Важно: Ова страница користи колачиће (cookies). Користећи овај сајт без искључивања колачиће у прегледачу, значи да сте сагласни да га користите.
Купи Сада! Карактеристике Довнлоадс

Зарадите са нама!

Ако желите да почнете да зарађујете новац са вБЕТ придружити Партнерски програм.
Страна 2 од 5 FirstПрви 1234 ... ПоследњиLast
Резултати 11 на 20 од 43

Тема: вБЕТ 3.3.4 пуштен

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Јан 2010
    Поруке
    5

Унапређен после проблема са сервером оптерећења

Да ли неко има било какву идеју колико велика датотека кеш могли да пре него што има негативан утицај на перформансе?

Мицхаł Подбиелски (вБЕТ штаба) vBET's Avatar
    Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би Snake View Post
    ЈА донт схватити овај кеш датотеке, зашто би вам је потребна 2. кеш, главни већ кешира странице и само ажурира када нови садржај је додат, па зашто да кеш за 1 сат поново, ваше објашњење је тешко разумети.
    Базе података кеш кеш само преводе. Не цео ХТМЛ садржаја. Дакле, када неко преведено страница генерисана, онда прво нормална страна је генерисана и након тога је анализирати и преведена. Током кеш превод ДБ-а користи се и преведена реченица се узимају одатле. Само реченице - не цео ХТМЛ-а, јер могу да сваки пут преводе бити другачије (тј. различите привилегије корисника, измењеним садржајем). Један ХТМЛ страница може да има на стотине казни за превођење - вБЕТ траје садржај између ХТМЛ тагове. Захваљујући ДБ-кеш тих превода не треба узети сваки пут од Гоогле-а - шта троши много времена - уместо тога, они су узети из вашег локалног ДБ-а. И даље - нормално страна мора да буде генерисан и после тога преведени.

Пуна датотека кеш за госте ради само за госте. Хвала да не морате да бринете да корисници имају различите привилегије и виде различите ствари. ће гости виде исти садржај. Због тога ми не треба да парсира резултат и превести га комад по комад сваки пут - ми једноставно можемо учинити један, а и кеш ХТМЛ излаз. Дакле, у овом случају када је потпуно страна није кеширани, или склоњено садржај је сувише стари, онда нормално превод дешава - баш као и описао раније. Али овај пут, на самом крају ХТМЛ излаз је написано да поднесе. Дакле, следећи пут кад исти захтев долази од гостију се не стварају ни нормалан садржај странице - ми једноставно поток до гост већ кеширане ХТМЛ фајл. Зато смо уштедети пуно СКЛ упитима, процесор и меморију. Ми само дајемо кориснику садржај из статичког фајла. Зато је важно да се одреди колико дуго овај кеш ће бити важећи. Јер ако ће се нешто променити - тј нови пост ће стићи на конац, онда гости неће видети овај нови пост док већ кеширани фајл истекне. Након тога у току наредне захтев, поново нормално страница ће бити генерисана, преведене, и Цацхед - и овај садржај гости ће видети односно за још један сат (конфигурисати). Они неће видети никакве промене до кеширани фајл истекне поново. Наравно, ваши корисници ће видети све, јер ради само за госте (па и за роботе, јер роботи пузати вашем форуму као гости).

Молим вас реците урадио да помогне и у случају било каквих питања, само питајте - радо ћемо га описали више

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би linuxtuts View Post
    Супер Мате!

Захваљујући милиона евра,

Дарн: мислио да је ово за 4.0.к. .. Цоол у сваком слуцају мада ... не могу чекати за 4.0.к верзију.
    То ће бити, то ће бити Većina novih stvari je već testirana tamo. Samo imamo još toga da uradimo u slučaju Full File Cache za goste na vB4, jer tu podržavamo prevod više vrsta URL adresa za vBSEO i takođe Friendly URL adrese sa vB. I od svih onih moramo da ga testiramo veoma pažljivo i još uvek moramo da sprovedemo podršku ranijeg preusmeravanja za neke od njih. Takođe - iskoristićemo ovo dodatno vreme da proverimo sve moguće probleme sa Full File Cache for Guests (koji se sada smatra BETA) na vB3 forumima. Dobro ga testiramo, ali je uvek bolje više brinuti o dobrom kvalitetu

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би Snake View Post
    Како да изменим ЦСС за заставе молим вас, потребно је да промените начин да приказују као што изгледа чудно као што је то.
    у фајлу /Images/vbet/Flags/vbet.CSS
    Молимо опишите боље шта то значи "чудно" - можда ћемо моћи да вам помогнемо. Такође саветујемо да користите за такве ствари Фирефок са Фиребуг додатак - то ће вам омогућити да приказује тачно које су ЦСС стилови се користе за одређене елементе. То је стварно корисно

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би steve View Post
    Да ли је корисничка подршка тренутно на располагању? Ово најновије ажурирање изазива преусмеравање петље и ми треба асистент хитно.
    Добили смо вашу е-маил и проверите га. Ми не можемо да га репродуковати на вашем серверу. Имаш одговор у питање о тачном УРЛ адресе које су ову петљу. Проверите га и одговор тамо

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би wowglider.de View Post
    Text automatically translated from: German to: Serbian
    Translated text
    Нема упутства за инсталацију (или надоградње упутства)?
    Original text
    Стандард. Само проверите да ли сте направили све то. Углавном корисници не желе да уплоадујете слике опет - морате да у овој верзији. Сада имамо једну слику за све заставе. Ако не се пуни ажурирање видећете сломљена заставе.

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би hotslot View Post
    Иа зашто смо ажурирања ВБ 3 ствари када је вб4. сада.

Хајде вбет ми треба да се вбет унапређен за ВБ 4 први!
    Знам да је за свако своју верзију је најважније А ми не желимо да се расправљамо са које У овом случају вБЕТ3.к је раније за веома доброг разлога: КВАЛИТЕТ. Додајемо нове важне функционалности (Пуна датотека кеш за госте) u ovoj verziji, bilo je mnogo lakše da biste ga dodali u vB3, jer tamo nema prijateljske URL adrese, a mi prevodimo samo nit URL adrese za vBSEO. U slučaju vB4 je komplikovanije - prijateljski URL adresa mora biti podržan, a mi prevodimo mnogo više vrste URL adrese. Prvo ga stavim u vB3. Dozvoljeno nam je da testiramo to vrlo dobro na pravi forumi, proverite da je rad u redu, možda će pokazati neke bube ranije to ići vB4. I nakon što smo potpuno sigurni da je sve u redu, moramo dodati u vB4 dodatne podrške (URL adrese Friuendly, više translted URL adrese). To jest zašto ovaj put vBET3.x je ranije, a mi i dalje treba 2 nedelje za vBET4.x. I hvala ti, da će vam se rešenje koje imaju dobar kvalitet, Iven ako je komplikovanije Ispunjavaj hemijskom slučaj vB3

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би rootksk View Post
    Унапређен после проблема са сервером оптерећења
    Отворите нову тему у отклањање проблема и описати га.

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би steve View Post
    Да ли неко има било какву идеју колико велика датотека кеш могли да пре него што има негативан утицај на перформансе?
    Не би требало да постоји таква ствар као негативан учинак перформанси због датотеке кеш меморије. То је зато што датотеке кеш не расте ... Ми стварамо посебан фајл за сваки захтев УРЛ адресу. Тако да сваки кеш фајл је једноставно статичких ХТМЛ датотеке (кеширани излаз за захтев). Када ваш сервер кешира све више и више вБЕТ једноставно ствара све више и више фајлова. Дакле, сваки пут када се такав фајл гласи:
    1. Се чита само резултат за ову УРЛ адресу
    2. Чак смо га не читају на меморијску - једноставно пустите да клијента користећи ПХП функција: РеадФиле

Због тога, чак и ако ваше странице резултат је заиста велика - дакле кеш фајл је такође велика, она неће имати негативан утицај перформанси, јер ће само потока овај фајл чак и без читања целог га у меморију. Тако да ћете видети предности не мане.

Страна 2 од 5 FirstПрви 1234 ... ПоследњиLast

Ознаке за ову тему

Правила постовања

• Ти не могу постављати нове теме
  • Ти не могу порука одговора
  • Ти не могу слати прикачене фајлове
  • Ти не могу моњати ваше постове
  •