View Full Version: Решени PhotoPost Без знаме, Сант vBET во priv
Wszystko jest w miarę dobrze..
1.Po za SANT VBET w wiadomościach prywatnych..
Po co to jest i jak to wyłączyć... jak ktoś dostaje wiadomość wyświetla mu
****> Сант Сант vBET прекар vBET она што е потребно за да биде реклама или што? :) 2 По инсталирањето на VB 4.1.3 PhotoPost без знамиња во галеријата како ќе влезат .. Како и сè во ред, но на знамињата беа само рамки .. Јас би додал дека, деинсталиран и ре-инсталира сè ... Патот Administracjo решение?
kamilkurczak
08-04-11, 08:25
Можно е дека имаат конфликт (со друг модем за пример). Знаеш што, можете да го исклучите други модата, и остави само vBET на и види дали сеуште е. она што го гледате на вести коментари поставени од vBET да не се марка што треба да бидат преведени (Јас разбирам дека ова е корисничко име). Ако сте мода да се отстрани коментари - го исклучите и да видиме дали тоа функционира.
joinadventures.com / gallery / index.php
Што можам да направам да се направи слика пост да се compatibly кои vbet .. + Имам проблем во оптимизација линкови како галеријата (http://www.joinadventures.com/pl/gallery/index.php) ако се менува поставува на оптимизација линкови галерија нема да се отвори слики .. Знамиња и слајд икона во bloks не се видливи ..
Те молам помогни ми ...
kamilkurczak
12-04-11, 12:28
па Ве молиме обидете се да ги интегрира својата МО,
тука ги имате сите инструкции како да го направи тоа:
Добро работи сега кој рачно се постави ... Јас може да се види на сликите и сите .. THX за сите ..
Само јас се уште проблем: нема знамиња на стандардниот јазик IAM за знамињата само во IAM кога во галерија (photopost) тие се празни .. По изберете друг јазик НП. Полски или некој различен од стандардниот се видливи ... проверете го овој линк ќе видите .. Галерија (http://www.joinadventures.com/gallery/index.php) Сите останатите е во ред ..
Само грешка логови ми покажува нешто слично:
[12 Април 2011 05:52:39] PHP Фатална грешка: Повик за недефинирана функција vbet_global_shutdown () во / home1/joinadve/public_html/includes/functions.php (7313): eval () 'd code on-line 2
Знаеш ли зошто е тоа така?
kamilkurczak
12-04-11, 15:08
право, на некои сервери оваа функција не може да се најде - најверојатно поради некои confict, така што:
1. Оди до admincp-> приклучоци и производи-> приклучоци и да се најде global_shutdown кука во vBET пакет.
2. во оваа функција коментар
vbet_global_shutdown();
пример:
//vbet_global_shutdown();
3. спаси и тоа тест!
OK само знамиња и остатокот ќе биде во ред ако имате било какви предлог ..
kamilkurczak
12-04-11, 15:54
Ве молиме ставете тука URL-то на оваа страница без знамиња
Галерија (http://www.joinadventures.com/gallery/index.php)
kamilkurczak
12-04-11, 22:45
OK ќе го проверете и за вас:)
OK ако се движи новото откритие PhotoPost датотеки во root директориумот односно bezpośrednoi знамиња и се друго работи .. Poble е дека датотеки не може да биде во коренот поради index.php дека каснувања со VBulletin и индекс кога сте тип наместо на домен www CMS отворената галерија што ме караше и не можам да се промени. Прашање што можам да направам така што знаме се појави во поддомен галерија .. Prubowałem chmod 777 и мислам дека се што е во смисла на знаење стратешки проекции може да биде Noob .. Јас би додал на проблемот лежи некаде на патот на знаме или akcesie бидејќи, ако се менува во Галеријата во секое превод знамиња се појави и се работи, но ако одам со стандардниот јазик што тие не постојат .. Јас немам моќ да ја ... : D: D веројатно треба волшебник, како што апелирам до овие знамиња
OK увезени датотеки на поддомен vBET PhotoPost датотеки и сè, но играта не треба еден волшебник и се опоравува внатре htacces
Ok, па тоа не беше лесно, бидејќи по она што го имам сега prblem со последните 3 посетител (и) на оваа страница:
<- VBET_SNTA -> Maciek *