Здраво, извинете за пост повторно, тукушто пристигна полскиот лице пост тука проблем Z pewnym wykresem пост е преведен, но насловот на пораката се уште е во полски, некој може да погледнете ве молам?
Со почит,
Симон
Здраво, извинете за пост повторно, тукушто пристигна полскиот лице пост тука проблем Z pewnym wykresem пост е преведен, но насловот на пораката се уште е во полски, некој може да погледнете ве молам?
Со почит,
Симон
Ве молам одете на Edit тема опција, оди во Advanced и проверете дали насловот е во внатрешноста на langtitle bbocde. Ако не - тогаш Ве молиме да додадете (користете јазик параметар - исто како и за lang). Најверојатно тоа е тоа.
Такво нешто не треба да се случи ако vBET направи opaquing пораката (Види vBET Google опции за детали). Но, ако некој ќе нетранспарентно порака со рака во lang bbcode, тогаш vBET видите дека некој веќе се грижеше за тоа и не се направени никакви промени.
Ве молиме кажете го тоа им помогне и дали прашањето е решен.
Јас додадов јазик тагови и темата titile изгледа вака сега
[Lang = pl] проблем Z pewnym wykresem [/ lang]
Edit: Мојот извинување јас додаде тагови како ова сега [Langtitle = pl] проблем Z pewnym wykresem [/ langtitle] и насловот преведени во ред, како може да се добие тоа да биде автоматски, како на тагови не биле присутни пред да уредник на титула?
Со почит,
Симон
Последен пат изменето од Simon Lloyd; 07-10-10 на 07:07.
Исто како што јас го напишав - ве молиме погледнете на Google Опции за vBET во Admin КП. Можете да изберете има стратегија како автоматски да додадете јазик ознака. Ние препорачуваме да користите Верувај Google, кога доверба достоен, Праг паметно е да го прочитате описот на сите стратегии и избор на најдобар за вас Целата опис е во параметар Опис - па само во местото каде што лошо го конфигурирате
Избрав Верувај пристап (како што се препорачува во софтверот), се сакаш да кажеш дека таг langtitle не се додава автоматски?
Верувај корисникот е најдобро за перформанси, бидејќи не се праша Google за мислење, она што е потребно време (испрати пребарување на Google - се чека за одговор).
Сепак од лесен страна е најдобро да се користи стратегија која доверба на Google. Тоа е затоа што не сите корисници може да има во собата на нивните стандардниот јазик, или понекогаш корисници го постави, но исто така знаат форум јазик и пишуваат во форумот јазик - во тој случај vBET ќе матна во јазикот точка од страна на корисникот стандардниот јазик. Така може да имаат место во англиски јазик, но се означени како француски, бидејќи корисникот е поставено како неговиот стандардниот јазик.
Ако сакате да го користите опција доверба корисникот - ние препорачуваме да ги принуди корисникот за да го поставите своето стандардниот јазик. Можете да го направите многу лесно - тоа е да се конфигурираат во vBET. Значи vBET може да се пренасочува кон профилот на страница доколку корисникот не сакаше да му стандардниот јазик. За некои корисници тоа не може да биде премногу лесен, но пренасочување ќе престане по корисник стандардниот јазик е во собата. Можете дури и да изберете дали сакате пренасочи корисници само по најавите, или пак и повторно, додека на параметарот е поставен (тогаш корисникот не е во можност да се направи нешто на вашиот форум, додека неговиот стандардниот јазик е поставена).
Михал, благодарение на одговор, јас веќе имам на "сила корисник .." во собата и на корисникот и го постави неговата стандардниот јазик на полски на регистрација и тој е објавена во полскиот па јас не разбирам зошто насловот не треба да се преведени?
Јас навистина не би сакал да се сменат перформанси и да чекаат за Google како што понекогаш на форумот чека Goole прилагодено пребарување да се вчита, чекајќи пост превод би било лошо!