Јас само сакам да знам дали vBET работи во ред со новиот ckeditor во VB 4.1.4?
Благодарам.
Јас само сакам да знам дали vBET работи во ред со новиот ckeditor во VB 4.1.4?
Благодарам.
ckeditor? Дали е тоа некој додаток или функционалност во vBET 4.1.4?
Тоа е потполно нов уредник.
https://www.vbulletin.com/forum/entr...ed-by-CKEditor
Не можете да потврдите во овој момент. Можеби некои од нашите корисници се потврди. Ние ќе ја провери и потврди оваа недела.
Можам да потврдам дека во vBulettin 4.1.4 vBET додава јазик опција (за корисници со стандардниот јазик, освен форумот јазик) да fallowing уредниците:
- Тема брз одговор
- Тема целосна Одговори
- Нова тема
- Брзо пристап посетители порака
- Детален пристап посетители порака
- Приватна порака
- Брзо Одговори на приватна порака
- Напредно Одговори на приватна порака
- Нова група дискусија
- Брзо групна дискусија Одговори
- Напредно групна дискусија Одговори
- Брзо Групна слика коментар
- Напредно Групна слика коментар
- Брзо албум Слика коментар
- Напредно албум Слика коментар
- Нов блог пост
- Брзо Блог коментар
- Напредно Блог коментар
- CMS член коментар (Не нетранспарентно)
- CMS Член (Не нетранспарентно)
Ако ми недостига нешто молам да ме известите и јас ќе го провери.
Ве молиме имајте предвид дека некои прикажани матна опции, но не нетранспарентно во lang BBCode-от. Како што се сеќавам беше вовлечен да не матна за CMS членовите (ова статии не се напишани од некого, сепак треба да матна или не опцијата за прикажување за нетранспарентно), но коментар треба да биде. Ние ќе го провериме тоа.
Исто така се промени меѓу брз одговор на детални е во ред. Порака преглед, исто така, работи добро. Оние 2 беше тестирана на тема уредници.
Исто така најде едно vBulletin грешка за блог: Пријавете се задолжителни - vBulletin JIRA
Благодарение Михал! Тоа е добро да се знае.
Последен пат изменето од vBET; 14-06-11 на 14:00. Причина: BBCode-от корекција
За оние 2 уредници што покажува матна опција, но не нетранспарентно:
1. CMS член: Јас проверив некои белешки и тоа е како што треба. Непроѕирен не е поддржана тука, бидејќи се напишани статии во форумот стандардниот јазик (ова не е содржина која може да се додаде од страна на некој). И ние не направивме никаков дополнителен услов да не се покаже матна опција за ефикасноста причини - група на луѓе пишување СМС статии е ограничена и тие се им е мајчин јазик, така имаме исти стандардниот јазик како форум и нема да видите матна опции. Значи ова останува како што е.
2. CMS член коментар: Таа треба да нетранспарентно и ќе биде во следното издание. Брз лек: се создаде нов приклучок за кука vbcms_article_populate_end за vBET производ, со името Рачка стандардниот јазик за CMS член коментари и кодот:
PHP Code:
if ($view->comment_block) {
$view->comment_block = str_replace('if (comment_postid > 0)', 'if (document.getElementById(\'vbet_addbbcodes\').checked) {
postvars += \'&vbet_postInLanguage=\' + document.getElementById(\'vbet_addbbcodes\').value;
}
if (comment_postid > 0)', $view->comment_block);
}
Последен пат изменето од vBET; 15-06-11 на 17:58.
Нов проблем со 4.1.4 уредник - кога проверка преглед пост и ќе Напредно на преведени страница тогаш содржината на пораката е преведен - не треба да биде. Ние работиме на ова право сега, па ослободување ќе се одржи додека не се реши новото издание.
Последен пат изменето од vBET; 15-06-11 на 17:57.
И уште еден проблем се најде и веќе исправена - пренасочи се случи за ckeditor.php барања на преведени страници. Тоа не беше грешка - се работи парична казна по пренасочување, но пренасочи беше лошо за перформанси. Ние веќе го поправив тоа го бара за ckeditor.php веќе вклучува јазик параметар и нема редирекција за изгубени превод следење е потребно Ова ќе бидат вклучени во следното издание.