Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 2 на 2 FirstПрво 12
Резултати 11 да 17 на 17

Тема: Фејсбук Како Батон

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Гледам ништо од сето тоа ... Можеби генерира нешто друго во согласност со корисник земја. Во средината (помеѓу Google пребарување и копче за донација) гледам некои слика со текст "Ми се допаѓа тоа" во Полска. Ве молиме кажете што е ова или нешто друго. Ако нешто друго - Те молам дај ми екранот на целосна форумот и местото каде што е. Не гледам thung до сликата ...

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Да, тоа е Фејсбук, како копче.

Кога ќе го кликнете се допаѓа на форумот страница на вашиот фејсбук профил.

Освен тоа секогаш сака на англиски не верзија на преведени рачно.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Како гледам Фејсбук реагира на прелистувачот јазикот и поставувања - јас го гледам во Полска. Исто така после кликнување гледам најава форма на полски. Значи дали навистина им е потребна интеграција тука? ...

Ако сакате да се стави таму јазик вредност прво проверете што е името на атрибутот за јазик код што се користи во Фејсбук. Исто така се најде се тие користат ист јазик кодови. Ако да, тогаш едноставно дефиниција, каде што додаваат IFRAME промена IFRAME src атрибут вредност и додадете има код на јазик. Вредноста се чуваат од страна на vBET во $_REQUEST['language'] - на шаблон ве молиме да користите $_REQUEST[јазик].

Исто така, имајте на ум дека содржината на IFRAME не се третира како дел од вашата страница од Google Роботи,:. За роботи секој IFRAME е посебна страница - секој може да се одделно индексирани. Значи индексирање вашата страница роботи не се земе во предвид содржината на IFRAME - Тоа се третира како линк.

Ве молиме кажете го тоа помош.
    Последен пат изменето од vBET; 02-11-10 на 15:13.

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Вие не го разбираат. Дали имате Facebook профил? Не знам што ова има врска со robots.txt и Google. Тоа е Фејсбук, како копче, од кога притискаше ви покажува како веб-сајт на својата Фејсбук страница, така што вашите пријатели тогаш кликнете и ќе добиете сообраќај од Фејсбук.

Дозволете ми да објаснам подобро;

Јас кликнете на копчето Ми се допаѓа за Шпански (es)

Во мојот Фејсбук врската е за верзијата на англиски (en)

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Да - јас не сфати. Сè што видов беше Фејсбук страната за логирање кој веќе беше во Полска и мислев дека мислиш овој превод. Како гледам дека сакате Facebook за да се види линк до вашиот преведени страници. Те молам дај ми еден момент јас ќе изгледа повторно на ова вклучува IFRAME.
    Последен пат изменето од vBET; 04-11-10 на 19:50.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

OK, па - ќе мора да се промени овој код (од имала тема):
    Code:
    $facebook_liked_url = $_SERVER['VBSEO_URI'];
    на оваа (НЕ ТЕСТИРАНИ):
    Code:
    require_once(DIR. '/includes/vbenterprisetranslator_functions_url_tracking.php');
    $facebook_liked_url = $_REQUEST['language'] ? vbet_createURLForAddressNoChecks($_REQUEST['language'], $_SERVER['VBSEO_URI']) : $_SERVER['VBSEO_URI'];
    Ве молиме кажете го тоа им помогне на

Сениор
    Зачленет
    Февруари 2010
    Мислења
    210

Не сум направил таа промена, но кога ќе како transted рачно се покаже на мојот Фејсбук страница како:

Дејв сака http://www.facebook.com/forums/da/ на facebook.com.

Ова е сосема погрешно.

Благодарам.

Страница 2 на 2 FirstПрво 12

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •