Вбет_гуестцацхе може бити добра идеја, али сада је неколико гигабајта великих и неколико хиљадитим фајлове. Да ли је било намењено да ради овако?
Вбет_гуестцацхе може бити добра идеја, али сада је неколико гигабајта великих и неколико хиљадитим фајлове. Да ли је било намењено да ради овако?
Да. Она кеш комплетан ХТМЛ излаз - баш као што пише у опису параметара. Колико ће бити потребно зависи од тога колико је велика вашем форуму је.
Имајте на уму да увек можете подесити додатне игнорисати странице, или се једноставно га искључите у потпуности да немате простора диска.
Наравно могао сам да га искључите, али сам желео да се смањи серверлоад. Можда бисте могли да напишете у АЦП подешавањима да овај ударац простор сервера, нису сви могу имати 25 концерата простора. Или боље да пронађу начин да се смањи величину.
Нису сви треба чак 1 ГБ за ово. Као што сам написао кеша зависи форуму величине. То кешира сваки могући форуму страница је ако није у игнорише сету. Мали форуми су мала количина страница. Велики форуми су више страница, као и више средстава.
У сваком случају - то је добра идеја да људи буду свесни шта то значи да ХТМЛ излаз ће бити кеширани и додајте ту информацију да је потребно пуно простора на диску.
О смањењу величине - можемо додати опцију да фајлови рар кеша. Да ће бити потребно више средстава сервер када кеш је написано, али читање је и слање такве одговор ће бити бржи.
Такође можемо додати планирани задатак који ће аутоматски уклонити фајлова који су превише стари. У овом тренутку ми не урадити - ако датотека је сувише стара да је просто преписивања током наредне захтев.
Ја сам се креће ову тему Феатуре Рекуестс![]()
Последњи изменио vBET; 27-06-10 U 00:35.
Било би апсолутно лако:
Додај опцију да кеширају само гигабајта Кс и затим избришите оне које се ређе посетили.
Лол, после сам инсталирао нову верзију са цацхе-Никада нисам гледао колико њена употреба до сада:
Дебиан-50-Ленни-64-минимална: ~ # дф-х
Филесистем Величина Полован Доступ Користите% Монтиран на
/ Дев/мд2 688Г 80Г 573Г 13% /
тмпфс 4.0Г 4.0Г 0 0% / либ / инит / рв
удев 10М 764К 9.3М 8% / дев
тмпфс 4.0Г 4.0Г 0 0% / дев / СХМ
/ Дев/мд1 2.0Г 1.9Г 86М 5% / боот
ЛОЛ! Пре него што мој ХДД је коришћен са 8ГиГ! Тхатс "велике", БТВ изгледа да је погрешно кеш фајлове, нпр:
_аттацхмент_пхп_аттацхментид_3350.хтмл
_блог_пхп.хтмл
_блог_пхп_до_лист_и_2009_м_10.хтмл
И Донт Ванна кеш Блогови, ознаке и прикључци Оо
Ово је такође опцију. Прво ће се имплементирати заказан за чишћење, а можда рајсфершлус (треба да истражи овај приступ), јер вођење статистика ће имати неког утицаја на перформансе и за нас рад је једно од кључних питања. Ипак - ми ћемо имати у виду и ово решење ако други неће бити довољан![]()
Тачно - само га додате ти игнорисати. У сваком случају хвала за ноту - ми ћемо додати игнорисање атацхементс и ознаке као подразумевани игнорисати конфигурације. Блогови су нешто што многи корисници могу да кеширају, па нећемо да га додате као федаулт - али смо направили управо конфигурисати за такве случајеве - желите нешто више да се игнорише. Дакле, само је игнорисати!![]()
Такође сам схватим да можемо да ханге фајлове именовање шаблона и укључе у име датотеке да ли то сматра мање релевантним страницама или не. На тај начин сваки дан када ће бити покренут аутоматско чишћење ће препознаје аппроприателли кеш датотеке време да живе и да ће чиста више фајлова. Прва идеја је била да чисти све што је ако се не старија од релевантних страна треба да буде. Сада ћемо чисте релевантних страна кеш брже - тако да ћете уштедети додатни простор диск!![]()