View Full Version: vBET 3.3.4 освободени
Здравейте:)
Ние имаме за вас новата версия на vBET. В тази версия имаме подобрения (най-важното - пълен кеш файл за гостите), а също и някои нови функции и няколко грешки, коригирани. Наслаждавайте се! :)
Ново:
Подобрения на производителността
Предишни пренасочвания за грешен URL адреси vBSEO
Пълен кеш файл за гости
Конфигурируеми време на кеш файл, за да живее
Конфигурируеми време на кеш файл, за да живеят по-малко съответните страници
Конфигуриране на набор от по-малко съответните страници
Конфигуриране на набор от страници, игнорирани от пълен кеш файл за гости
Всички знамена на снимките, направени като един файл от сървъра (CSS спрайт подкрепени)
Игнорирани думи / изречения функционалност
Поддържа: мнения, групови съобщения, посетителски съобщения, коментарите на снимки, лични съобщения
Непрозрачно игнорирани думи във вече съществуващите съобщения
Поддържа: мнения, групови съобщения, посетителски съобщения, коментарите на снимки
Възможност да не превежда съдържание на код HTML тагове
Промяна на шаблони:
vbenterprisetranslator_inpost_translate
vbenterprisetranslator_inpost_translate_alreadyin
vbenterprisetranslator_flag
Коригирани бъгове:
Дефинирани директория за vbseo
Span счупи някои оформления
Превод langtitle при отговорите съобщение
Архив с vBSEO 3.5
Съхраняване на потребителски полета на профила под преведена страница
Broken langtitle за дълги заглавия с "Re:" авто опция
langtitle прави разбор за newreply преведени оглед
МУЛТИ langtitle непрозрачни
И няколко думи за новата Full кеш файл за Гости функционалност. Когато го включите, ще провери искането е от потребител, който не е влязъл. Ако тя е от гост тогава той ще провери резултатът не е вече кеширани. В случай, че е пълен HTML отговор ще бъде взето от кеша. Ако не, тогава той ще се кешират, след изход се генерира. Моля, обърнете внимание, че ще работи и за оригиналния страници - така че ще се подобри поколение време и правят по-малко заявки DB също така и за не преведените страници. Тя се конфигурира лесно. Това означава, че можете да конфигурирате не само време кеш, но можете също така да определят кои страници сте confider по-малко подходящи и за тези страници можете да зададете по-дълго време на кеш. С времето по подразбиране кеш за нормална страници е 1 час (това означава, че гостите могат да видят форум промени след 1 час, ако страницата само кеширана) и за по-малко съответните страници по подразбиране е 15 дни. Разбира се, че се конфигурира от Admin CP. Също така можете да определите кои страници трябва да се пренебрегва от Full кеш файл за гости.
Бяхме тестване за известно време на нашите форуми, все пак ние разглеждаме тази функционалност, тъй като бета. Също така моля, имайте предвид, че ще трябва да се създадат подходящи привилегии на кеш директорията, за да бъде в състояние да я използват по друг начин и кеш файлове няма да бъдат генерирани. Детайли описание на конфигурацията.
PS.
Ние ще го включи и в vBET 4.x по-скоро:)
Аз не разбирам този кеш файл, защо имате нужда от 2-ри кеш, вече кешира страници и само актуализации, когато се добавя ново съдържание, така че защо кеша за 1 час отново, твоето обяснение е трудно да се разбере.
Супер Mate!
Благодаря милиона,
Проклета: Мислех, че това е за 4.0.x. .. Cool така или иначе все пак ... Не мога да чакам за 4.0.x версия. :)
bhanuprasad1981
21-06-10, 18:51
чака 4.x версия:)
Как мога да редактирам CSS за флагове моля, трябва да променят начина, по който те се показват като това изглежда странно, тъй като е.
За поддръжка на клиенти наличните в момента? Последната актуализация причинява пренасочи примки и имам нужда от асистент спешно.
чака 4.x версия:)
Здравейте,
Аз също ще изчакайте 4.x версия ;-)
wowglider.de
22-06-10, 00:05
Не инструкции за инсталиране (или ъпгрейд инструкции)?
Ya защо сме актуализиране Vb 3 неща, когато си vb4. сега.
хайде vbet ние трябва да vbet модернизирани за VB 4 първо!
Защо мислите, че сте нещо по-добро, тъй като vb3 потребители?
Обновен след проблем за натоварването на сървъра: (
Дали някой има някаква идея, колко голям кеш файл може да получи, преди това има отрицателно въздействие върху производителността?
Аз не разбирам този кеш файл, защо имате нужда от 2-ри кеш, вече кешира страници и само актуализации, когато се добавя ново съдържание, така че защо кеша за 1 час отново, твоето обяснение е трудно да се разбере.
Database кеш кешира само преводи. Не е цялата HTML съдържание. Така че, когато някои преведена страница се генерира, тогава първо нормална страница се генерира и след това се прави разбор и преведени. По време на превод DB на кеша се използва и преведени изречения са взети от там. Просто изречения - не цели HTML, защото всеки път, преводи могат да бъдат различни (т.е. различни привилегии на потребители, променено съдържание). Един HTML страница може да има стотици изречения, за да превежда - vBET се съдържание между HTML таговете. Благодарение DB кеш тези преводи не трябва да се вземат всеки път от Google - какво консумира много време - вместо това, те са взети от местните DB. И все пак - нормален страница трябва да бъдат генерирани и след това преведен.
Пълен кеш файл за гости работи само за гостите. Благодарение, че ние не трябва да се притесняват, че потребителите имат различни привилегии и да видите различни неща. Ще гостите видите същото съдържание. Поради това ние не трябва да прави разбор на резултат и превежда парче по парче, всеки път - ние можем просто да го направя докато и кеш пълна мощност HTML. Така че в този случай, когато цяла страница не се кешира, или кеширана съдържание е твърде стар, а след това нормалната превод се случва - точно както е описано преди. Но този път в самия край, пълен HTML изход е написан на файла. Така че следващия път, когато същото искане идва от гостите не генерира дори нормално съдържание на страницата - ние просто поток гост вече кеширани HTML файл. Ето защо ние спаси много SQL заявки, процесора и паметта. Ние току-що даде на потребителско съдържание от статично файл. Ето защо е важно да се определи колко дълго този кеш ще бъдат валидни. Защото, ако нещо ще се промени - т.е. нова публикация ще се стигне до конец, а след това гостите не ще видите тази нова длъжност до изтичането на вече кеширани файл. След това по време на следващото искане, отново нормална страница ще бъдат генерирани, преведени и Кеширана - и това съдържание гостите ще видят, т.е. за още един час (конфигурируеми). Те няма да видите никакви промени, докато изтече кеширана файла отново. Разбира се, потребителите ще виждат всичко, защото тя работи само за гостите (така за роботи, защото роботите да обходим форум като гости).
Моля, кажете на помощ и в случай на някакви въпроси, просто попитайте - ние с удоволствие ще го опиша по-:)
Супер Mate!
Благодаря милиона,
Проклета: Мислех, че това е за 4.0.x. .. Cool така или иначе все пак ... Не мога да чакам за 4.0.x версия. :)
Тя ще бъде, той ще бъде:) Повечето нови неща, които вече са тествани там. Ние просто трябва повече да се направи в случай на Full кеш файл за Гости на vB4, защото ние подкрепяме ли превод на повече видове на URL адреси за vBSEO, и също Friendly URL адреси от VB. И на всички онези, ние трябва да го тества много внимателно и все още имат за цел осъществяване на подпомагането на по-рано да се пренасочат за някои от тези. Също така - ние ще използваме това допълнително време за проверка на всички възможни проблеми с Full кеш файл за гости (което се счита BETA сега) на vB3 форуми. Ние го тествам добре, но винаги е добре да се грижи повече за добро качество:)
Как мога да редактирам CSS за флагове моля, трябва да променят начина, по който те се показват като това изглежда странно, тъй като е.
в файла / снимки / vbet / знамена / vbet.css
Моля, опишете по-добре какво означава "странни" - може би ще може да ви помогне. Също така ние препоръчваме да се използва за такива неща Firefox с плъгин Firebug - това ще позволи да ви покажа, кои точно CSS стилове се използват за точно определени елементи. Това е наистина полезно:)
За поддръжка на клиенти наличните в момента? Последната актуализация причинява пренасочи примки и имам нужда от асистент спешно.
Имаме си поща и да го проверите. Ние не можем да го възпроизвеждат на вашия сървър. Имаш ли отговор с въпрос за точния URL, които имат този цикъл. Моля, провери и да отговори там:)
Не инструкции за инсталиране (или ъпгрейд инструкции)?
Standard. Просто се уверете, че сте направили всичко. Повечето потребители не искате да качите снимки отново - имате в тази версия. Сега имаме едно изображение за всички флагове. Ако не направи пълна актуализация, ще видите счупени знамена.
Знам, че за всеки му версия е най-важно;) И ние не искаме да споря с това:) В този случай vBET3.x е по-рано, за много добра причина: качество. Ние добавяме нови важни функционалност (Full кеш файл за гости) в тази версия, и тя е много по-лесно да го добавите в vB3, защото няма Friendly URL адреси, и ние превежда само URL адреси на конец за vBSEO. В случай на vB4 е по-сложно - трябва да бъдат подкрепени Friendly URL адреси, и ние преведат много повече видове на URL адреси. Поставянето за първи път в vB3. позволява ни да го тестваме много добре на реални форуми, провери, че тя работи добре, може би ще покаже някои бъгове, преди да отидете да vB4. И след като сме се completly сигурен, че е всички фин, ние все още трябва да добавите в vB4 Допълнителни подкрепа (Friuendly на URL адреси, по-translted URL адреси). Ето, защо този път vBET3.x е по-рано и ние все още се нуждаят от 2 седмици за vBET4.x. И благодарение, че ще получите решение, което имат много добро качество, Юън, ако тя е по-сложно thatin случай на vB3
Обновен след проблем за натоварването на сървъра: (
Моля, отворете нова тема в отстраняване на неизправности раздел и да го опише по-.
Дали някой има някаква идея, колко голям кеш файл може да получи, преди това има отрицателно въздействие върху производителността?
Не трябва да има такова нещо като отрицателни резултати въздействие, тъй като на кеш файл. Това е, защото кеш файл не расте ... Ние създаваме отделен файл за всяка заявка URL. Така че всеки кеш файл е просто статичен HTML файл (кеширани изход за поискване). Когато вашият сървър кешира повече и повече vBET, просто създава повече и повече файлове. Така че всеки път, когато се чете такъв файл:
1. Тя е само за четене резултат за този конкретен URL
2. Ние дори не я прочетете в паметта - просто го поток на клиент, който използва PHP функция: readfile
Поради това, дори, ако вашата резултат страница е наистина голям - така че кеш файл е голям, той ще нямат отрицателно влияние за изпълнение, защото тя просто ще поток този файл, без дори четене цяло, тя в паметта. Така вие ще видите предимства не недостатъци.
Благодаря за обяснението, сега разбирам, аз среда знамена изглеждат сноповия заедно, така че аз ги разпределя с някои потребителски CSS марж.
Едно последно нещо, новия си код не се валидира w3.
[Invalid] Markup Валидиране на http://www.computer-juice.com/forums/f43/pc-overclocking-guide-4465/ - W3C Markup Validator
Също така друг бъг, когато активирам vbet, за някои инструменти страници нишка паузи, т.е. връзката в горната - падащото меню паузи. След това нишката инструменти в долния край на конеца липсва на икони. Иконата също "отговори" изчезва. Този бъг се определя, ако деактивирам vbet. и това се случва само на гостите. Благодаря.
Вижте тук - Eternal "Придобиване на мрежа адрес" на мрежова карта - Сокове компютър
Благодаря за обяснението, сега разбирам, аз среда знамена изглеждат сноповия заедно, така че аз ги разпределя с някои потребителски CSS марж.
Едно последно нещо, новия си код не се валидира w3.
[Invalid] Markup Валидиране на http://www.computer-juice.com/forums/f43/pc-overclocking-guide-4465/ - W3C Markup Validator
Да - прав сте. Ние ще се премести CSS връзка на друго място. Благодаря за бележката:)
Също така друг бъг, когато активирам vbet, за някои инструменти страници нишка паузи, т.е. връзката в горната - падащото меню паузи. След това нишката инструменти в долния край на конеца липсва на икони. Иконата също "отговори" изчезва. Този бъг се определя, ако деактивирам vbet. и това се случва само на гостите. Благодаря.
Вижте тук - Eternal "Придобиване на мрежа адрес" на мрежова карта - Сокове компютър
Моля, отворете нова тема за това в Bugs Докладване раздел:) Ние ще бъдем в състояние да го управляват. Също така, когато ще го напиша там, моля потвърдете прави това се случва с Full кеш файл за гостите се обърна, или това няма значение.
Имаме си поща и да го проверите. Ние не можем да го възпроизвеждат на вашия сървър. Имаш ли отговор с въпрос за точния URL, които имат този цикъл. Моля, провери и да отговори там:)
Здравейте
Актуализира vbseo от версия 3.3.0 до 3.5.1 и проблема си отиде:)
благодаря
Не трябва да има такова нещо като отрицателни резултати въздействие, тъй като на кеш файл. Това е, защото кеш файл не расте ... Ние създаваме отделен файл за всяка заявка URL. Така че всеки кеш файл е просто статичен HTML файл (кеширани изход за поискване). Когато вашият сървър кешира повече и повече vBET, просто създава повече и повече файлове.
Отличен, кеш директория на един от нашите форуми е над 10GB след като се кандидатира за около 12 часа, работата е фантастична е чудесно решение.
Спешно се нуждаят от помощ. След ъпгрейд имам тази грешка на върха на моя форум:
Внимание: array_merge () [function.array-сливане]: Аргументът # 1 не е масив в [пътека] / global.php (400): оценка () "г код на линия 1153
Цялото ми форум е напълно объркан. По някаква причина това се случва само ако не сте влезли инча Така че за гости. Ако сте влезли, всичко е наред.
EDIT: OK разбрах, че след като съм с увреждания употреба "Full File Cache за гостите (BETA!)" всичко е наред. Така че трябва да има нещо нередно там. (И аз направих CHMOD 777-R vbet_guestcache)
Спешно се нуждаят от помощ. След ъпгрейд имам тази грешка на върха на моя форум:
Внимание: array_merge () [function.array-сливане]: Аргументът # 1 не е масив в [пътека] / global.php (400): оценка () "г код на линия 1153
Цялото ми форум е напълно объркан. По някаква причина това се случва само ако не сте влезли инча Така че за гости. Ако сте влезли, всичко е наред.
Какво е URL?
EDIT: OK разбрах, че след като съм с увреждания употреба "Full File Cache за гостите (BETA!)" всичко е наред. Така че трябва да има нещо нередно там. (И аз направих CHMOD 777-R vbet_guestcache)
Добре, имах нужда да потискат PHP грешки, кеш паметта е проверка за файла възраст на файлове, които не са съществували и е подслушване,. Кеш файл е страхотно допълнение, ако можете да го използвате, няма да съжалявате.
Да, осъзнавам това. Аз наистина се надявам, Майкъл може да сортирате този.
Да, осъзнавам това. Аз наистина се надявам, Майкъл може да сортирате този.
Probs. Бях просто предлага това, защото, когато се сблъскате с подобен проблем вчера, беше посрещнато с мълчание. Предполагам, че членовете на общността помагат взаимно? Аз лично не би да се опитва основен ъпгрейд, ако знаех, подкрепа нямаше да бъде на разположение за следващите 6 или 8 часа или повече.
Благодарение Стив човече!! Наистина го оценявам!!
Моля, отворете нова тема за това в Доклади за грешки. Ние ще бъдем в състояние да управлява това има.
Добре, имах нужда да потискат PHP грешки, кеш паметта е проверка за файла възраст на файлове, които не са съществували и е подслушване,. Кеш файл е страхотно допълнение, ако можете да го използвате, няма да съжалявате.
Това е цел - ние не проверяват прави файлът съществува, да се избегнат ненужни IO операции. Според PHP употреба (PHP: filemtime - Manual (http://php.net/manual/en/function.filemtime.php)) функция filemtime връща за не съществуващи файлове. Ние не е знаел за всички съобщения за грешка - според ръководство тази функция не трябва да изпращате всякакви грешки в случай на не съществуващ файл. Можете ли да отворите нова тема в Troubleshoting или Доклади за грешки, че с примера на вашите съобщения за грешки?
До всички - моля не се отнасяме към тази тема, тъй като единственото място за vBET тази версия. За проблеми или бъгове - моля пишете в съответните раздели. Ние ще бъдем не е в състояние да управлява вашите въпроси, ако тези ще бъде тук.
haiduongbk
24-06-10, 09:27
Аз обновен от 3.3.4 в 2 дни. На първия линк в Google добавени не толкова, колкото всеки ден, и днес видях намалява. Не разбирам защо въпреки всички мнения теми и продължава да расте нормално. Кой е като мен? Аз спадна от 145 000 до 139 000 връзки на Google
Аз обновен от 3.3.4 в 2 дни. На първия линк в Google добавени не толкова, колкото всеки ден, и днес видях намалява. Не разбирам защо въпреки всички мнения теми и продължава да расте нормално. Кой е като мен? Аз спадна от 145 000 до 139 000 връзки на Google
Това няма нищо общо с актуализация на vBET3.3.4 - Google просто не реагира бързо шапка. Не може да има много причини, но това не е vBET:)
Единствената причина, това може да стане от vBET (но не в такъв кратък период от време), е, ако някои преведените страници не ще генерира. Ако откриете, че някои страници не са достъпни - моля, да ни забележи го. Можете да го намерите в Google Инструменти за уеб администратори.
haiduongbk
24-06-10, 09:52
Благодарение на Михал. Аз ще го последва повече време. и да научат причината.
Благодарение на Михал. Аз ще го последва повече време. и да научат причината.
Предимно общ е, че хората забравиха, че са направени промени в robots.txt 2-3 месеца по-рано (да Google реагира в момента - той може да бъде по-бързо, ако имате супер висок Page Rank). Също така понякога хората гледат на резултатите в Google търсене - където е показано само приблизително брой индексирани страници, а не истински. Така че сближаване може да се промени за по-добро и не означава, че някоя от вашите страници е отстранен от индекса. Също така - Google е огромен и има много бази данни, които от време на време се актуализират, възпроизвеждани и така нататък - това може да бъде единственият ефект на работа с база данни алгоритми на Google. Също така Google се променя индексиране алгоритми и т.е. това е възможно, че някои от вече индексирани страници са сега се счита като дублирането на съдържание (т.е. повечето държави-страници са в 99% същото) и премахнати от индекса.
Докато не виждате голям брой грешки в Webmaster Tools, може да се предположи, че това е само как Google работи. Но ако видите грешки - тогава тя е на ваша страна и след това трябва да се реагира.
Не трябва да има такова нещо като отрицателни резултати въздействие, тъй като на кеш файл. Това е, защото кеш файл не расте ... Ние създаваме отделен файл за всяка заявка URL. Така че всеки кеш файл е просто статичен HTML файл (кеширани изход за поискване). Когато вашият сървър кешира повече и повече vBET, просто създава повече и повече файлове. Така че всеки път, когато се чете такъв файл:
1. Тя е само за четене резултат за този конкретен URL
2. Ние дори не я прочетете в паметта - просто го поток на клиент, който използва PHP функция: readfile
Поради това, дори, ако вашата резултат страница е наистина голям - така че кеш файл е голям, той ще нямат отрицателно влияние за изпълнение, защото тя просто ще поток този файл, без дори четене цяло, тя в паметта. Така вие ще видите предимства не недостатъци.
Hrmm, Харесва ми идеята за кеширане преведени данни, но не би ли било по-ефективно, ако се използва нещо като Memcache? Вместо четене на данни от диска ще го чете от паметта.
Hrmm, Харесва ми идеята за кеширане преведени данни, но не би ли било по-ефективно, ако се използва нещо като Memcache? Вместо четене на данни от диска ще го чете от паметта.
Подкрепа на съществуващите библиотеки кеш е от списъка с TODO. Също така, пълен кеш файл за гостите може да бъде наистина голям за големи форуми. Твърде големи, за да го държи изцяло в паметта, - ние ще търсим решения, което ще позволи да се комбинират предимствата на водене на кеша в паметта и на диск.
haiduongbk
02-07-10, 01:29
Предимно общ е, че хората забравиха, че са направени промени в robots.txt 2-3 месеца по-рано (да Google реагира в момента - той може да бъде по-бързо, ако имате супер висок Page Rank). Също така понякога хората гледат на резултатите в Google търсене - където е показано само приблизително брой индексирани страници, а не истински. Така че сближаване може да се промени за по-добро и не означава, че някоя от вашите страници е отстранен от индекса. Също така - Google е огромен и има много бази данни, които от време на време се актуализират, възпроизвеждани и така нататък - това може да бъде единственият ефект на работа с база данни алгоритми на Google. Също така Google се променя индексиране алгоритми и т.е. това е възможно, че някои от вече индексирани страници са сега се счита като дублирането на съдържание (т.е. повечето държави-страници са в 99% същото) и премахнати от индекса.
Докато не виждате голям брой грешки в Webmaster Tools, може да се предположи, че това е само как Google работи. Но ако видите грешки - тогава тя е на ваша страна и след това трябва да се реагира.
Седмица минават номерата на сайта си на google остава почти непроменена и дори може да отиде нагоре и надолу много малки, но не може да дойде чрез 145000 фигура (фигурата на предходната седмица). преди 2 дни го държат 145000. И днес е 143000. Аз не конфигурирате или нищо за файла robots.txt промените от последните 6 месеца сега. и аз конфигуриран robots.txt файл са както следва: User-agent: Mediapartners-Google * Disallow: Актуално състояние доклад все още на сайта индекс е успешно, но URL представени се увеличава, колкото по-дълго URL адресите в индекса уеб се намира намира на намалява. Аз не знам какво ми се случи отново, може ли да ми помогне как? Аз не знам къде да причини. Аз използвам Автоматични глава 2.10 около 1 месец, но по това време не конфигурирате vBSEO Sitemap Generator съгласно указанията от вас тук (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-integration-other-plugins/415-sitemap-generator-integration.html)), но когато премине на търговски 3.3.3 бях интерес и прочетете инструкциите за конфигуриране на конфигурационния файл за сайта. Първоначално с много фини виждам 3.3.3 развълнувани за възхода на индекса на Google. След ъпгрейд към 3.3.4 след това се измъкнем. Аз не знам защо вече? С поглед напред за вашата помощ. само 19 грешка време се в доклада на моя сайт в Google Webmaster tools
Седмица минават номерата на сайта си на google остава почти непроменена и дори може да отиде нагоре и надолу много малки, но не може да дойде чрез 145000 фигура (фигурата на предходната седмица). преди 2 дни го държат 145000. И днес е 143000. Аз не конфигурирате или нищо за файла robots.txt промените от последните 6 месеца сега. и аз конфигуриран robots.txt файл са както следва: User-agent: Mediapartners-Google * Disallow: Актуално състояние доклад все още на сайта индекс е успешно, но URL представени се увеличава, колкото по-дълго URL адресите в индекса уеб се намира намира на намалява. Аз не знам какво ми се случи отново, може ли да ми помогне как? Аз не знам къде да причини. Аз използвам Автоматични глава 2.10 около 1 месец, но по това време не конфигурирате vBSEO Sitemap Generator съгласно указанията от вас тук (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-integration-other-plugins/415-sitemap-generator-integration.html)), но когато премине на търговски 3.3.3 бях интерес и прочетете инструкциите за конфигуриране на конфигурационния файл за сайта. Първоначално с много фини виждам 3.3.3 развълнувани за възхода на индекса на Google. След ъпгрейд към 3.3.4 след това се измъкнем. Аз не знам защо вече? С поглед напред за вашата помощ. само 19 грешка време се в доклада на моя сайт в Google Webmaster tools
По мое мнение най-вероятно нищо не се случва. Вие нямате грешки в Google Инструменти за уеб администратори. 143 000 или 145 000 - това изглежда като оценка не реални, точни брой индексирани страници. И ако това е оценка очакваните резултати могат да варират. От къде сте да приемате тези числа?
Коригирани и ще бъдат включени в vBET 3.3.5:)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):