Önemli: Bu sayfa çerez kullanıyor (cookies). Tarayıcı çerezleri kapatmadan Bu web sitesini kullanarak, bunu kullanmak için kabul anlamına gelir.
Şimdi satın alın! Özellikler Yüklemeler

Bizimle kazanın!

Eğer vBET katılmak için para kazanmaya başlamak istiyorum Ortaklık programı.
Sonuçlar 1 için 9 , 9

Konu: Önbelleğe alma sorgular

Kıdemli Üye

Default Önbelleğe alma sorgular

I took a bakmak benim yavaş günlük sorguları ve bu gibi şeyler görüyorum:

Code:
    # Time: 140222  8:50:25
    # User@Host: database_user[database_user] @  [10.0.0.4]
    # Query_time: 7.076817  Lock_time: 0.000065 Rows_sent: 3  Rows_examined: 4174934
    use cellphon_forum;
    SET timestamp=1393077025;
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='U.S. Supreme$
    # Query_time: 14.198858  Lock_time: 0.000056 Rows_sent: 18  Rows_examined: 4174934
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='******* Xtre$
    # Query_time: 13.591001  Lock_time: 0.000274 Rows_sent: 1  Rows_examined: 4174934
    SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbenterprisetranslator_cache_medium_es help, vbenterprisetranslator_cache_medium_es cache WHERE help.originaltext='(Espa&ntilde$
    İçin herhangi bir yol yoktur önbellek sorgular gibi bu? Bu sorgular üzerinde yük neredeyse her sayfada yük.

Evet, ben konuk önbellek sahip.
    Last edited by tavenger5; 22-02-14 at 17:03.

Kıdemli Üye

Ayrıca, eğer çalıştırmak için bu EKSTRA sorgular, bu not var: "NEREDE İmkansız okuduktan sonra fark const tablolar"

Michał Podbielski (BB Personel) vBET's Avatar

Gidiniz Admin CP -> vBET Cache -> Memory Cache ayarlayabilirsiniz orada önbellek bellek (4 motorlarından desteklenen: Memcache, APC, XCache eAccelerator).

Peki bu, sizin ihtiyaçlarınıza uygun?

PS.
    Bir soru - ne zamanı ölçmek için sorgu süresi raporunuzu?

Kıdemli Üye

Yok cache bellek işlevi gibi ama normal cache bellek verileri depolar? Keşke bazılarını ortadan kaldırmak, bu sorguları?

Sorgu süresi ilk yazı listelenen önce sorgu.

Kullanan Konuk Önbellek kesin olarak ortadan kaldırmak sorguları çok, beri konuklar için sonuçlar. saklanır düz HTML dosyaları olarak ve akışa dosyaları (dosya sona erinceye kadar - sonra yenilenir).
    Konuk Önbellek ortadan kaldıracak sorguları ÇOK, çoğu beri üzerinde trafik forum misafir (örümcekler de dahil olmak üzere).

Ben sadece kontrol kaynaklarımız hakkında Cache Bellek. Bu işbirliği bizim ile Konuk Önbellek - son zamanlarda çok kullanılan sonuçlar alınmaya başlanacaktır bellekten dosyadan değil. Bu durumda onu ortadan kaldırmayacak herhangi bir sorgu (Misafir Önbellek zaten yaptım).
    Hala vBulletin kendisi hatırladığım kadarıyla (emin değilim) önbellek desteği vardır ve bu belki bazılarını ortadan kaldırmak sorgular.

Nerede olduğunu bilmek listelenen sorgu süresi soruyordum süresi ölçü birimi hakkında. Belki ben belli değildi - ne zaman birimidir? (s, ms, ns?)
    Biz dizinler bizim önbellek tablolar süresi kısa olmalıdır.

Ayrıca seçeneğini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz Admin CP -> vBET Cache -> Database Cache -> Select grouped translations. Devre dışı bırakıldığında, sonra sorgular basit olacak (hiçbir alarak serie tarafından), ama çok daha güzel olacak sorgular (bir şey için bir şey) - forum üzerinde belki de daha doğru olur daha sık sorgu.
    Örneğin görünümlü vardı sonuçlarınızı üzerinde 3 sorguları 22 verdi sonuçlar. Eğer sonuçlar alma devre dışı gruplar halinde olacak o zaman 22 sorguları 1 sonuç veren her, ama daha kolay olacaktır sorgu (basit 'NEREDE' bölüm) bu yüzden de daha hızlı. Veritabanınız varsa, o zaman kesinlikle başka bir sunucuda eğer çalışmamalı bu. Bu sonuçlar alıyor localhost tarafından, o zaman belki bir iyileşme göreceksiniz. Söyleyemem - var bunu kontrol etmek.
    Last edited by vBET; 28-02-14 at 22:43.

Kıdemli Üye

Tamam, açıklama için teşekkürler. Ben kullanıyorum ve konuk önbellek cache bellek (xcache)ama ben hala nasıl hayretler bir çok seçeneği vardır veritabanından geliyor.

Zaman yukarıdaki ölçü saniyedir.

Aldı veritabanı sorgu için 14 saniye? Gerçekten mi? Bu kesinlikle yanlış bir şey vardır. Lütfen tabloları onarmayı deneyin tarafından Admin CP, belki, bir şey yanlış. O kadar uzun sürmez - bu veriler endeksli.

Kıdemli Üye

İçimde bir his var bazı tabloları kilitleme ve/veya bekliyorum sorgu önbelleği, onlar neden bu kadar uzun sürüyor yürütmek için. Söz değil ı-ebil kullanma biraz daha fazla bellek veritabanı sunucusu benim - de bunun üzerinde çalışıyorum.

bb önbellek kullanarak tablolar herhangi bir işlem yapmadan (MYISAM) bu yüzden engelleme sorunu olmamalı. Belki bozuk indekse ve MySQL tam arama yapıyor. Lütfen bir kez daha senin için Admin CP tüm onarım, tablolar ve dizinler (Admin CP -> Maintenance -> Repair / Optimize Tables).

Bu Konu İçin Etiketler

İzinleri Yetkileriniz

• Size olmayabilir Yeni Mesaj
  • Size olmayabilir yazılan mesaj içermekte
  • Size olmayabilir Mesaj ekleri
  • Size olmayabilir Mesajınızı Değiştirme
  •