PDA

View Full Version: Корисник се уште преведени

vBET
09-10-09, 18:47
Има многу места каде корисник се прикажани. Ако најде еден на местата каде корисник се уште се преведени - Ве молиме пријавете го тоа тука:)

nectons
10-10-09, 00:15
Ние никогаш не сме имале таков проблем bytheway.gr. Ако набљудуваат некој курс (имаме верзија 3.8.4 PL1) значи дека знаеме.

vBET
10-10-09, 00:28
Во моментов тешко е да се забележи - чудно корисник нема да бидат преведени. Но, постојат некои области каде што е можно корисник ќе биде уште преведени. Ако најдам такво место ќе работат на него:)

dai-kun
07-11-09, 22:12
Мојот корисник се преведени насекаде, кој е на интернет, мислења, итн

vBET
08-11-09, 01:47
Мојот корисник се преведени насекаде, кој е на интернет, мислења, итн

Јас само проверени овој пост на друг јазик - вашето корисничко име не е преведено тука. Можете ли да ми PM точно линкови каде што вашето корисничко име е преведен? :)

dai-kun
08-11-09, 03:13
Јас само проверени овој пост на друг јазик - вашето корисничко име не е преведено тука. Можете ли да ми PM точно линкови каде што вашето корисничко име е преведен? :)

На мојот форум кој треба да имаат пристап до:)

vBET
08-11-09, 04:48
На мојот форум кој треба да имаат пристап до:)

Дали сте користење на било кој мод кој ги отстранува коментари? ... :)
Види ова:

Ако имате преведени насекаде тогаш претпоставувам дека ќе се користи како МО.

dai-kun
08-11-09, 17:48
Хм За жал не знам што "Отстрани коментари" значат. Можете ли да објасните или да му даде пример на таков мод? Ние можеме да се состави список премногу од mods кои "Отстрани коментари".

vBET
08-11-09, 21:05
Хм За жал не знам што "Отстрани коментари" значат. Можете ли да објасните или да му даде пример на таков мод? Ние можеме да се состави список премногу од mods кои "Отстрани коментари".

vBET е користење на HTML коментари да се дефинира кои делови од вашиот резултат страница не треба да бидат преведени. Тоа едноставно го става како текст помеѓу:

и

Значи, ако сте користење на некои современи која чисти HTML коментари потоа резултат кој доаѓа до финалната vBET приклучок (тоа е еден за global_complete кука) е без оваа известувања и vBET е преведување сè - како што беше команда.

Затоа ве молам најдете на МО кои е отстранување HTML коментари и да го запрете или за приклучок користење global_complete кука, во собата извршување со цел да се 1001. Ќе го прават тоа сите од Admin CP.

Ако ви требаат повеќе совети само дозволете ми да знам јас со задоволство ќе ви помогне:)

dai-kun
10-11-09, 07:48
Се обидов оневозможување на сите global_complete кука приклучок (освен vBET и имала разбира), но се уште се преведува.

Јас ќе мора да одат преку секој производ сега и се оневозможи тоа еден по еден да го најде виновникот.

vBET
11-11-09, 16:54
Се обидов оневозможување на сите global_complete кука приклучок (освен vBET и имала разбира), но се уште се преведува.

Јас ќе мора да одат преку секој производ сега и се оневозможи тоа еден по еден да го најде виновникот.

Проверете имала конфигурација ако го користиш. Ве молиме испратете тука листа на вашите додатоци, можеби и некои име ќе биде признаена како виновникот.

Snake
31-08-10, 01:59
Пред да ја објавите прочитајте -. 6 препорачува Корисничките имиња се преведени во современи благодарение полето под мислења Делови за Компјутери Водич # сок од компјутер (http://www.computer-juice.com/forums/ja/f10/recommended-computer делови-водич-6-Ве молиме да ги прочитате пред-објавување-29.326 /)

kamilkurczak
31-08-10, 10:24
може да ви ставете тука името на овој мод? тој е слободен или не?

Snake
31-08-10, 12:18
Секако, тоа е многу популарен мод / пробие.

[AJAX] мислењето Ви благодариме Hack - vBulletin.org форум (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=231666)

vBET
01-09-10, 17:30
Пред да ја објавите прочитајте -. 6 препорачува Корисничките имиња се преведени во современи благодарение полето под мислења Делови за Компјутери Водич # сок од компјутер (http://www.computer-juice.com/forums/ja/f10/recommended-computer делови-водич-6-Ве молиме да ги прочитате пред-објавување-29.326 /)

Ова е интеграција прашање. Ве молиме имајте во предвид дека во Советот на Европа vBET ќе бидат вклучени решенија само за мајчин vBulletin страници / шаблони, но ние со задоволство ќе ви даде совети како да се интегрираат овој мод со vBET:) За да го направите ова ќе треба да ги уредувате дефиниција која покажува кориснички имиња и нетранспарентно оние што не преведени област. Значи во деталите:
1. Оди до Admin CP -> Стилови и Шаблони -> Пребарувај во шаблони, се најде и уредување дефиниција post_thanks_box_bit
2. Во дефиниција Најди:

{vb:raw thank.username}
3. И замени со:

{vb:raw thank.username}
Мора да го стори тоа за сите стилови.

Snake
01-09-10, 17:46
И за vb3, гледаат како ова е vb3 бубачка форумот .... lol.

vBET
02-09-10, 23:02
Да - но ни даде линк до МО за vB4 верзија и работи на точно МО ни точка:) Вие посочи дека имате проблем со МО за vB4: P;)

За vB3 слични работа, само најдете и да ја замени друг текст:
Најди:

$thank[username]
Замени со:

$thank[username]

Ве молиме кажете го тоа им помогне:)

Smaug
27-09-10, 03:35
vBAdvanced Активни корисници:

Шаблон 'adv_portal_onlineusers "

<td class="$altbgclass"> <span class="smallfont">$activeusers</ Span> </ td>

Работи совршено.

Smaug
27-09-10, 03:42
Барате некој кој има де-преведени нивните кориснички имиња за vB Турнири и скали МО за VB 3.8.x.

Изгледа го користи Java за излез на имињата.

NVM, мислам дека јас го зедов тоа делумно.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages thanks to vB Enterprise Translator 4.10.1