Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 6 на 6

Тема: Непреведен титула во forumhome

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Default Непреведен титула во forumhome

Здраво на сите, јас сум забележал дека во forumhome насловот на теми не се преведуваат (ако барате сега Microsoft Office Помош - Microsoft Office Форум - Excel VBA Програмирање - Пристап Програмирање скролувајте надолу за да се Вовед во форумот ќе видите една, која започнува "Hola...." во forumdisplay тоа покажува како "Здраво...." што е добро) е тоа некоја грешка или имате јас mssed нешто кога надградба или во vbseo или .htaccess?

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Како што ја видите вашата наслови се преведени. За ова исто така ја менува рачно меѓу преводи. Гледам дека на твојот форум главната страница и во подфорумот покажува малку поинаков наслов - претпоставувам дека тоа е затоа што насловот во форумот дома се намали. Дали овој наслов е завиткано во langtitle BBCode-от? (Можете да го проверите ќе Напредно издание.

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Quote Напишано од vBET View Post
    Како што ја видите вашата наслови се преведени. За ова исто така ја менува рачно меѓу преводи. Гледам дека на твојот форум главната страница и во подфорумот покажува малку поинаков наслов - претпоставувам дека тоа е затоа што насловот во форумот дома се намали. Дали овој наслов е завиткано во langtitle BBCode-от? (Можете да го проверите ќе Напредно издание.
    Да, ако гледам пост во напредна режим на уредување има овој [langtitle = es] HOLA А Todos [/ langtitle], како што може да се види тоа не е долг наслов па јас не знам зошто тоа треба да биде скратена, а потоа се прикаже непреведен ?

vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

Јас ќе се обидам да го репродуцира на мојот тест форумот

Сениор
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    256

Добро нетрпение очекуваме да слушнеме од вас

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од Simon Lloyd View Post
    Да, ако гледам пост во напредна режим на уредување има оваа Здраво на сите, како што можете да видите дека не е долг наслов па јас не знам зошто тоа треба да биде скратена, а потоа се прикаже непреведен?
    Добро - така што јас ја гледам сега, не постои било кое прашање. Тоа е долг наслов вклучувајќи BBCode-от. Значи мора да се скратени од vBulletin (како што може да се види дека се точки има, па затоа беше скратена). vBET има посебен код кој наоѓа наслови со намалување на langtitle - доколку такви се најде тогаш крајот на langtitle BBCode-от е додадена и насловот е преведена. Тоа е причината зошто, кога сте на форумот страница ќе ја види како што треба - напомене беше намален, па целиот наслов е преведена. И кога сте на форумот главната страница согледувајќи го како последното мислење тогаш тоа е намалување од vBulletin, vBET таа се справува и преведува намалување на титулата - тоа е причината зошто има и други превод резултати (нешто друго е преведен). Се е во ред.

И што се сеќавам, тоа е преведен на вашиот форум. Јас бев таму и видов ова - ова прашање е дека другите превод резултати е на форумот главната страница и во под-форум страница.

Ако сакате да се избегне насловот се намали од vBulletin, тогаш ве молиме одете на Твоето админ ЦП и конфигурирање на vBulletin параметар одговорни за ова (Наслов на тема Последно Максимална покажувачките карактери).

Ве молиме кажете го тоа помош и ви е потребно секоја идна помош тука
    Последен пат изменето од vBET; 29-06-11 на 18:06.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •