто така е можно да се направи, само покомплексен ако сакате да го направите право (па поставување и unsetting)

Ве молиме имајте предвид дека промената ќе бидат видливи по корисник се обврзува порака - така што ќе се користи на серверот.

Ако сакате да се работи на прелистувачот страна, тогаш не треба 1 чекор - само Java Script функција (во прилог на копче), кој ќе се според личната карта (или структура, ако не може да се предвиди уредник ID) уредник текст област и да додадете на содржина отворање и затворање lang BBCode-от. Во таков случај исто така не мора да се грижите за било вклучите копчето (корисничко само ќе види дека тоа е веќе додаден во едитор). Само треба да се провери тоа е веќе завиткани (не текст започне со lang BBCode-от) и да го игнорира кликнете на копчето Во таков случај (за да се избегне завиткување неколку пати).

Ве молиме кажете што ви е потребно повеќе помош тука. Ако одговорот е да - ве молиме кажете каде особено.

Член
    Зачленет
    Јуни 2011 година
    Мислења
    32

Благодарам!

Многу детален и добро објаснува, благодарам.

Страница 2 на 3 FirstПрво 123 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •