Важно: Тази страница използва бисквитки (cookies). Използването на този уеб сайт без изключване бисквитки в браузъра, означава, че сте съгласни, за да го използвате.
Купи сега! Характеристики Downloads

Спечелете с нас!

Ако искате да започнете да печелите пари с vBET присъединяване към Партньорска програма.
Резултати 1 за 9 на 9

Тема: Кеширане на заявки

Senior Member
    Дата на присъединяване
    Dec 2009

Default Кеширане на заявки

Взех един поглед на моя бавен queries дънер и аз виждам неща като това:

Code:
    # Time: 140222  8:50:25
    # User@Host: database_user[database_user] @  [10.0.0.4]
    # Query_time: 7.076817  Lock_time: 0.000065 Rows_sent: 3  Rows_examined: 4174934
    use cellphon_forum;
    SET timestamp=1393077025;
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='U.S. Supreme$
    # Query_time: 14.198858  Lock_time: 0.000056 Rows_sent: 18  Rows_examined: 4174934
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='******* Xtre$
    # Query_time: 13.591001  Lock_time: 0.000274 Rows_sent: 1  Rows_examined: 4174934
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='(Espa&ntilde$
    Има ли някакъв начин за кеш въпроси като този? Тези запитвания натоварване върху почти всяка страница натоварване.

Да, имам кеша на гости на.
    Последната промяна е направена от tavenger5; 22-02-14 В 17:03.

Senior Member
    Дата на присъединяване
    Dec 2009

Също така, ако сте да изпълните разход на тези заявки, там е тази бележка: "Невъзможно, когато забелязах, след четене на const таблици"

Michał Podbielski (vBET персонала) vBET's Avatar
    Дата на присъединяване
    Окт 2009

Моля, отидете на Admin CP -> vBET Cache -> Memory Cache Можете да зададете там за използване на кеш паметта (4 двигатели поддържа: Memcache, АПК, XCache eAccelerator).

Това отговаря на вашите нужди?

PS.
    Един въпрос - какво е времето мярка за време за заявка във вашия отчет?

Senior Member
    Дата на присъединяване
    Dec 2009

Не функцията на кеша на паметта като нормалните кеш, но съхранява данните в паметта? Ще че премахване на някои от тези заявки?

Времето на заявката е включен в първия пост преди заявката.

Дата на присъединяване
    Окт 2009

Използване на гости кеш окончателно ще премахне много от заявките, тъй като за гости резултати ще се съхраняват в обикновен HTML като файлове и поточно от файлове (докато файл изтича - тогава обновяват).
    Гости кеш ще премахне много от заявките, тъй като повечето от трафика на форум е от гостите (включително паяци).

Аз просто проверява нашите източници за кеш паметта. Той сътрудничи с нашите гости кеш - така последно използвани резултати ще бъдат взети от паметта не от файл. В този случай той няма да премахне всякакви запитвания (гости кеш вече го е направил).
    Все още vBulletin себе си спомням (не съм сигурен) е поддръжка на кеш паметта и може би това ще премахне някои от заявките.

Аз знам къде е време на изброените заявка - питах за единица за време. Може би не е ясно - какво е единица за време? (s, ms, НЧ?)
    Ние имаме индекси на нашите кеш маси, така че времето трябва да бъде кратко.

Също така можете да опитате да изключите опцията Admin CP -> vBET Cache -> Database Cache -> Select grouped translations. Когато забранено, тогава заявки ще бъдат по-прости (не вземане от серия), но ще има много повече заявки, (нещо за нещо) - може би на вашия форум ще бъде по-добре да заявка по-често.
    Например - търсите на резултатите си имаше 3 запитвания, които дадоха резултати от 22. Ако забраните достъпа резултати в групи тогава ще имате 22 заявки, 1 резултат, но заявката ще бъде по-лесно (прости 'Къде' точка), така също и по-бързо. Ако имате база данни на друг сървър тогава окончателно се не трябва да опитате това. Вие сте като резултат от localhost, тогава може би ще видите подобрение. Не мога да кажа - трябва да го проверите.
    Последната промяна е направена от vBET; 28-02-14 В 22:43.

Senior Member
    Дата на присъединяване
    Dec 2009

Добре благодаря за обяснение. Аз съм с гости кеш и кеш паметта (xcache), но аз съм все още изумени как много избор идват от базата данни.

Единица за време горе е в секунди.

Дата на присъединяване
    Окт 2009

Отне вашата база данни 14 секунди за заявка? Наистина? Това окончателно е нещо нередно там. Моля опитайте се да поправите таблици от Admin CP, може би има нещо нередно. Тя не трябва да отнеме толкова дълго - тези данни са индексирани.

Senior Member
    Дата на присъединяване
    Dec 2009

Имам чувството, че някои таблици са заключване и/или чакащи за кеша на заявката, което е защо те са като толкова дълго време да се изпълни. Да не говорим да използвам някои повече памет на моя сървър на база данни - аз съм на работа, както и.

Дата на присъединяване
    Окт 2009

vBET използва таблици кеш без никакви сделки (MYISAM) така блокиране не трябва да бъде проблем. Може би те смятат че нарушавате индекси и MySQL прави пълен търсене. Още веднъж моля използвайте вашия Admin CP да поправите всички таблици и индексите (Admin CP -> Maintenance -> Repair / Optimize Tables).

Етикети за тази Тема

Разрешения за писане

• Ви не може да пускате нови теми
  • Ви не може да пускате мнения
  • Ви не може да публикувате прикачени файлове
  • Ви не може да редактирате вашите мнения
  •