Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 14

Тема: 2 Bigs прашање vBET треба да се soved што е можно поскоро

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    22

Default 2 сериозни проблеми vBET треба да се решат што е можно поскоро

1. Изведба.
    Јас сум со користење на платена верзија. [Да]
    Имам проверени ми поставување и реконфигурираат со многу сценарио. [Да]
    Имам оптимизиран MySQL со користење ова http://www.day32.com/MySQL/ [Да]
    Јас се зголеми на RAM меморија [Да]
    Јас сум користење на кеш vBET е + memcache на VB [Да]

но се чини дека како што сè уште заостануваат, мојот сервер. Види оптоварувањето на процесорот од екранот-shot подолу:

[АДМИН ОТСТРАНЕТИ скршени сликата]

Најдов дека во MySQL-slow.log, постојат многу бавно прашања (776 појави) дојде од vBET производ. Како шоу од следнава команда

Code:
    $grep "vbenterprisetranslator" /var/log/mysql/mysql-slow.log |wc
    776  170475 3149151

2. Причина Прегласување Наслов Tag

Пред: Јас со користење на овој мод, на насловот таг дупликат имав беше околу 1xx-1xxx најмногу.
    По: 5xxx-1x, XXX или повеќе

Како што можете да видите од screenshot подолу:
    Ова е навистина сериозен проблем, наместо за правење вашиот веб-сајт дава добри содржини и ранг, Google ќе казнување на било лошо веб-сајт кој располага со толку многу дупликат наслов таг. Ако овој проблем не може да се реши. Сите оние прекрасни превод функција не значи ништо.

Изведба прашање:

Треба ли да ја ре овие вредност?
    Сегашна вредност е
    HTML големина: сечење точка = 100.000
    HTML големина: проектот за сечење = 150.000
    Последен пат изменето од vBET; 01-12-10 на 21:47. Причина: отстранета скршени слики

Банирани
    Зачленет
    Ноември 2010
    Мислења
    95

Ако зборуваме за перформанси, еве линк, можете да читате и да научат за можно оптимизации на vBET:

Напомена, дека ако користите максимален потенцијал на vBET од овозможувајќи им на сите 52 јазици, ќе имаат 52 пати повеќе содржина и сообраќај - Совет: да се ограничи бројот на јазици на овие најпопуларните.

Прегласување наслов таг - Ќе го тестот и одговорите со резултатите наскоро
    Последен пат изменето од mateuszr; 01-12-10 на 08:28.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ве молиме даде некои примери на точната прашања кои се сметаат за бавни оние - со целата MySQL логирате.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Одговарајќи на прашањето за реконфигурација на посочи параметри - го прават тоа само ако може да се провери точно генерација времето пред и по промени. Можете да го проверите со додавање на некои логови записи и проверка како тоа влијае генерација време на вашиот сервер. Без анализа резултати, ве молам не се менуваат оние параметри.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

За жал не можам да гледам на слики вклучени од вас (не вчитување). Можете ли да пишете содржината на оние како текст?

Ние треба точно примери адреси на вашите страници со дупликат насловот за да ја видите што се случува таму. Претпоставувам дека тоа е преведен и како превод резултат Google им дава истиот текст (во примерот се некои посебни збор како име на фирма која не треба / не може да се преведе), но не можам да потврди дека без адреси точно страници. Не можете да потврдите, но се очекува дека vBET работи и тука и ние ја опишуваат ситуацијата. Ве молиме даде адреси па ќе бидеме во можност да го проверите.

Матеуш - молам најдете слични тема каде што е опишано како да додадете превод јазик во насловот таг така секој превод ќе бидат различни, дури и ако на Google превод резултат ќе се врати истиот текст. Најди го и наведете тука линк.

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    22

Текстот резултат ќе биде објавена наскоро

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Благодарам. Не ми треба текст резултати веќе за ова прашање. Гледам што е причината. Имате голем проблем со URL-пренасочува. Како гледам за ист јазик имате различни адреси - тоа треба да се пренасочи кон соодветни еден. Тоа е зошто ти го видите овој тагови дуплирање.

Те молам кажи си направи секој кодот промени во vBET датотеки? Ако одговорот е да - кој?

Осигурајте се дека имате соодветно интеграција со имала!

Ова навистина треба да се реши брзо! Затоа ве молам прво да се фокусира на оваа. По тоа е решен ве молиме да дадете повеќе детали за оние бавно quries.
    Последен пат изменето од vBET; 01-12-10 на 21:48.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Јас само беше на вашиот форум и гледам дека пренасочување работи ... Дали сте сигурни дека се работи со постојните прашање? Кои се датумите на признавање на овие прашања? Ве молиме имајте во предвид дека Webmaster Tools покажува историски податоци.

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    22

Quote Напишано од vBET View Post
    Јас само беше на вашиот форум и гледам дека пренасочување работи ... Дали сте сигурни дека се работи со постојните прашање? Кои се датумите на признавање на овие прашања? Ве молиме имајте во предвид дека Webmaster Tools покажува историски податоци.
    Јас никогаш не дадоа никакви измени во кодот на vBET е на сите.
    Овој проблем во моментов се случи токму сега.
    Видов она што го гледате. Google би можел да се види разликата линк или нешто.
    Навистина чудно

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од cevo View Post
    Јас никогаш не дадоа никакви измени во кодот на vBET е на сите.
    Овој проблем во моментов се случи токму сега.
    Видов она што го гледате. Google би можел да се види разликата линк или нешто.
    Навистина чудно
    Можеби обновено имала неодамна и не направи целосна интеграција веднаш. Како што напиша сега пренасочување работи на вашиот форум. Значи ова она што го гледате не може да се случи сега. Ве молиме да го провериш себе и да се 2 различни адреси за истата нишка во ист јазик (еден пар од вашиот Webmaster Tools листа) - Ова треба да се пренасочи кон соодветни рачно, така што нема дуплирање на титулата ќе се појави. Ве молиме проверете ја. Ако е така како што се опише, тогаш тоа е историски проблем кој не се случува веќе (ве молиме проверете датумите на прашања - Webmaster Tools секогаш ја кажува кога дозна за ова прашање, и покажува историски прашања). Дали е во ред - тогаш е решен. Како што пишува дека ова може да биде предизвикана во пример поради имала ажурирање без соодветна интеграција. Но, не можам да бидам сигурен дека тоа прашање е ако веќе реши.

Ако тоа не е - и ќе видите дека тоа навистина се уште не пренесувања, тогаш Ве молиме да се обратите до 2 адреси кои ќе се тестираат - дава како текстови. Така ние ќе бидеме во можност да го проверете и да работат на него.

Ако се реши - Ве молиме им даде на оние бавно прашања историјата која пишував за тоа - ние ќе го разгледаме на ова.

Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •