Здраво,
Мојот карактер сет: ISO-8859-1
Сум испрати премиерот да ви содржи линк до еден пост покажува проблем.
Здраво,
Мојот карактер сет: ISO-8859-1
Сум испрати премиерот да ви содржи линк до еден пост покажува проблем.
Последен пат изменето од norku; 11-03-11 на 12:31.
вие сте во право. Ова е кодирање бубачка. Можам да го репродуцира на мојот тест форумот.
Ова е создадена само кога некој ќе направи пост од преведени страница.
(Сетете се - ако сакате да ја објавите на француски јазик - треба да имате во вашата usercp француски јазик во собата.
Се обидов да го поправат овој баг од вчера - во главно на не UTF форум vBulletin имаат проблем со кодирање карактери со ASCII код под 256.
Направив нова тема во бубачка дел на Vbulletin форум и ќе се обидам да се најде решение на овој баг.
Во Општо земено, ако сте го направиле пост на француски јазик (и во usercp француски јазик) од нормална (не преведени страница) сè ќе биде во ред. Ова се случува само кога ќе се обидат да пост од преведени страница.
Ах, во ред. Да, јас копирани дел од француската Вики за слободен софтвер и атипичен тоа.
Меѓутоа, кога јас избрани мојот форум јазик Германски, а потоа испратени во Германија, ликовите уште се покаже како HTML броеви кога Измени на таа позиција или кликнете на стрелката во преведени мислење ....?
Да вие сте во право. изглед на моите две пораки - еден fisrt е направен од не преведени страница (англиски) - нема проблем кога сакаш уреди.
вториот е направен од преведени (полски) страница и тука е проблемот - писма со ASCII код под 256 - ред кодирање - Јас пријавени овој баг да vBulletin и ќе се обидам да го поправам да.
Јас сум работат на тоа со vBulletin тим:
Форум ASCII карактери прашање
Сега имаме викенд. ако тоа е во ред за да можеме да почнеме оваа тема по викенд?
За време на викендот ќе работат со софтвер на vBulletin тим.
Последен пат изменето од kamilkurczak; 11-03-11 на 13:25.
Да, секако
Да, можете да го напуштите тоа активни. Како што знаете пост на англиски се преведени добро
Забележав на мојот тест форумот кој на UTF-8 форум не ова прашање постои.
Ве молиме проверете во вашата база на податоци како пораки се чуваат (можете да ставете овде пример на руски порака)
Последен пат изменето од kamilkurczak; 11-03-11 на 13:31.
Имам добри информации.
Најдов конфликт со имала global_complete кука
Можете ли да провериш тоа?
Последен пат изменето од kamilkurczak; 11-03-11 на 13:54.
Како да го проверите?
admincp-> приклучоци и производ -> Plug-in менаџер -> global_complete кука на vBSEO -> се оневозможи.
Но, како што пишува -> нема оптимизација линкови ако го исклучите. Јас треба да се провери имала код и да се интегрира.
Се гледаме по викенд