PDA

View Full Version: Решени vBET прашања - Бавен пребарувања / Apache теми.

contemptx
12-01-11, 19:55
Здраво,

Јас сум бил користење vBET за некаде сега, и што работи добро,

Сепак неодамна се должи на зголемениот сообраќај нивоа, vBet е користење 2-300 излезни конекции,

Ова предизвикува многу бавна пребарувања треба да се работи, како и предизвикување на Apache-то да го погоди својот максимум број на теми.

Кој е моментално е подесена на 256 (која лесно треба да се справува нешто како 10 милиони хитови на ден и ми сообраќај не е толку голема).

мојот сајт е: cardshare.tv

Имам доволно моќни серверот (Dual Quad Core, 24gig Овен итн.)

Оптоварување на серверот е многу ниска, така што тоа не е на товар поврзани со ова прашање.

Im работи vBulletin 3.8.x

Имам исто така овозможено целосно гости кеш и инсталиран други кеш случаи како VB оптимизира и от memcache.

-

Здраво, Како резултат на моите претходни порака

Имам само забележав постои грешка во vBet Алатки -> Кеш почисто во admincp.

Мислам дека ова е во врска со сценариото или не откривање имам преименувана admin / МО директори (на пример, тешко кодирани) или тие се дозволи?

Предупредување: require_once ([пат] / admincp / vbenterprisetranslator_cachecleaner.php) [function.require-еднаш]: не успеа да се отвори поток: Нема таква датотека или директориум во [пат] / Q96EHJY5xuVvtbN4m8fD/misc.php (1933): eval () " г кодот on-line 9

Фатална грешка: require_once () [function.require]: Не успеав отворање бара "/ home / cardsh / public_html / forum / admincp / vbenterprisetranslator_cachecleaner.php (include_path ='.:/ usr / lib / PHP / usr / local / lib / PHP ') во / home/cardsh/public_html/forum/Q96EHJY5xuVvtbN4m8fD/misc.php (1933): eval ()' d code on-line 9

Имам исто така забрането целосна гости кешот во моментов се чини да се прави повеќе хард отколку добро.

contemptx
13-01-11, 00:19
Update:

Имам успеа да се оптимизира сајт и инсталиран неколку работи кои се rectifyed нешта, па работите се работи добро сега.

Сепак споменатите грешка која се наведува на хард кодирани патот грешка уште постои.

Исто така мислам дека можеби бавно прашања се надевам дека би можеле да бидат оптимизирани повеќе во иднина.

mario06
13-01-11, 07:04
Само да го исклучите vBET и ресетирање на вашиот сервер, да ги задржи vbet надвор за неколку дена и да видиме дали вашиот форум е побрз.

kamilkurczak
13-01-11, 11:17
Јас имам листа на совети за вашиот - проверете тоа: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/general-discussions/243-vbet-performance.html

Што е ова второ прашање? Не можам да го репродуцира на мојот тест форум па може да се објасни она што треба да се менува (на anme на folrum / фолдер итн?)

contemptx
13-01-11, 21:05
На admincp и modcp фолдерот имиња и во config.php

kamilkurczak
14-01-11, 10:06
OK, па јас ќе го тестот денес се обидуваат да направат некои заклучок. Благодарам

kamilkurczak
14-01-11, 12:00
го користите admincp forder со друго име или не? Дали сте го смени името на оваа папка само во config.php или името на вистинската папка премногу?
Ако одговорот е да - се обиде да го копирате сите vBET фајлови од папката upload / admincp во вашиот нова папка.

contemptx
19-01-11, 11:00
Да admincp е наречен нешто како: HGUYFhghg78556FJF
Ова е обновено во config.php

Јас, исто така се сигурни да испратите било vBet датотеки во / admincp отиде во преименувана admincp директориум.

ми admincp директориум е променето од пред да го инсталирате vBet.

kamilkurczak
19-01-11, 11:06
па ве молиме да се обидат ова решение - http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/bug-reporting/1354-cachecleaner.html # post6876
треба работа сега:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations supported by vB Enterprise Translator 4.10.1