Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 7 на 7

Тема: Мапа на сајтот рачно се лажни или вистински?

Помлад Член
    Зачленет
    Јуни 2011 година
    Мислења
    4

Default Мапа на сајтот рачно се лажни или вистински?

Text automatically translated from: German to: Macedonian
    Translated text
    Кога за првпат Сакам да кажам дека мислам дека vbet за генијален производ, кој секој цент е во вредност од трошоците се

Sitemaps се точни URL URL-то како ова:
    HTML Code:
    /forum/ja/vbet-good-stories/719-%E3%82%82%E3%81%86%E4%B8%80%E3%81%A4%E3%81%AE%E3%82%B5%E3%82%AF%E3%82%BB%E3%82%B9%E3%82%B9%E3%83%88%E3%83%BC%E3%83%AA%E3%83%BC.html
    или само URL-то како ова:
    HTML Code:
    /forum/vbet-good-stories/719-another-success-story.html
    Го прашав, зашто за мене тоа е клучот продажба точка. За адреси вака:
    Code:
    /forum/vbet-good-stories/719-another-success-story.html
    во Мапа на сајтот се глупости, бидејќи тие се со користење на 301 пренасочува кон
    HTML Code:
    /forum/ja/vbet-good-stories/719-%E3%82%82%E3%81%86%E4%B8%80%E3%81%A4%E3%81%AE%E3%82%B5%E3%82%AF%E3%82%BB%E3%82%B9%E3%82%B9%E3%83%88%E3%83%BC%E3%83%AA%E3%83%BC.html
    да се праќаат и Sitemaps имаат точни URL-то не се погрешни.

Исто така, сакав да прашам, ако препишува и повторно во адреси Sitemaps и форумите јас го користам само на форумот URL не е рачно темата во Мапа на сајтот

Голема благодарност за помошта

PS зошто испрати во прилог е тоа што е забрането да објавуваат линкови до други сајтови кога не сум го правел тоа? Сум објавени само на левата страна на оваа страница

Original text

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво.

Во овој момент кога ќе се интегрираат vBET со Мапа на сајтот генератор ќе праг не се преведени врски во карта. vBET преведува линкови во вашиот форум, и затоа Google и други пајаци ќе се најде и ќе индексира вашиот преведени страници.

Ве молиме имајте во предвид дека веќе имаме планирано решение за поддршка на производство на карта со веќе преведени линкови (ве молиме погледнете тука за повеќе детали: http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post8978). Ние немаме премиерот за ова сеуште. Прво ние ќе додадете други превод мотори поддршка за vBET3.x (сега тоа е само во vBET4.x) и после тоа ќе имплементираат и други функции - вклучувајќи и поддршка за превод линкови за Мапа на сајтот генератор. Ве молиме имајте во предвид дека интеграцијата со Мапа на сајтот генератор не е потребно на сите - ова е само помош за Google, кој веројатно ќе го направи вашиот страници индексирани побрзо, сепак тие ќе бидат индексирани, сепак благодарение на Google Роботи,:.

Ако имате било какви прашања ве молиме во иднина само прашајте

Помлад Член
    Зачленет
    Јуни 2011 година
    Мислења
    4

Translated text
    wow брз одговор, ви благодарам.

Добро тоа е добро што се планира да се интегрираат преведени адреси за карта.

Google се стреми за жал само одреден број на линкови кои имаат 301 пренасочи па оваа опција ќе биде многу корисно и важно.
    Имам на мојот форум без оваа функција околу 26 милиони 301 пренесувања дека Google ќе ги казнат

Прочитав преку овој тука: vbet4-integration-other-plugins/415-sitemap-generator-integration.html

Исто така се планира дека ФОРУМИ рачно е додадена на карта?
    До сега, само темата е рачно да се додава.

Имам 1200 Форум теми и 500.000 затоа само Форуми во рачно ми Мапа на сајтот, така ќе биде важно за мене тоа е форум URL во се Мапа на сајтот.
    Е тоа можно?

Последна прашањето.
    Дали е можно стандардно со целиот форум во еден јазик на друг јазик?

Пример.
    Имам еден германски форум и дека тоа секогаш ќе биде прикажан и за секој на англиски, ова е можно?

Затоа што може да направи копии на еден форум на сопствените домени во различни јазици
    Original text

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Во овој момент Мапа на сајтот интеграција постапка не ги вклучуваат додавање на форумот линкови за преведени страници. Се разбира, тоа е можно - само немавме станува збор за тоа пред да не се грижи пред.

Секое повеќе прашања

Помлад Член
    Зачленет
    Јуни 2011 година
    Мислења
    4

Translated text
    OK затоа на прашањето; =)

Па јас прифати германски форум (рачно
    HTML Code:
    deutsch.de
    ) И исто така, сакаат на англиски корисник може да чита ова.
    Потоа инсталирам VBET и во URL-то
    HTML Code:
    deutsch.de
    Германската верзија и
    HTML Code:
    deutsch.de/en
    англиската верзија. тоа е во ред ако сакам на германски и англиски јазик корисници делат платформа заедно.
    Но, ако сакам германски и англиски јазик корисници имаат свој форум, тогаш тоа ќе биде подобро се направи копија на форумот
    Потоа имам две германски форуми.
    еден домен на
    HTML Code:
    deutsch.de
    за германски и еден корисник на доменот
    HTML Code:
    englisch.com
    за англиски корисници. Ова му овозможува на корисникот за да го прочитате стариот англиски германски придонеси на форумот englisch.com секако треба да биде англискиот јазик по дифолт.

Па јас сум имал на два независни одбор на независни секој со свој јазик и свој домен.

Јас изрази мојата идеја да се разбере?

Е од корист.
    Google не индекс 10 милиони страници од доменот.
    Но, 10 милиони страници индексирани од Google домени 50
    Original text
    Последен пат изменето од Alpha; 28-06-11 на 15:33.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Во тој случај не треба vBET на сите ... Вие само cerate 50 еден јазик форуми. Значи она што за преводи? Ве молиме имајте на ум дека ова ќе биде многу скапо за вас - 50 лиценци за софтвер на vBulletin, а можеби и другите платени додатоци. Исто така 50 табли ќе трошат многу повеќе ресурси (процесорот, меморија).

Помлад Член
    Зачленет
    Јуни 2011 година
    Мислења
    4

Translated text
    За жал тоа не е толку едноставен.
    Имам еден германски форум кој има 1,5 милиони мислења. Овие работи се разбира исто така е достапна на сите јазици.
    Основа, како основни како што беа.
    Знам дека може да се 50 нови форуми единствената причина што го прави никаква смисла.
    Зошто јас треба да се 50 нови форуми празнина причини, но ако имам 1,5 милиони мислења како содржина?
    Но, само на еден јазик
    Оваа содржина претставува економски фактор може да се множи со превод на различни јазици.
    Само 100x работи подобро на одделни домени на кои одбор може тогаш преведување развој независни позиции.

Првата цена фактор е средно. Германската форум има помалку серверот трошоци 100-200 **** заслуга.
    Ако англиски копија за постигнување на само 10% од достоинството дека, сепак, ќе биде профитабилна. Нема форуми на нов сервер трошоците на постојните сервери не се зафатени имаат доволно резерви. Тоа ќе направат само лиценца цена.
    Исто така, не сакам да се направи 50 форуми одеднаш, но секогаш еден по друг

Но, мислам дека сум го нашол решение.
    во htaccess
    HTML Code:
    #RewriteRule ^([^/]*)$ http://www.englisch.com/en/$1 [R=301,L]
    Всушност треба да работат.

Но, назад на тема
    Добро, ќе се обидат да најдат некој себе, кој можат да се интегрираат рачно на форумот во Мапа на сајтот.
    Потоа, ќе се купи VBET.
    Ви благодариме за помош

и ви благодарам за оваа голема програма
    Original text

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •