View Full Version: Датотека кеш Бета
Може ли некој да се објасни, ако јас во собата на датотеката кеш за кеширање страници за 1 час (86.400 секунди), тогаш зошто на cron се кандидира еднаш дневно да ги отстрани.
Сигурно се кеширани страници за 1 ден ако закажана работи на секои 24 часа?
Ако јас во собата страници за да бидат складирани за 1 час тие мора да се отстранат еднаш на секој час помина. Значи кешот за оваа страница може да почне одново.
Тоа doesn't навистина има смисла за мене.
Секој?
Пораката што ја внесе е премногу кратка. Ве молиме продолжување вашата порака за да барем 10 карактери.
Сето тоа е ОК. Ве молиме имајте во предвид дека Guest Кеш не се отстрани датотеката секој пат кога ќе истече - тоа би било премногу скапо. Секој пат кога Guest Кеш открива дека соодветни кеш датотека веќе постои го проверува последните датумот на последна измена и тоа како знаеме дали тоа истечен или не. Ако не, тогаш датотека е емитувана како резултат. Ако да, тогаш барањето се оценува, по што ние запише врз датотеката без дополнителни и непотребни отстранување на операција.
Дневен чистење е да се уверам дека не постои каква било навистина старите непотребни датотеки - како за теми кои веќе не постои. Значи ние ги отстраните старите датотеки секојдневно, но секогаш проверете го кешот не е истечен:)
Одлично објаснување, разбирам сега, благодарение.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):