информации испратени.
информации испратени.
Благодарам. Јас ќе почнат да работат на вашиот сервер.
исто така може да се обидете да го користите оптимизација линкови (без имала).
само оди да admincp-> vBET> главен и постави опција:
Преведувачки линкови тип да Креирај URL-то е во согласност со оптимизација за врската консензус (т.е. '/ EN / адреса')
по што ќе треба да се додаде да ви htaccess во директориумот форуми оваа правила.:
Code:#RULES for SEO translation links without any SEO engine (on raw vBulletin links) #If you are using vB 'Mod Rewrite Friendly URLs' then put those rules JUST BEFORE vB rules RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|sq|ca|et|tl|gl|hi|id|lv|lt|mt|sl|uk|vi|cy|yi)/archive/index.php/(.*)?$ archive/index.php?/$2&language=$1 [L,QSA] RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1 [L,QSA] RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1 [QSA]
Здраво,
Ве молиме обидете се сега - треба да работи сега. Може да ви потврди тоа?
Второ - на ова прашање може да се специфични само за овој тест форумот. На главниот форум ова треба да работи совршено.
изгледа во ред сега.
благодарам.
ќе го пресели во мојот живот форум наскоро.
се обиде со помош на оптимизација, но добив 404 грешка:
Не е пронајдено
Бараниот URL / testvb / форуми / pt / forum.php не беше пронајден на овој сервер.
Покрај тоа, 404 не е најдена грешка беше сретнал додека се обидувал да се користи ErrorDocument да се справи со барањето.
само подесување во мојот живот форум, исто така, имаат истиот проблем. она што беше променет за да го поправам во мојот тест форумот?
Сум го оневозможени во мојот живот форум.
Последен пат изменето од Schmike; 04-02-11 на 06:22.
Јас ќе го помина на Kamil, кога Kamil ќе биде ќе размислите околу тоа
Благодарам
Здраво,
Ве молиме испратете ми на премиерот вашиот admincp детали - ќе им овозможи на оваа vBET само за мене и јас ќе го поправам за вас.
Значи, ако сакате да го уредувате manualy, мора да:
1. отвори и да се направи копија од оваа датотека:
форум root / inlcudes / vbenterprisetranslator_functions_url.php
2. во оваа датотека се најде:
3. и да се замени со:PHP Code:
$amp = (THIS_SCRIPT == 'external' || THIS_SCRIPT != 'blog_external') ? '&' : '&';
4. зачувам датотекатаPHP Code:
$amp = (THIS_SCRIPT == 'external' || THIS_SCRIPT != 'blog_external') ? '&' : '&';
5. тест
Но, ова не е вистинско решение. Ова се елиминираат некои функции на вашиот сајт. Ова прашање е специфична за вашиот форум (не можам да ја репродуцираат на мојот тест форум), па јас само може да го реши на вашиот сервер (ми треба admincp детали премногу).
Ако сакате, можете да го користите ова решение - тоа функционира, но јас би сакал да се провери друго решение на вашиот сервер.
Ве молиме потврдете го тоа.
Благодарам.
која работи за мојот живот форум сега.
Ако сакате да пробате било која друга резолуција, ве молиме направете го тоа на тест сајт. благодарам.