PDA

View Full Version: Google API по која цена

DirtRider
26-03-12, 05:12
Имам само инсталиран овој производ и да видиме дека Google е платена услуга. Јас, исто така види ова е она што тие го цитирам како на трошоците.

Употреба такси:

Превод:
20 $ 1 М ликови на текст, каде давачките се прилагоди во однос на број на карактери, всушност, се предвидени.
Јазик за откривање на:
20 $ 1 М ликови на текст, каде давачките се прилагоди во однос на број на карактери, всушност, се предвидени.

Работата е што немам поим што ова може да се кандидира во месечно, па ако некој може да ми даде идеја за она што тие плаќаат месечно ќе биде прифатена. Знам дека ова исто така ќе биде зависна од сообраќај кон вашиот сајт и ќе се разликуваат од сајт до сајт но јас навистина треба некој вид на репер за ова: збунет: Ако е можно, можеби исто така, ќе се укаже на тоа каков тип на сообраќајот на вашиот сајт има или само објавите линк до вашиот сајт и ќе се обидам и да се спореди со мојот форум

DirtRider
11-04-12, 05:39
Јас сум уште се обидуваат да се најдат некои одговор на ова: збунет:

DirtRider
11-04-12, 10:43
Не да се грижите за тоа како јас го отстраните овој мод од мојот сајт

vBET
11-04-12, 15:45
Се чини дека нашите корисници не сакаат да ги споделат за своите трошоците за превод. Како што напишав во првиот пост на Google јасно ги опишува трошоците. Исто така, Мајкрософт ви дава слободен превод (со месечни ограничувања, но бесплатно) и ние сме само за да се ослободи нова верзија која ќе им овозможи за рачно преводи :)

DirtRider
11-04-12, 18:56
Да тие се, но тоа не ни дава никаква идеја што ова може да дојде до крајот на месецот

r.dziadusz
12-04-12, 17:24
Ако ја поставите вашите граници, превод API не ќе направи какви било над-цитиран преводи. Таа работи како што е сега во бесплатен Microsoft превод API, ако користите alle 2M карактери API само ќе престане да преведува

wowglider.de
18-04-12, 17:13
Здраво, мојот форум има околу 175.000 мислења и 25.000 предмети, јас се преведе на англиски и француски јазик. Првиот ден се консумира околу 1,5 милиони, па речиси $ 20. Ако постои интерес можам да го продолжите подоцна тука да.

r.dziadusz
18-04-12, 21:04
Здраво
Ве молиме не дека vBET е кеширање на податоци, па по неколку дена вашиот износ на барање превод schould падне. Исто така бесплатен Microsoft од модрите ви овозможи да се преведе 2м карактери бесплатно :)

wowglider.de
20-04-12, 02:48
Знам. Јас не се жалат точка.

wowglider.de
28-04-12, 14:52
Преведете API: Превод
Карактер грофот
Дневен квота: 2M
28 дена вкупно: 21.03M
Преведете API Карактерите 19,82 М 396,30 американски долари

vBET
05-05-12, 15:36
Ние немаме влијание врз Google цени. Ве молиме имајте во предвид дека исто така можете да го користите Microsoft - бесплатно 2M карактери / месец. И Apertium - потполно бесплатно. Исто така во следното издание vBET ќе го поддржи рачно превод :)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Thanks to vBET 4.10.1 you can enjoy automatic translations