PDA

View Full Version: Решени Големи проблеми со перформансот

Jesh
22-04-10, 01:46
Здраво,

Прво, сакам овој производ, тоа е одлично.

Мора да постои некој вид на конфигурација грешка сум има. Ве молиме посетете монета форум (http://www.coinforums.com/forum.php) и обидете се да се преведе на јазикот. Таа ги зема 30-40 секунди да се преведе секоја страница. Забележувам тука можам да се преведе секоја страница за неколку секунди.

Го прочитав перформанси совети и имаат направено се има што можам да направам.

Јас сум со користење имала и имаат направено сите интеграции кои се наведени и во форумот и README. Мислам дека може да биде нешто не е во ред таму.

Ве молам дозволете ми да знам каде треба да започне да се погледне.

Благодарам!

vBET
22-04-10, 14:02
До сега имавме само еден таков случај и причината беше во доцнење од Google одговори. Во случај кој јас го опишам чини дека:
1. Форум сопствен сервер има надвор доаѓаат барања за преводи
2. или Google се дава некое време "казни"
Тоа беше видлива во историјата, кога се смета времето на секој превод барање. Се чини дека првите неколку е во ред, мравка тогаш секој друг се драстично повеќе време. Форум сопственикот loking за да предизвика во подесувањата без успех. Тоа беше очигледно нешто со Google комуникација, бидејќи се случи само за да не кеширани сајт.

Ние се реши ова прашање има со додавање на "губеа помеѓу преводи 'нови перформанси параметар

Гледам на вашиот форум кои кеширани страница генерира доволно брзо. Прво превод зема многу време. Ве молиме обидете се "губеа помеѓу преводи" се користи и во собата има односно 10. Ве молиме имајте предвид дека треба да се провери со кешот надвор. Значи да го исклучите кеш за време и да го провери брзината на вашиот преводи - ќе бидете сигурни дека ова е брзина на не кеширани страница. Ако видите подобрување (добро е да има некои алатка за мерење на времето пред и по - можете да ги најдете како во интернет) потоа да го кешот на и тоа е во ред. Ако не, исто така, го кешот на, во собата одложување на 0, и ги споделите со нас - ние ќе го разгледаме и за други решенија:)

Исто така - многу важна. Ако твојот сервер не е во состојба да се справи со сите јазици - Ве молиме оневозможи некои на почетокот. Односно почнуваат со 10 јазици, и кога тие ќе бидат складирани потоа почнете со додавање на нови јазици, од време на време. Многу форуми може да почне со сите јазици - сето тоа зависи од ресурси - во случај нешто не е совршен, па дури и ако тоа не е во vBET но помеѓу вашиот сервер и Google, тогаш помалку не кеширани јазици, значи и помалку Google барања, значи помалку прашање.

Jesh
22-04-10, 14:56
Не кеш и доцнење помеѓу Преводи! = 0. Јас се празна страница за превод?

На серверот не е преоптоварен или со гледање @ перформанси графикони во админ алатки.

Многу пати, преводот е збркана, исто така:

http://www.coinforums.com/badtrans.jpg

Тоа беше работа многу добро, дури и без кеш пред, не знам што се случи! Дури и со оваа страна кеширана Имам прашања, мислам дека е нешто друго се случува.

Hmmmm ....

vBET
22-04-10, 15:10
Ве молиме бидете сигурни дека вашата форумот јазик е во ред - не никој не ја менува.

Исто така, проверете ги вашите Google статус - Ве молиме необработени оваа инструкции: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1729

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Languages translations delivered by vBET 4.10.1